![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: Ankara
|
Arkadaşlar yapmak istediğim,Kayıt No diye bir Entry'e ilk kayıtta otomatik olarak 1 verecek sonraki açılışlarda 2 .....3 ... 4 gibi devam edecek Kullanıcı bunu girmeyecek.Kendi ilerleyecek ve o girilen 1...2...3...4....5 lerle kayıt yaptıracagım.. örn: kayitno=Entry().pack() dosya=open(kayitno+'.txt','a') burda kayıt no nun her seferinde değişik bir rakam olması gerekecek yoksa iki kere 15 olursa kayıt no malumunuz üstüne yazılacak ve hata oluşacak... Umarım Anlatabilmişimdir... Şimdiden Teşekkürler.... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Eger kullanici birsey girmeyecekse niye Entry diye metin girme kutusu tanimlayip oradan bir sayi okumaya calisiyorsun ki? Bir de 1 den baslayip sirasiyla sayacak diyorsun sonra da random sayilardan bahsediyorsun. Tam olarak amacin nedir anlamadim... Iyisi mi sen yeniden anlatmayi dene. Yukaridaki anlatimini da hic olmamis say. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Bir kayıt formu düşün.. Kayıt No var ama kayıt no nun entry'sini adam girmeyecek. örn: Entry.config(state=DISABLED) // Kutuya giriş yapmayacak kullanıcı sadece orda hangi kayıtta olduğunu görecek.. Ama program kayıt yaparken KAYIT NO daki rakama göre dosya oluşturacak.. ornegin kod otomatik olarak kayıt no'ya x değerini atadı: dosya=open(x+'.txt','a') dosya.write(bilgiler) şimdi ben burda x değerine otomatik artan bir sayı olmasını istiyorum.ve diğer kayıtlarda bir daha kullanılmayacak yoksa üstüne yazacaktır 'a' olduğu için.. randomu sadecek olabilir mi diye sordum eğer aynı sayıyı vermeyecekse o şekilde de olabilir diye sonucta sıralı gitsin gitmesin.Aynı kayıt olmaması gerekiyor.. Sanırım Anlamışsındır. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Peki bunun nesi zor? Zaten dosya acma ve kullanma teknigine sahipsin. Ayni dizinde counter diye dosya ac, sayacini oraya kaydet. Her kayitta oradaki degeri oku ve bir arttirip tekrar kaydet. Eski degerin üstüne yaz, yoksa dosyan gitgide büyür. Random sayilarla yapmak mantikli degil. Tabi ki random arka arkaya ayni sayilari verebilir. Nasil ki her piyango bileti aldiginda kazanma ihtimalin varsa her random sayida da sayinin ayni olma ihtimali var. Bir de 0'la 100 bin arasi random sayi cekiyorsun diyelim ve 999.999 kayit var. Programi da öyle yazdin ki eger gelen sayinin kaydi varsa yeniden random cekiyor. Böyle bir durumda o kalan son sayiyi cekmek bütün gün sürebilir. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
| Sıralı gitmemesini sağlayan bir algoritma yapılabilir. Ama neden sıralı gitmesin ? Bunun önemini yazmamışsın.
__________________ Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Said Nursi) Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html |
| | |
| | #7 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 10/2004
| Kod: #!usr/bin/python
def sayac_oku():
dosya = open('sayac.txt','r')
sonuc = dosya.read()
dosya.close()
return sonuc
def sayac_arttir(deger):
dosya = open('sayac.txt','w')
yeni_deger = str(int(deger) + 1)
dosya.write(yeni_deger)
dosya.close()
# sayac degerini arttirmak icin
sayac_arttir(sayac_oku())
# son sayac degerini okumak icin
print open('sayac.txt').read()
|
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Teşekkür ederim arkadaşlar ... Coldplay bugun biraz asabi ![]() Hayır bana en basta : <ayni dizinde counter diye dosya ac, sayacini oraya kaydet. Her kayitta oradaki degeri oku ve bir arttirip tekrar kaydet. Eski degerin üstüne yaz, yoksa dosyan gitgide büyür.> desen ben zaten mantık arıyorum kafam karışmış açacaksın beni bilgilerinle.. Ama asabi bugun ya ondan Yine de Sağol ..
|
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Yoo asabi falan degilim. Hangi en bastan bahsediyorsun? Zaten topu topu 2 mesaj yazdim. Birincisinde ne yapmak istedigini anlamamistim, ikincisinde de cözümünü anlattim zaten. Asabi olmadigimi kanitlamak icin sana di$lerimi göstereyim (siritarak tabii ki) : |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
Coldplay sinirli değilken bir soru daha sorabilirmiyim Tkinter kullanarak combobox tarz bişi nasıl yaparım o aracı hiç kullanmadım adam basacak içinde 0 RH + , 0 RH - gibi seçenekler çıkacak bunlardan birini seçecek ben o seçtiği seçeneği kaydettireceğim txt ye var mı fikrin veya başka çözümün ? |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |