Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Diğer Diller

LinkBack Seçenekler
Eski 13/08/2008, 10:42   #1 (permalink)
Üye

LayZee Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan .exe'den Tersine Mühendislik ile Kaynak Koda Ulaşmak

Arkadaşlar,

Ben şu anda ufak bir güvenlik şirketinde staj yapmaktayım. Staj görevim tersine mühendislik ile .exe den kaynak koda ulaşılmasını engelleyecek yollar bulmak. Bunun için öncelikle gidişatın nasıl işlediğini öğrendim ve şok oldum. 3 günlük araştırmayla şu anda ben bile .exe şeklindeki bir programdan o programın assembly koduna ulaşabiliyorum. Biraz saçma ve dağınık bir assembly kodu oluyor ancak biraz çalışmayla temize çekilebilir. Uzman mühendisimin söylediğine göre bu gidişat sadece assembly'e ulaşmakla kalmayıp assembly'i yüksek düzey dillere ( C/C++ Java C# gibi) direk çeviren programlar hazırlayıp hiç zahmete girmeden kaynak koda ulaşabildiklerini söyledi. Bu düzenin ve sistemin nasıl işlediğine dair bir bilgisi olan veya çevirici programların (özellikle .exe => hex, hex=>assembly ve assembly=>HLL çevirmesi yapan) nasıl çalıştığına dair bir algoritma bilgisine sahip olanların yardımlarını bekliyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar.
Mehmet Ali Abbasoğlu
Bilkent Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf.
LayZee hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/08/2008, 11:52   #2 (permalink)
Silversword

Revlis Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Antalya

Asm ye ulaşmak için bir bilgin olması gerekli değil zira microsoftun bile bunu yapan araçları mevcut.

nasıl koruyacağına gelince bunu yapan bir çok araç var. temel mantığı gerçek program şifreleniyor bir loader ile bellekte açılıyor böylece tersine dönüşüm çok zorlaşıyor.
http://upx.sourceforge.net/
http://exe-compressor.qarchive.org/
Eski 14/08/2008, 09:30   #3 (permalink)
Üye

LayZee Adlı Üyenin Profil Grafiği

Cevabın için çok teşekkür ederim ama kafamdaki soru işaretleri halen gitmedi. Bu şekilde bir sıkıştırıcı dışında exe den kaynak koda ulaşılmasını engelleyebilecek bir yöntem yok mu?

Çalıştırılabilir kaynak koddan tekrar mühendislik ile kaynak koda ulaşımın engellenmesi için kullanılabilecek başka yöntem yok mu yani?

Bir de bu yöntemler farklı geliştirme ortamlarına veya kodun yazıldığı farklı dillere göre bir değişiklik gösterir mi?

Merakla cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar.
LayZee hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17/09/2008, 12:28   #4 (permalink)
Üye

obfuscation metodu var daha çok kodları karıştırarak ve ekstra şeyler ekleyerek şifreliyor.
microsoft .net framework kullanıcıları için bunu öneriyor zaten.

makine üzerinde çalışan her programın decompile edilir bir şekilde.
bu yüzden gelecek nesil programlar internet tabanlıdır (RIA).
Tcpip hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/09/2008, 00:03   #5 (permalink)
Üye

Varsayılan Benim görüşüm

Bak şimdi aklında şöyle bişey var çok korumasız görünüyo.aslında işin doğası bu.Yani ben türkçe yazıyorsam ve ne kadar karıştırırsam karıştırayım bunu karşı tarafın anlaması lazım yoksa olmaz.bilgisayarlarda da böyle en fazla karıştırırsın saçma bişeyler eklersin ama sonuçta bilgisayar anlayabilmesi için bir standart olmalı.bunun dışına çıkamazsın(en azından şuan ki teknolejimiz de )

kolay gelsin.
tayfundogdas hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/10/2008, 20:29   #6 (permalink)
Debugger

microware Adlı Üyenin Profil Grafiği

Reverse Engineering konusunda kendinizi geliştirmek yada açıklarınızı görmek istiyorsanız zamanında bayağı emek harcayarak yazdığım dökümanlarımı okumanızı tavsiye ederim. Bu konuda sorunuz varsada alabilirim.

http://www.alpgulec.com/reverse_engi...okumanlari.rar
microware hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı