![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2007
|
merhaba arkadaşlar yazdığım kod netten indirdiğim bir jar dosyasını kullanıyor. JCreatora bu library yi ekledim. Fakat başka bilgisayarda bu dosyayı bulamadğından dolayı çalışmıyor. bat dosyasını ne eklemem gerekiyor acaba? @start javaw -classpath . Proje |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
artı olarak, uygulamanızı .jar dosyası haline getirmeyi seçeneğini de bir düşünün. kullandığınız IDE bunu yapabiliyor mu, araştırın. (doğrudan değilse plug-in ile) .bat dosyanız, sadece windows'da çalışır. hatta shell (kabuk) uyumsuzlukları yüzünden, classpath içeren komut satırı çağrıları bile sistem bağımlı.... -classpath a.jar;b.jar widnows versiyonu, -classpath a.jar:b.jar unix versiyonu. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
tşkler Jar dosyası yapamadım. Bir sürü class olduğu için Jcreatorın oluşturduğu dosya hata veriyor. bir türlü yapamadım zaten jar dosyası. Netbeanste yapmıştım fakat bu sefer çok fazla class dosyam var nasıl olur bilmiyorum ayrıca bu library i nasıl tanıtacağım jar yaparsam hiç bi fikrim yok. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
paketleme gibi otomatiğe bağlanabilecek birşeyi, IDE'nin yapabilmesi lazım. bunun için IDE kullanıyoruz zaten .olmadı, biraz döküman karıştırarak siz kendiniz de yapabilirsiniz. classpath ögelerini, manifest dosyasına, Class-Path başlığı ile ekleyebiliyorsunuz. http://java.sun.com/docs/books/tutor...jar/index.html |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
valla jar dosyası oluşturmak için canım çıktı ama bir türlü olmuyor.. benim bilgisayarda çalışan jar aynı java yüklü diğer bilgisayarda çalışmıyor. Jcreatorun hatasız derlediği kod netbeanste çalışmıyor. Exe dosyasının rahatlığını özler oldum bu problemden dolayı. netbeanste derlenip çalışan programın oluşturduğu jar dosyası açmıyor.... "could not find the main class" http://rapidshare.de/files/39767346/GUIFormExamples.jar.html |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
eklediğiniz dosyanın çalışması için gereken, manifest'de adı geçen kütüphane ekli değil. netbeans'de projenizin dist klasörü altında başka şeyler de varsa, bu dist klasörünün bir kopyasını dağıtın. buradaki kütüphaneler de, jar içerisine eklenebilir, netbeans neden yapmıyor bilemiyorum. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
@dereckfun Netbeans'de GUI oluştururken JFrame Form yaratılıp sürükle bırakla gui tasarlanırsa eğer swing-layout.jar ı taşımak gerekiyor. bat dosyanı şu şekilde değiştir mr1yh1 nin de dediği gibi manifest dosyasının içinde lib/swing-layout-1.0.jar tanımlanmış ozaman bat dosyasına da o jar ı eklemelisin tekrar şu şekilde değiştirirsen çalışıcaktır. java -classpath "GUIFormExamples.jar";"swing-layout-1.0.jar" examples.Antenna bu şekilde çalıştırdım ben uygulamanı. not: Hepsini aynı klasöre kopyala ---> GUIFormExamples.jar, swing-layout-1.0.jar, run.bat |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |