![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2008
|
Martı bir çevrimiçi İngilizce-Türkçe sözlüktür. Önceden Tkinter ile hazırladığım sözlük uygulamasını şimdi PyQT kullanarak tekrar hazırladım. Önceki Martı'da dil desteği çoktu ve sözlük.net'ten bilgi alınıyordu. Şimdi sadece İngilizce ve Türkçe var. Bu Martı'da da sözlük.net kullanmak istedim fakat başladıktan 1 gün sonra sözlük.net değişime uğradı ve eski sözlük çalışmaz oldu. Ben de kaynağı seslisozluk.com olarak değiştirdim. ![]() Açıkçası seslisozluk.com beni oldukça yordu. İçerdiği Google reklamlarından kurtulmak için çok uğraştım. O google reklamları olmasaydı işim çok daha kolay olacaktı. Google reklamlarını içeren kodların sonundaki karakteri düzenli ifadelere okutamadım. Simge, İstihza'nın önceki martı için yaptığı simgenin biraz değişiği. ![]() Çok uğraşmama rağmen yapamadığım bir şey var. Çarpı(X) tuşuna basıldığında diğer KDE uygulamalarında da olduğu gibi sistem tepsisine simge eklenmesini bir türlü yapamadım. Eğer nasıl yapılabileceğini açıklarsanız çok mutlu olurum. Simge koymak için gerekli kodlar uygulamada bulunuyor. Sitesi Pisi paketi Paketin dosyaları(pspec.xml gibi) Kodlar(sudrap) .Py dosyası NOT: Programı genel olarak Linux, özel olarak Pardus'ta çalışacak şekilde hazırladım. Fakat bunu Windows'a aktarmak zor değil. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Aşık Üye Üyelik Tarihi: 01/2007 Yer: Istanbul
| Alıntı:
| |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
|
Benzer bir örnek: http://forum.ceviz.net/ingilizce-tur...qt-t58549.html Kardeş kodları neyde yazıyorsun. Koddaki boşluklar biraz kötü duruyor. Düzenleme açısından...
__________________ Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Said Nursi) Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2008
|
Kodları kwrite ile yazıyorum. Sudrap.org'da tab boşluklar çok fazla gibi görünüyor. Bir de Windows'un not defteri de boşluklarda sorun çıkarıyor olabilir. Ayrıca verdiğiniz örnekte sanırım kelimelerin ingilizce kısımları çıkmıyor. Eskiden denemiştim. Bütün örneklerinizi LinuxNet'ten takip ediyordum. (: |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
|
Ufak tefek düzeltme olmadığı sürece Eclipse IDE kullanıyorum. Kwrite; bir tab boşluk vermek yerine 2 tab boşluk vermiş. Düzenleme açısından zorluyor bence. Çoğu kişi tek tab boşluğa alışıktır belki ondandır. Biraz daha geliştirecektim eskisini ama kaldı öylece. Mesela aranan (+ bulunan) kelimeleri veritabanına kaydetme ve ilk önce veritabanından arama yoksa sitesinden arama tarzında yapacaktım ama işte araya başka şeyler girdi... Bu arada tureng.com un veritabanı bayağı geniş. Terminolojik olarak da belirtiyor kelimenin anlamlarını
__________________ Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Said Nursi) Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |