![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Sakarya
|
bir program yazmak istiyorum konsol'a (linux taysa bash shell, win de ise command'a) istediğim komutları alıp çıktıyı yine programda verecek, bunun mümkün olduğunu biliyorum çünki daha önce bi ip scanner da görmüştüm, ping komutu gönderiyordum command'a ve çıktıyı alıyordu, bunu nasıl yapabilirim?
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Yani Windows'da batch programi mi yazmak istiyorsun?
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
hayır hayır öyle birşey değil.. ya istediğim şu, linux ortamında mac adresi değiştirmek için şu komutları giriyoruz: ifconfig eth0 down ifconfig eth0 hw .......... ifconfig eth0 up ben bunu şu şekilde yapmak istiyorum hiç bash ile uğraşmadan, bir program yazıcam, programı açtığımda hangi ağın mac adresini değiştirmek isteddiğini soracak(eth0, eth1, eth2.....), daha sonra yeni mac adresini soracak ve yukardaki komutları bash a gönderecek, bash hata verirse onu ekrana yazdıracak.. sys kütüphanesiyleydi sanırım, windows ortamında ping için yapılmışını görmüştüm ama kaybettim ve bulamıyorum, program hangi aralıktaki ip leri kontrol etmesini istediğimizi soruyordu daha sonra o aralıktaki ip ler için teker teker command da ping komutu yollayıp sonuca göre işlem yapıyordu.. edit: alt satıra geçiyorum mesajı gönder deyince düz gönderiyo neler oluyooor?!!?
|
| | |
| | #5 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 10/2004
| Kod: import os
cikti = os.popen("sensors") # [0]
for satir in cikti.readlines():
print satir
Alıntı:
| |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
mükemmel! çok teşekkür ederim.. birde farklı bir yöntem vardı bi aklıma gelse.. windows'ta da çalışıyormu bu? birde bende sensors komutu çalışmadı, deneme için onu dir yaptım dosyaları listeledi fonksiyon çalışıyor yani..
|
| | |
| | #7 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 10/2004
|
sensors komutunun çalışması için lm_sensors kurulu olması gerekiyor sanırım. Kod: yns bigbang # pisi info lm_sensors Yüklü paket: Ad: lm_sensors, versiyon 3.0.2, sürüm 5, inşa -- Özet: Donanım izleme programları Açıklama: Hardware Monitoring user-space utilities Bileşen: Pilonga Sağladıkları: Bağımlılıklar:kernel Dağıtım: Pardus, Dağıtım Sürümü: 2008 Mimari: i686, Yerleşik Boyut: 525298 |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
öncelikle şunu belirtiyim alt satıra geçemiyorum u foruma birşey yazarken, formda aşağı deçiyor ama gönderdiğimde düz yazı gözüküyor kusura bakmayın(ubuntu firefox).. ~$ sensors 'sensors' programı şu anda kurulu değil. Yüklemek için şunu yazabilirsiniz: sudo apt-get install lm-sensors bash: sensors: command not found burda hata mesajını da çekmek istiyorum, eğer hata verirse hiçbirşey göstermiyor program
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |