![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: Ankara
|
Selamlar ; Cv tarzı bir form oluşturdum yalnız bu sağ üst köşede kullanıcının resim seçmesi gerekiyor ve benim belirlediğim ölçülerde orda gözükmesi gerekiyor. |-------------------------| | | | | | Resim Ekle | |__________________| Bura da resim ekleye tıkladığında resim seçecek ve buraya yerleşecek ve bu belirlediğimiz ölcülerde,belirlediğimiz bir klasore kayıt olacak.Tekrar Çağırıldığında o klasorden gelecek.. Yardım etmeyi düşünen arkadaşlara bile teşekkür ediyorum.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
Söyle Kodun Çoğunluğunuda yazayımda siz o resmin o ekrana nasıl yapışacağı hakkında bilgi verin Lütfen : #!/usr/bin/python #!-*-coding=utf-8-*- from Tkinter import * from tkFileDialog import * from PIL import Image,ImageTk ana = Tk() def DosyaAc(): uzanti=(('Gif','*.gif'), ('jpeg','*.jpg'), ('Png','*.png'), ('Bitmap','*.bmp'), ('Tüm Dosyalar','*')) x=askopenfilename(title=u'RESİM SEÇ',filetypes=uzanti) if x:y.config(text=x) #Secilen dosyanın ismini göstermek yerine resim çıkacak,image=x yemiyor. else:y.config(text='Dosya Açma İşlemi İptal Edildi.') y=Label(text='RESİM EKLE!') y.pack() d=Button(text='Dosya Aç') d.config(command=DosyaAc) d.pack() ana.mainloop() |
| | |
| | #4 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Tamam da sen artik bizi (en azindan beni) a$an sorular soruyosun ama! Boynuz kulagi gecerse artik duyma görevini kulaktan devralmasi lazim.
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
bak burda label ve Entry'e resim ekleyebiliyoruz. #!usr/bin/python from Tkinter import * from PIL import Image, ImageTk master=Tk() image=Image.open('exit.gif') image1=Image.open('1.png') photo=ImageTk.PhotoImage(image) photo1=ImageTk.PhotoImage(image1) lab=Button(image=photo,bg='black',command=master.d estroy) lab.pack(side=TOP,fill=X) lab1=Label(image=photo1) lab1.pack(side=LEFT,fill=Y) master.mainloop() ilk verdiğimle bunu karıştırıp bi mix yapmam lazım.. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Dostum bu konuda benden yardim bekleme. Biliyosun Wind'oooooooooooffff offf's cöktü. Ubuntu'da python'u ve IDLE'i kurdum ama nerden bulduysan yine PIL diye bir paket bulmussun. Bende yok ve Ubuntu'da yüklemeyi beceremedim. Üzgünüm.
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Tamam da hem$erim, benim karim, cocuklarim, bakmam gereken hasta yataginda bir anam var (dermi$im) !... Ömrümü sana yardim ederek geciremem ki. Anladigim konularda yardimi esirgemiyorum zaten. Dedigim gibi i$letim sistemi sorunu yasiyorum $u an.
| | |
| | #10 (permalink) |
|
Ya arkadaşlar kafayı yiyeceğim #!/usr/bin/python #!-*-coding=utf-8-*- from Tkinter import * from tkFileDialog import * from PIL import Image,ImageTk import os,sys ana = Tk() def DosyaAc(): uzanti=(('Gif','*.gif'), ('jpeg','*.jpg'), ('Png','*.png'), ('Bitmap','*.bmp'), ('Tüm Dosyalar','*')) x=askopenfilename(title=u'RESİM SEÇ',filetypes=uzanti) if x: img=Image.open(x) pho=ImageTk.PhotoImage(img) y.config(image=pho) y.after() #after değilde ne olursa olsun hata verdirecek bişi oldumu gösteriyor else: y.config(text='Dosya Açma İşlemi İptal Edildi.') y=Label(text='RESİM EKLE!') y.pack() d=Button(text='Dosya Aç') d.config(command=DosyaAc) d.pack() ana.mainloop() y.after() diye bir komut sıktım kafamda resmi gösterdi yani oraya gelince hata verirse gösteriyor yok hata vermeyen birşey yazarsan resim yeri oluyor ama resim gözükmüyor.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |