![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Sakarya
|
arkadaşlar http://www.linuxnet.com.tr/modules.p...wtopic&t=12106 adresteki programı kendimce yeniden yazıyorum gui siz olarak ve şöyle bir problemle karşılaştım.. geldiğim nokta şu : PHP Kodu: birincisi uzun süredir başaramadığım şey. metin_ara yı yazdırdıktan sonra program otomatik kapanıyor, istediğim şey aranacak_kelime ye geri dönmesi, bunu nasıl yapabilirim? ikincisi de html kodlarıyla beraber yazdırdığından içinde bir sürü <b> ve <br> ler olan bir metin geliyor, burda <b> leri silmek (yani <b> yi "" ile değiştirmek istiyorum), <br> olan yeri de /n ile değiştirmek istiyorum, bunu hangi kodla yapabilirim? teşekkürler.. |
| | |
| | #2 (permalink) | ||
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
| Alıntı:
Kod: #!/usr/bin/python
# -*- coding: utf-8 -*-
import urllib, re
a=1
while a == 1 :
aranacak_kelime = raw_input("ara:")
print aranacak_kelime
if len(aranacak_kelime) == 0:
print "aranacak birşey yazmadınız!"
elif len(aranacak_kelime) != 0:
sitede_ara = "http://www.seslisozluk.com/?word=" + aranacak_kelime
site = urllib.urlopen(str(sitede_ara))
veri = site.read()
metin_ara = re.search('<b>1.(.*)<br></', veri).group(0)
print metin_ara
![]() Alıntı:
![]() Arama algoritmasını kendinize göre düzenlemeniz daha yararlı olacaktır. Eğer re modülü ile bul-değiştir yapacaksanız ; re.sub()'ı kullanabilirsiniz. Mesela şöyle: metin_ara = re.search('<b>1.(.*)<br></', veri).group(0) metin_ara_2 = re.sub('<b>', '', metin_ara) metin_ara_3 = re.sub('<br>', '\n', metin_ara_2) print metin_ara_3 Mantığını anlayın diye değişken adlarını farklı yaptım bir üstte. Tabi değişken adlarını değiştirmeyebilirdik : metin_ara = re.search('<b>1.(.*)<br></', veri).group(0) metin_ara = re.sub('<b>', '', metin_ara) metin_ara = re.sub('<br>', '\n', metin_ara) print metin_ara Tavsiyem arama algoritmasını geliştirmeniz.
__________________ Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Said Nursi) Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html | ||
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Sakarya
|
çok teşekkürler hocam şu anda uğraşıyorum.. evet while tekniği işe yaradı çok teşekkürler.. düzenleme 2: hocam birde while a = 1 yerine while True dessek bir farkı olur mu? düzenleme 3: hocam peki birde aklıma şöyle birşey geldi, kullanıcıya programın kaç kere çalışmasını istediğini sorsak, bunu nasıl yaparız? aklıma şu geldi ama çalışmadı, sonsuz kere çalışıyor böyle yapınca ![]() PHP Kodu: |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2008
|
Selamlar, Şu kodlar işinize yarayabilir: PHP Kodu: |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |