![]() | |
| | #2 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2008
| Alıntı:
adres.php?veri_degiskeni1=veri1&veri_degiskeni2=ve ri2 tarzı bir yaklışım veri göndermeyi de sağlar zannımca. tabi ben butonu form bilgisi gönderen butonlar olarak düşündüm. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2008
|
örneğin google a girdim "google'da ara" düğmesine tıklamak istedim ve arayacağım veri "ceviz.net". kaynak koda bakıyorum. Düğmeye form yapısında olduğu için form action kısmını arıyorum gideceği satırı ordan sonrasını incelemeye başlıyorum incelediğim yer şurası Kod: <form action="/search" name=f> <table cellpadding=0 cellspacing=0><tr valign=top><td width=25%> </td><td align=center nowrap> <input name=hl type=hidden value=tr> <input maxlength=2048 name=q size=55 title="Google'da Ara" value=""> <br><input name=btnG type=submit value="Google'da Ara"> <input name=btnI type=submit value="Şansımı Denemek İstiyorum"></td> <td nowrap width=25%><font size=-2> <a href=/advanced_search?hl=tr>Gelişmiş Arama</a><br>   ;<a href=/preferences?hl=tr>Tercihler</a><br> <a href=/language_tools?hl=tr>Dil Araçları</a> </font></td></tr><tr><td align=center colspan=3><font size=-1><span style="text-align:left">Ara: <input id=all type=radio name=meta value="" checked><label for=all> Web </label><input id=lgr type=radio na me=meta value="lr=lang_tr"><label for=lgr> Türkçe sayfalar </label><input id=cty type=radio name=meta value="cr=countryTR"> <label for=cty> Türkiye'den sayfalar </label></span></font></td></tr></table></form><br><font size=-1>Oyunlara düşkün müsünüz? <a href="/aclk?sa=L&ai=Bt2sV6dCiSOa-MaKu-wL6nvn8CamJvnOZ24uFCcHZnNkT0IYDEAEYASDBVDgAUP6bwn9gmQY&num=1&sig=AGiWqtwdO4uK7JjeRcR yefCI_I8M0UXZug&q=http://www.google.com.tr/intl/tr/landing/summergames2008/index.html#source=sghp">Go ogle ile heyecanı paylaşın</a></font><br><br><br><font size=-1><a href="/intl/tr/ads/">Reklam Program larımız</a> - <a href="/services/">İşletme Çözümleri</a> - <a href="/intl/tr/about.html">Google Hakkında</a> - <a href=http://www.google.com/support/jobs/bin/static.py?page=intl.html&jobslc=turkey onmousedown="return c lk(this.href,'promos','hppwebjob:tr_tr','pro','1','')"> Kariyer Başvuruları</a> - <a href=http://www.google.com/nc r>Google.com in English</a></font><p><font size=-2>©2008 - <a href="/intl/tr/privacy.html">Gizlilik</a></font></p ></center></body></html> Kod: <form action="/search" name=f> <input name=hl type=hidden value=tr> <input maxlength=2048 name=q size=55 title="Google'da Ara" value=""> <input name=btnG type=submit value="Google'da Ara"> 2. submit butonuna tıklayınca giden gizli bilgi 3. benim göndereceğim veriyi söylüyor 4. olan ise sabmit butonu ilk önce adresi alıyorum Kod: www.google.com.tr Kod: www.google.com.tr/search göndereceğim yapıya soru işareti ekliyorum Kod: www.google.com.tr/search? kalıp şu şekilde name=value Kod: www.google.com.tr/search?hl=tr ampersand işareti koymam gerekiyor bu sefer Kod: www.google.com.tr/search?hl=tr& burdaki value benim arayacağım veri Kod: www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ceviz.net Kod: www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ceviz.net& Kod: www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ceviz.net&btnG=Google'da Ara Kod: gelenAkis = urllib.urlopen("www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ceviz.net&btnG=Google'da Ara")
![]() çünkü www.google.com.tr/search ten sonra .php, .asp gibi bir uzantıyı bilmemiz lazım google bunu saklamış ya da ben uzman olmadığım için bulamadım. Ama diğer sitelerde bu yöntem işe yarayacaktır. yani çalışmamasının nedenini ona bağlıyorum ![]() tabi işin uzmanları daha iyi açıklayacaktır durumu |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Sakarya
|
hmm bir hata var urllib2 ile yaptım aynısını çalıştı Kod: import urllib2 a = urllib2.urlopen("http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=hede&btnG=Google%27da+Ara&meta=") print a #bu satır ile kontrol ettim çalışmışmı diye |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 10/2004
| Alıntı:
form varsa action kısmına bak, oraya POST yap, form verilerini yolla. butona basıldığında da zaten HTTP POST isteği yapılıyor. | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
Anladımda... Bu butona nasıl tıklandığını anlamadım. www.xxx.com diye adres var ve orda bir buton var. ona tıklatmak için tam ne yapmak lazım?
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |