![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Selam arkadaşlar 4 yıllık python deneyimim var fakat kavramlar konusunda kafam biraz karışık; 1-Python'un bize sonduğu standart "veri türleriyle" at koşturduk; "veri türlerinin" yöntemleri(metot, method) var. ise: "veri türleri" sınıf mıdır? 2-"sabitler" birer nesne midir? şöyle ki; Kod: >>> "Selam".upper() 'SELAM' >>> Kod: >>> 2.__add__(2) SyntaxError: invalid syntax Kod: >>> a=2 >>> a.__add__(2) 4 >>> |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Gecelerin adamı Üyelik Tarihi: 07/2008
|
Python'a göre herşey nesnedir , ama veri türlerinin sınıf olduğunu sanmıyorum . ben 1 ay kadar python çalıştım . Programlama öğrenmeye pythonla başladım , sonra C'ye geçtim 2 ay çalıştım konuları bitirdim , 2 kitaptan çalıştım yaklaşık 1000 sayfa . Şuan C++'ta polymorphism'i öğreniyorum . Python güzelde bazı şeyleri yapması C veya C++ dan bile daha zor . Mesela girilen sayıyı yazıya çevirecek program yaptım , 1 den 1 milyona kadar okuyor . Kod aşağıda , bunda hem hatalar var , 10bin ve yüz bin gibi tam sayılarda hata yapıyor . C'de String manupulation ile böyle şeyleri yapmak çok kolay . Pythonda girilen string'in her hanesini ayrı ayrı işletmeyi bulamadım . Belkide fazla aramadığım için bulamamışımdır , ingilizcem var yinede bulamadım . PHP Kodu: |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
| Alıntı:
http://www.python.org/doc/current/ref/slicings.html
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP | |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Gecelerin adamı Üyelik Tarihi: 07/2008
| Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |