![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2008
|
Name serverlerle ilgili bilgisi olan varmı.Kafama takılan bir soru var.Bir host alıdğımızda bize 2 tane nameserver veriyorlar.(ns1.xxx.com ns2.xxx.com)Ama bazı sitelerde onlarda 4 5 tane var.Biz nasıl öyle yapabiliriz.
__________________ Düzgün Türkçe kullansak daha iyi olacak.Buna ben de dahil... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Deli Olmak Akıl İster Üyelik Tarihi: 09/2007 Yer: Ankara
|
farklı ip lerden yapılabilir. yani name server başına bir ip. örnek verecek olursak 192.168.1.1 = name.namerserver.com 192.168.1.2= name2.namerserver.com 192.168.1.3= name3.namesercer.com genelde iki tane verilmesi server satışındaki 2 ip nin standart olarak verilmesidir. diğer türlü her sabit ip yerine bir ücret ödersin. kolay gelsin.
__________________ ################################ Kestiğin Ümitlerden Yelkenlerde Yaptım Ama... Yokluğunda Ne Gidebildim Ne De Kaldım. ############################### |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Deli Olmak Akıl İster Üyelik Tarihi: 09/2007 Yer: Ankara
|
server hizmeti aldığınızda size iki adet statik ip verilir. bu ip leri domain ile ilişkilendirerek server paneline kayıt edilir. örneğin server ip numaran 199.168.1.1 olsun bu ip seni direkt serverine ulaştırır. ve ileride serverine domain yönlendirmek için name serverlerini oluşturursun. başlangıçta sana iki adet ip verildiği için iki tane nameserver adı alırsın domainine göre. 192.168.1.2= ns1.domain.com 192.168.1.3= ns2.domain.com eğer ns3.domain.com olarak nameserverlerini çoğaltmak istiyorsan server hizmeti aldığın yerden statik ip satın almalısın. ayrıca statik ip dediğim servere ulaşmanı sağlayan ip numarasıdır.
__________________ ################################ Kestiğin Ümitlerden Yelkenlerde Yaptım Ama... Yokluğunda Ne Gidebildim Ne De Kaldım. ############################### |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |