![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: Ankara
|
F1 Tuşuna Basıldığında Yeni Bir Pencerede Yardım Bölümü Oluşturmak. Kod: #-*-coding=utf-8-*-
from Tkinter import *
ana= Tk()
def git(event):
hop =Toplevel() #Yeni Pencere Açılıyor
hop.title('Ceviz.Net||Yardım Penceresi') #Pencere Başlığı yazılıyor
hop.geometry('300x300') #Pencere Boyutları Ayarlanıyor
but=Label(hop,text='Bu bölüm Yardım Bölümüdür',font='Fixed 10 bold',fg='blue').pack()
root.bind('<F1>' ,git) #F1 tuşuna tetikleme bind komutu ile yapılıyor.
root.mainloop()
|
| | |
| | #2 (permalink) |
|
root.bind('<F1>') bunun yerine istediğiniz F tuşlarını koyabilirsiniz. root.bind('<Control-a>') Ctrl+a tuşlarını aktif hale getirir. root.bind('<Alt-s>') Alt+s tuşlarını aktif hale getirir. root.bind('<Alt-F4>') Alt+f4 tuşları aktif hale gelir.Pencereyi Kapatmaktan başka bir işte kullanamazsınız. root.bind('<Escape>') Esc tuşunu aktif hale getirir. root.bind('<Control-Shift-a>') Ctrl+Shift+a tuşlarını aktif hale getirir.. Bu tuşları pasif hale getirmeniz gerekirse... root.unbind('<Control-Shift-a>') Ctrl+Shift+a tuşlarını pasif hale getirdik. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Ari gibisin ma$$allah! Sabah sabah vizir vizir calisiyosun yine
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Abi çok takıldım ben bu Python'a illa bişiler olacak..Hep onu düşünüyorum nedendir kafamda devamlı python kodları dönüyor..İnşallah faydalı olmaya çalışıyoruz internet alemine ![]() Sen ne yapıyorsun nasıl gidiyor düzelttin mi makineyi win kurdun mu yoksa su anda sadece ubuntuda mısın? Bir an önce hallet şu bilgisayarıda daha çok Projelerde bunaltacam seni İyi günler |
| | |
| | #5 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Düne kadar problemler devam ediyordu. Aslina bakarsan Windows'a hic elimi sürmeyip sadece Ubuntu'yla devam karari almistim. Ama zamaninda bu kadar Ubuntu fanatigi olacagimi bilmeden sadece deneme amaciyla kurdugum icin sadece 8 GB partitisyon ayirmistim. Haliyle hafta sonu Python, Tcl/Tk, Eclipse falan yükleyelim derken bu partitisyon doldu. Bu partitisyon sabit diskin en sonunda oldugu icin Windowstan serbest biraktigim bellek alanlarini ekleyemedim. Bu durumda tek cözüm bütün sabit diski silip partitisyonlari yeniden yapmakti. Ben de aynen öyle yaptim. Dün i$ten sonra ilk i$ gidip kendime ta$inabilir bir sabit disk aldim. Evde evde önce D sürücüsündeki ve Ubuntu'daki dosyalarimi bu diske kopyaladiktan sonra bütün C, D ve Linux partitisyonlarini silip 80 GB sabit diskimi 40ar GB ikiye bölüp ilkine Windows, ikinciye de Ubuntunun en son versiyonu Hardy Heron'u yükledim. Bundan bir bucuk yil önce ilk defa Ubuntu yükledigimde bir arkadastan yardim almistim. Ara sira sistemde birseyler degistirmek istedigimde hep bu arkadas gelip yardim ediyordu. Ama dün gördüm ki Allahim o ne grafik öyle, o ne kurulum, o ne kullanici dostu bir i$letim sistemiiii! ... Bütün VPN-WLAN ayarlari olsun, DSL ayarlari olsun hepsini kendim yapmayi basardim .Simdi sifir kilomerte Ferrari gibi oldu 3,5 yillik laptop. $imdi i$ bitse de eve gidip acsam bilgisayari, hic birsey yapmasam da acsam Ubuntuyu, öyle oturup seyretsem diye dü$ünüyorum. ![]() Bu arada Windows'a partitisyon yapip kurmamin sebebi ilk kurulum Linux olursa sonradan Windows kurmanin zor oldugunu duymu$ olmam. Bu yüzden ilerde bakarsin yeniden Windows lazim olur sonra yine partitisyondu, isletim sistemiydi ugra$mayayim diye. Yoksa gercekten kararliyim, bundan sonra her$eyi Ubuntu'da yapiyorum. Dün ilk i$ bütün programlama araclarini kurdum zaten.
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2004
|
yalnız kodda biraz eksiklik olmuş kardeş, üst bölümde ana=TK() var iken altta root.mainloop() kullanmışsın.. kolay gelsin #-*-coding=utf-8-*- from Tkinter import * ana= Tk() def git(event): hop =Toplevel() #Yeni Pencere Açılıyor hop.title('Ceviz.Net||Yardım Penceresi') #Pencere Başlığı yazılıyor hop.geometry('300x300') #Pencere Boyutları Ayarlanıyor but=Label(hop,text='Bu bölüm Yardım Bölümüdür',font='Fixed 10 bold',fg='blue').pack() ana.bind('<F1>' ,git) #F1 tuşuna tetikleme bind komutu ile yapılıyor. ana.mainloop() |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |