Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Python / Zope

LinkBack Seçenekler
Eski 15/08/2008, 21:06   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan Sözlük (PyQT)

Martı bir çevrimiçi İngilizce-Türkçe sözlüktür.

Önceden Tkinter ile hazırladığım sözlük uygulamasını şimdi PyQT kullanarak tekrar hazırladım.

Önceki Martı'da dil desteği çoktu ve sözlük.net'ten bilgi alınıyordu. Şimdi sadece İngilizce ve Türkçe var. Bu Martı'da da sözlük.net kullanmak istedim fakat başladıktan 1 gün sonra sözlük.net değişime uğradı ve eski sözlük çalışmaz oldu. Ben de kaynağı seslisozluk.com olarak değiştirdim.

Açıkçası seslisozluk.com beni oldukça yordu. İçerdiği Google reklamlarından kurtulmak için çok uğraştım. O google reklamları olmasaydı işim çok daha kolay olacaktı. Google reklamlarını içeren kodların sonundaki karakteri düzenli ifadelere okutamadım.

Simge, İstihza'nın önceki martı için yaptığı simgenin biraz değişiği.

Çok uğraşmama rağmen yapamadığım bir şey var. Çarpı(X) tuşuna basıldığında diğer KDE uygulamalarında da olduğu gibi sistem tepsisine simge eklenmesini bir türlü yapamadım. Eğer nasıl yapılabileceğini açıklarsanız çok mutlu olurum. Simge koymak için gerekli kodlar uygulamada bulunuyor.

Sitesi

Pisi paketi

Paketin dosyaları(pspec.xml gibi)

Kodlar(sudrap)

.Py dosyası

NOT: Programı genel olarak Linux, özel olarak Pardus'ta çalışacak şekilde hazırladım. Fakat bunu Windows'a aktarmak zor değil.
aamederen hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16/08/2008, 01:28   #2 (permalink)
Üye

sorunbende Adlı Üyenin Profil Grafiği

ellerine sağlık güzel ve yararlı bir program
sorunbende hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16/08/2008, 02:25   #3 (permalink)
Aşık Üye

ersin ölmez Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Istanbul

Alıntı:
Çok uğraşmama rağmen yapamadığım bir şey var. Çarpı(X) tuşuna basıldığında diğer KDE uygulamalarında da olduğu gibi sistem tepsisine simge eklenmesini bir türlü yapamadım. Eğer nasıl yapılabileceğini açıklarsanız çok mutlu olurum. Simge koymak için gerekli kodlar uygulamada bulunuyor.
Söylediğin gibi bir sıkıntı var evet, ilgilenmeye çalışacağım,eğer olumlu sonuçlar çıkarırsam yukarıda verdiğin bağlantılarından sana ulaşmayı denerim.
Eski 16/08/2008, 15:43   #4 (permalink)
Yönetim Kurulu

Muallim-i Âli Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Benzer bir örnek:
http://forum.ceviz.net/ingilizce-tur...qt-t58549.html

Kardeş kodları neyde yazıyorsun. Koddaki boşluklar biraz kötü duruyor.
Düzenleme açısından...

Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html
Muallim-i Âli hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16/08/2008, 15:55   #5 (permalink)
Üye

Kodları kwrite ile yazıyorum. Sudrap.org'da tab boşluklar çok fazla gibi görünüyor. Bir de Windows'un not defteri de boşluklarda sorun çıkarıyor olabilir.

Ayrıca verdiğiniz örnekte sanırım kelimelerin ingilizce kısımları çıkmıyor. Eskiden denemiştim. Bütün örneklerinizi LinuxNet'ten takip ediyordum. (:
aamederen hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16/08/2008, 16:48   #6 (permalink)
Yönetim Kurulu

Muallim-i Âli Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Ufak tefek düzeltme olmadığı sürece Eclipse IDE kullanıyorum.

Kwrite; bir tab boşluk vermek yerine 2 tab boşluk vermiş. Düzenleme açısından zorluyor bence.
Çoğu kişi tek tab boşluğa alışıktır belki ondandır.

Biraz daha geliştirecektim eskisini ama kaldı öylece. Mesela aranan (+ bulunan) kelimeleri veritabanına kaydetme ve ilk önce veritabanından arama yoksa sitesinden arama tarzında yapacaktım ama işte araya başka şeyler girdi...

Bu arada tureng.com un veritabanı bayağı geniş. Terminolojik olarak da belirtiyor kelimenin anlamlarını

Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html
Muallim-i Âli hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı