![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2004
|
merhaba arkadaşlar aşağıdaki kod enrty nesnesi ile sorunsuz olarak çalışıyor ancak urllibden aldığım bilgileri bir türlü label nesnesine aktaramadım.. yardımcı olabilirseniz sevinirim.. teşekkürler... from Tkinter import * import urllib pencere = Tk() pencere.overrideredirect(1) pencere.geometry("120x125+1158+1") pencere.resizable(width=FALSE, height=FALSE) f = urllib.urlopen("http://www.x.gov.tr/x.asp").read() dirl = f.split() a1 = dirl[dirl.index("Imsak9")+6] alper1.insert(END,a1[0:4]) alper1 = Entry(fg=fgc,bg=bgc,font=fnt) alper1.place(x="70",y="20") mainloop() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Ben yukaridaki kodu cali$tirinca hata verip urllib'de urlopen diye bir$ey yok diyor. Acaba nedendir? Bunu bi halletsem yardim etmeye cali$acagim da..... (Not: Python 2.5 var elimde)
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
#!/usr/bin/env python # -*- coding: cp1254 -*- from Tkinter import * import urllib import tkMessageBox pencere = Tk() pencere.overrideredirect(1) # pencere kenarlığını gizler pencere.geometry("120x125+1158+1") pencere.resizable(width=FALSE, height=FALSE) pencere.title("Gaziantep") def mesaj(): tkMessageBox.showinfo( message = "Bu programdaki ezan vakitleri http://www.diyanet.gov.tr sitesinden alınmaktadır.\nVersiyon: 0.5\nYazar : kocerer@gmail.com" ) def lisans(): tkMessageBox.showinfo( message = "Bu program General Public License (GPL) ile dağıtılmaktadır.\n " ) def ezan(): for i in [alper1,alper2,alper3,alper4,alper5,alper6]: i.delete(0,END) f = urllib.urlopen("http://www.diyanet.gov.tr/turkish/vakithes_namazsonucgunluk1.asp?sehirler=GAZIANTEP& buton1=Web+Takvimi&ulk=TURKIYE").read() dirl = f.split() try: a1 = dirl[dirl.index("Imsak9")+6] a2 = dirl[dirl.index("Gunes9")+6] a3 = dirl[dirl.index("Ogle9")+6] a4 = dirl[dirl.index("Ikindi9")+6] a5 = dirl[dirl.index("Aksam9")+6] a6 = dirl[dirl.index("Yatsi9")+6] alper1.insert(END,a1[0:4].rjust(6)) alper2.insert(END,a2[0:4].rjust(6)) alper3.insert(END,a3[0:5]) alper4.insert(END,a4[0:5]) alper5.insert(END,a5[0:5]) alper6.insert(END,a6[0:5]) except ValueError: alper1.insert(END,"________") alper2.insert(END,"İnternet") alper3.insert(END,"Ayarınızı") alper4.insert(END,"Kontrol") alper5.insert(END,"Ediniz!") alper6.insert(END,"________") fnt = "dejavusanserif 12 bold" fgc = "green" bgc = "black" etiketler = ["İmsak", "Güneş", "Öğle", "İkindi", "Akşam","Yatsı"] a = 0 b = 0 for i in etiketler: cmd = lambda x=i: x Label(text=i,font=fnt,fg="black").place(x=a,y=b) b += 20 if b > 150: b = 0 + 20 a = 0 alper1 = Entry(fg=fgc,bg=bgc,font=fnt) alper1.place(x="70",y="0") alper2 = Entry(fg=fgc,bg=bgc,font=fnt) alper2.place(x="70",y="20") alper3 = Entry(fg=fgc,bg=bgc,font=fnt) alper3.place(x="70",y="40") alper4 = Entry(fg=fgc,bg=bgc,font=fnt) alper4.place(x="70",y="60") alper5 = Entry(fg=fgc,bg=bgc,font=fnt) alper5.place(x="70",y="80") alper6 = Entry(fg=fgc,bg=bgc,font=fnt) alper6.place(x="70",y="100") menubar = Menu(pencere) # create a pulldown menu, and add it to the menu bar filemenu = Menu(menubar, tearoff=0) menubar.add_cascade(label="Menü", underline=0, menu=filemenu) filemenu.add_command(label="Ezan Vakitlerini Al", underline=0, command=ezan) filemenu.add_command(label="Lisans", underline=0, command=lisans) filemenu.add_command(label="Hakkında", underline=0, command=mesaj) filemenu.add_separator() filemenu.add_command(label="Çıkış", underline=0, command=pencere.quit) # display the menu pencere.config(menu=menubar) ezan() mainloop() yukarıdaki program namaz vakitleri ile ilgili bir program bir çok bölümünü toplayarak yaptım.. kodda entry nesnelerini label nesneleri ile değiştirmek istiyorum ama bir türlü bilgi alamadım yardımcı olursanız sevinirim.. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Yok usta, benim urllib paketinde ariza var herhalde urlopen foksiyonunu tanimiyor bit türlü....
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
merhaba.. ekte resmini gönderdiğim şekilde çalışıyor program ezan vakitlerini alıp ekranın sağ üst köşesinde sessiszce çalışıyor.. yalnız ben pencereyi 1280*800 çözünürlük için ayarladım.. programı biraz daha geliştirip burada yayınlamak istiyordum biraz erken oldu ama olsun.. yinede sormuş olduğum konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.. kolay gelsin |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |