![]() | |
| | #1 (permalink) |
| talebe Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: istanbul
|
amd 2.5 civarı bir işlemci 512 mb ram 32 mb ekran kartı 17 inch ekran 40 veya 80 gb harddisk(7200 rpm) 5+1 destekleyen bir ses kartı standart bi modem ve amd işlemcimin yamnasını önleyecek bi kasa max 800$ olmak şartıla arıyorum. Bu sistem için önerebileceğiniz. Uygun konfigürasyonlar için yardımınızı bekliyoprum. 1 ay içinde almayı düşünüyorum. Şimdiden tavsiyelerinize teşkkürler |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Lunatic Design Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: Smyrna
|
Bildiğim kadarıyla 2 tip Athlon XP 2500 var piyasada. İşlemci'nin barton cipsetli olmasına dikkat et. Ne kadar ram o kadar performans demek. Özellikle de Sayısal video ve resimle uğraşacaksan... Pek oyun oynamıyorsan onboard bir ekran kartı bile işini rahat rahat görür. Fakat yeni oyunları optimum oynayabilmen için en azından 64 MB GeforceMX440 gerekli. Fiyat/performans açısındanPhilips 107X tavsiye ederim. Aslında 107P modeli trinitron tüplü olduğu için tam düz kare fakat 70-80 $ daha pahalı. 40 ile 80 gb harddisk arasında fazla fiyat farkı olmadığı için 80 MB 7200 rpm tercih edebilirsin. Mümkünse 8 MB önbellekli olursa dah iyidir. Ses kartları neredeyse tüm anakartlarda onboard geliyor. Kaliteli bir dolby surround ses almak istiyorsan Nforce çipset öneriim. Ya da Via-KT400 çipset barındıran bir amakart da işini görebilir. İşlemcin yanmaz merak etme. Fakat ısı problemini çözemezssen sürekli bilgisayarın kilitlenir ve sorun yaşarsın. Soğutmada önemli olan fandır. AMD Box işlemci alırsan içinden çıkan fan yeterli olabiliyor fakat belli de olmuyor. AMD2100 işlemci kullanıyorum işlemci ısısı problem olmuştu. Sorun fandaymış. Fanı değiştirdim (coolermaster CP5-7JD1B adım) cehennem sıcağında koca bir yaz geçirmeme rağmen hiç bir problem yaşmadım ki kasa kapalı yerde duruyor.
__________________ www.corelturk.blogspot.com |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
@kursad Önerileriniz için teşekkürler. Yavaş yavaş sistem netleşiyor. Belki sizlerede lazım olur diye yazıyorum Amd Athlon XP 2600 Box 512 Mb.Ddr-400 128 Mb. GeForfe MX440 Tv Out 8X Agp Philips 107X Seagate 80Gb 7200rpm Barracuda 56K US Robotics Modem Kasa P4 Çift Fanlı (Usb'li) 5000W 5+1 Speaker Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Enson 21/10/2003 17:39 tarihinde fatihhayri tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Anakartında zaten onboard VGA varken neden ekstra bir ekran kartı ihtiyacı duyuyorsun? Ekran kartını alacaksan, Asusun onboardVGA olmayan anakartları daha ucuz...
| | |
| | #6 (permalink) |
|
iyi olur
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Arkadaşlar AMD 2500+ nın Barton çekirdeğinde olduğu için tavsiye edenler var. Ayrıca Epox anakartlar için bir sözü olan varmı? Bi de şu kofigürasyona bakın Epox 8RDA Plus NForce2 +Ses (DDR) AMD Barton 2500+ 512 Mb Ddr-400 Kingston 120GB WD JB 8mb buffer 128MB AtiRadeon 9700Gold 52X LG Cd-Writer 56K Apache Modem AOpen H600B kasa Philips 107X nedersiniz. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |