![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2006
|
Arkadaşlar, Ben şu anda ufak bir güvenlik şirketinde staj yapmaktayım. Staj görevim tersine mühendislik ile .exe den kaynak koda ulaşılmasını engelleyecek yollar bulmak. Bunun için öncelikle gidişatın nasıl işlediğini öğrendim ve şok oldum. 3 günlük araştırmayla şu anda ben bile .exe şeklindeki bir programdan o programın assembly koduna ulaşabiliyorum. Biraz saçma ve dağınık bir assembly kodu oluyor ancak biraz çalışmayla temize çekilebilir. Uzman mühendisimin söylediğine göre bu gidişat sadece assembly'e ulaşmakla kalmayıp assembly'i yüksek düzey dillere ( C/C++ Java C# gibi) direk çeviren programlar hazırlayıp hiç zahmete girmeden kaynak koda ulaşabildiklerini söyledi. Bu düzenin ve sistemin nasıl işlediğine dair bir bilgisi olan veya çevirici programların (özellikle .exe => hex, hex=>assembly ve assembly=>HLL çevirmesi yapan) nasıl çalıştığına dair bir algoritma bilgisine sahip olanların yardımlarını bekliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar. Mehmet Ali Abbasoğlu Bilkent Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
Asm ye ulaşmak için bir bilgin olması gerekli değil zira microsoftun bile bunu yapan araçları mevcut. nasıl koruyacağına gelince bunu yapan bir çok araç var. temel mantığı gerçek program şifreleniyor bir loader ile bellekte açılıyor böylece tersine dönüşüm çok zorlaşıyor. http://upx.sourceforge.net/ http://exe-compressor.qarchive.org/
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2006
|
Cevabın için çok teşekkür ederim ama kafamdaki soru işaretleri halen gitmedi. Bu şekilde bir sıkıştırıcı dışında exe den kaynak koda ulaşılmasını engelleyebilecek bir yöntem yok mu? Çalıştırılabilir kaynak koddan tekrar mühendislik ile kaynak koda ulaşımın engellenmesi için kullanılabilecek başka yöntem yok mu yani? Bir de bu yöntemler farklı geliştirme ortamlarına veya kodun yazıldığı farklı dillere göre bir değişiklik gösterir mi? Merakla cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
| obfuscation metodu var daha çok kodları karıştırarak ve ekstra şeyler ekleyerek şifreliyor. microsoft .net framework kullanıcıları için bunu öneriyor zaten. makine üzerinde çalışan her programın decompile edilir bir şekilde. bu yüzden gelecek nesil programlar internet tabanlıdır (RIA). |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004
|
Bak şimdi aklında şöyle bişey var çok korumasız görünüyo.aslında işin doğası bu.Yani ben türkçe yazıyorsam ve ne kadar karıştırırsam karıştırayım bunu karşı tarafın anlaması lazım yoksa olmaz.bilgisayarlarda da böyle en fazla karıştırırsın saçma bişeyler eklersin ama sonuçta bilgisayar anlayabilmesi için bir standart olmalı.bunun dışına çıkamazsın(en azından şuan ki teknolejimiz de )kolay gelsin. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Debugger Üyelik Tarihi: 08/2004
|
Reverse Engineering konusunda kendinizi geliştirmek yada açıklarınızı görmek istiyorsanız zamanında bayağı emek harcayarak yazdığım dökümanlarımı okumanızı tavsiye ederim. Bu konuda sorunuz varsada alabilirim. http://www.alpgulec.com/reverse_engi...okumanlari.rar |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |