![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2008
|
>>> import re >>> a = "Pardus guzel linux gerisi kotu linux" >>> b = re.search("pardus.*linux", a) >>> b.group() 'Pardus guzel linux gerisi kotu linux' Sorun şu: Ben bu yazı içinden "Pardus guzel linux" yazısını nasıl seçerim. Yani Pardus, Pardus'tan sonraki ilk "linux" kelimesi ve bunun arasındaki diğer karakterleri eşlemek için ne yapmam gerekir? Herhangi bir program üzerine çalışmıyorum fakat daha önce bunun gibi bir sorun karşıma 2-3 kez çıkmıştı. Eğer basit düşünürsek b'ye küçük bir nokta ile sorun çözülür. Yani >>> b = re.search("pardus.*linux", a) yerine >>> b = re.search("pardus.*linux.", a) yazarsak sorun çözülür. Fakat bu benim işime yaramaz. Eğer ilk kelimeyi seçmenin güzel bir yolu varsa bilmek isterim. Teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Sorun yeterince acik degil benim kanimca. Düzeli ifadeler diye ba$lik atmi$sin ama ben anlattigindan düzenli ifade degil de string icinde string aradigin anlamini cikardim. Yani amacin sub-string denilen stringin bir parcasini bulmak dogru mu? Eger böyleyse düzenli ifadeler yerine slice yada string slicing diye bakman lazim internette.
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Python'da iki desen ve bunların arasındaki belirsiz sayıdaki karakteri aramak istediğinizde(yukarıdaki gibi bir ifadeyle) İlk deseni baştan, son deseni ise sondan aramaya başlıyor. Soruya farklı bir boyut getirmesi açısından bir html kodu vereyim. Kod: metin = <html dir="ltr" lang="tr"><head><!-- BEGIN TEMPLATE: headinclude --> Kod: re.search("<.*>", metin)
Açıkçası umudum başlığa gelen cevapların birinden benim istediğim ifadeyi sağlayacak küçük bir meta karakteri çıkmasıydı ama çıkacak gibi değil galiba. Uzun süredir arıyorum ama bir sonuç bulamadım henüz. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Ne yapmaya cali$tigini anladim. I$in komik tarafi yukaridaki örneklerini denedigimde ilk parduslu örnegin icin search'den None sonucu aliyorum. HTML'li örnekte de <_sre.SRE_Match object at 0x009B70C8> sonucu geliyor ??? Halbuki sen ayni stringin geri geldigini söylüyordun.
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Bunun tabi ki bir yolu var. "Pardus güzel linux gerisi kötü linux" yerine "Ubuntu güzel linux gerisi kötü linux" yazarsan calisir. ![]() Düzenli ifadeler cok karma$ik bir konudur. Elinde yemegin malzemeleri vardir ama onlari nasil kari$tirip yemek yapacagin sana kalmi$tir. Zorlugu da bundan kaynaklaniyor. Diyelim sana yarim kilo pirinc ve yarim kilo tuz verdiler. Pirincin hepsini ve birkac cay ka$igi tuz kullanirsan yemek yapabilirsin. Ama yarim kilo tuzu tencereye attin mi ona yemek denmez. Düzenli ifadeler de böyledir, dogru yerde dogru sayida malzemeyi dogru $ekilde birle$tirmek gerekir. Biraz denemeyle aradigin cözümü buldum: Bunun icin öncelikle desen icinde .* yerine .*? kullanman gerekli. Onun di$inda search degil findall fonksiyonu asil aradigin sonucu verir. A$agida IDLE'dan kopyala yapi§tir yapiyorum. Ayrica snapshot olarak cektigim resmi de ekliyorum. PHP Kodu:
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: Ankara
|
sadece kelime anlamı olarak söyleyebilirim search = arama ,araştırmak,yoklamak anlamlarına geliyor.. find = bulmak,buluş,bulgu anlamına gelmekte.. umarı yardımcı olur
__________________ Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamı ise kibirlendirir. |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Dostum öncelikle sorunun çok kolay bi cevabı var yanlış anlamadıysam eğer; >>> import re >>> a = "Pardus guzel linux gerisi kotu linux" .... şeklinde yazmışsın, öncelikle burada Pardus güzel linux cümlesini almanın bir çok yolu var ama en karmaşık olan değer atayıp a değişkeni içinde aratmak. En kolay yolu da aşağıdaki kodu yazmak; >>> import re >>> a = "Pardus guzel linux gerisi kotu linux" >>> print a[:19] işleminin en kolay yolu bu, direk değişken içinden alır... Yardımcı olabildiysem ne mutlu... http://egitimvakti.com adresine beklerim... Bilgilerini Paylaşmak için... |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Alıntı:
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |