![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Sakarya
|
python da gelişmeye çalışıyorum azcık ingilizcemle ve bu çok zor oluyor.. ip scanner üzerinde çalışıyordum internetten araştırdım birkaç tane buldum birisi thread denen kütüphaneyi kullanmış, kullanmayanlar da var.. araştırdım threading nedir diye python'un sitesinde library referance a baktım ama anlamadım, kısaca threading'i anlatabilecek olan varmı? nerde kullanılır neden kullanılır basit örnekler? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Thread'ler bir programin catal seklinde iki ayri kola (veya daha fazla) ayri$masi ve bu kollarin birbirleriyle bagimsiz cali$abilmelerine denir. Yani bir programin ayni anda iki ayri i$i yapabilmesi icin gereklidirler. Normalde yazdigin her program TEK bir thread'dir. Program kodlari satir satir sirasiyla uygulayarak cali$ir. Mesela kullanicinin klavyeden veri girmesini istersen program ekrana "lütfen veri girin" yazar ve sen o veriyi girinceye kadar bekler ve ba$ka hic bir$ey yapmaz, sen 3 gün girdi yapmazsan 3 gün boyunca ayni noktada bekler. Ama sen bu bekleme esnasinda programin anlattigim gibi bloke olmamasini ve programin o esnada ba$ka bir$ey yapmasini istiyorsan o zaman 2. bir thread'e ihtiyacin olur. Buna multi (yani coklu) threading denir. Genelde threading di$aridan gelecek harhangi bir olayi (Event) yakalamak icin kullanilir (programin ya da bilgisayarin di$indan). Mesela bir kullanici ara yüzeyi yaptin diyelim. Bu yüzeyde butonlar ve metin kutulari falan olsun. Bu program ayni zamanda seri portdan gelecek bir int degerini (Sicaklik degeri icin mesela) de yakalayip gösterme yetenegine sahip olsun. Eger programi tek threadle yazarsan ve seri_porttan_oku() gibi bir fonksiyon cagirirsan bu fonksiyon deger gelinceye kadar bekler, bu arada yüzeydeki hicbir butona basamazsin, kullanamazsin. Ama degeri okuyan bir thread ve kullanici yüzeyi icin baska bir thread programlarsan birinci thread gelecek degeri beklerken ikincisi kullanicii yüzeyini o esnada kullanabilmene ve programla baska seyler yapabilmene olanak saglar.
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #4 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Malesef, ben bu thread olayini Java ve C++'tan taniyorum ama Python'da nasil yapilir hicbir bilgim yok. Ama yardim eden arkada$lar olacaktir.
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |