![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2008
|
Merhaba, bir kaç gündür Tkinter ile yoğun olarak çalışıyorum baya yordu beni ![]() sorum açık olmamış olabilir. Şu şekilde izah ediyim. Tkinter ile bir pencere oluşturduk. program ilk açılırken __init__ e giriyor ve pencere yerleşiyor. Bu kısım tamam. Örneğin pencerede bir buton var. Bu butona tıklayınca da buton koordinatları yer değişiyor. Şimdi ben Tkinter penceresini oluştururken __init__ içinde o butonu ve özellikleri tanımladım. O butona tıklanınca hangi fonksiyon çalışacak onu söyledim. Tıklayınca o çalıştı. Şimdi tıklayınca o fonksiyon çalıştığına göre __init__ e girmiş gibi gözüküyor uzaktan ama aslında girmiyor. Fakat __init__ e girmeden yeni koordinatları ile pencerede yerleşiyor. Bu ikinci pencere düzenini yapan kim? sonra tkinter penceresini mainloop ile çağırdığımızda tkinter ın hangi fonksiyonu çağrılmış oluyor. ekranda gözükebilmesi için? sorum tam açıklayıcı değil biliyorum. Konu kendi kafamda bile tam oturtamadım. Belki şöyle söylesem daha kolay olur. pencerenin üzerindeki buton her 1 saniye sağa doğru 1 piksel gitmesi için nasıl bir kod yazmalıyım? Evet sanki bu daha açık oldu. Gerçi ben işin arka planını sordum ama belki benim bu soruma göndereceğiniz cevap arka planda neler döndüğünü daha iyi anlatabilir. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2008
|
Sen 1 saniye demişsin ama öle çok yavaş oluyodu ben biraz daha hızlandırdım. from Tkinter import * import time def bitir(): i=20 while(i<200): ana.update() time.sleep(0.05) dugme.place(x=i,y=50) i=i+1 ana=Tk() dugme=Button(text="tamam",command=bitir) dugme.place(x=20,y=50) ana.mainloop() |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2008 Yer: İstanbul
|
Tam aynı sorun değil ama Tkinter penceresini bende yenilettiremiyorum. http://docs.python.org/lib/genindex.html#letter-_ kütüphanesinden incelediğim kadarıyla birkaç yöntem buldum. Hiçbiriyle istediğim sonucu alamadım. redrawwin() 'in tüm pencereyi yeniyeleyeceği söyleniyor misal, olmuyor işe yaramadı. refresh() noutrefresh() doupdate() Bunlar da işe yaramadı. Birkaç forumda daha Refresh'i çalıştıramayanlar yazışmış. Bir tanesi "self.SendSizeEvent()" ile form'un refresh olduğunu söylemiş ama o da işe yaramadı bende. Bu konuda bir fikri olan var mı? |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2008 Yer: İstanbul
|
Onu da denedim, farklı kombinasyonlarla epey deneme yaptım, olmadı. Eclipse'de yazıyorum. Orada root yazıp "." koyunca çıkan pencereyi inceledim "update()" harici bir olayı da yok görünürde root'un. Diğer hazır fonksiyon kütüphanesinden aldığımız fonksiyonları yanlış mı kullanıyorum acaba. Kod şöyle çalışıyor, çok iyi değilim, saçma bir yaklaşım olabilir, başka türlüsü aklıma gelmedi ![]() Yazılan bir programa dil seçimi eklemek istedim. Programın klasöründe "dil.txt" diye bir dosya var, tek satır, içerisinde "tr" ya da "eng" yazıyor olacak, program başlarken hangisi yazıyorsa ona göre menüleri yazdıracak. buraya kadar sorun yok. Ancak program çalışırken dil değişimi yapıldığında pencerenin yeniden yüklenmesi lazım ki değişen dil seçimine göre menü yazıları seçilen dile çevrilebilsin. Buraya aktarınca girintisi çıkıntısı bozuldu tabi. Kabaca düzeltmeye çalıştım ama olmadı pek. Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |