![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2008
|
IIS Mod-Rewrite bu program apachi mod-rewrite modülünü açmak için nekadar başarılıdır ben kurdum htacces oldugu panelden yetkilerin verildiğği halde olmadı win sunucuda tek çözüm hata sayfaları ile çalışmakmıdır.. bu arada programın 30 günlük deneme sürüünü kurdum satın almak gerekirse 150 $ lisans ücreti var ama başarılı olursak vferilebilir bu mebla |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Bahsettiğin programı bilmiyorum ama bu konuda sana ücretsiz olan Ionics Isapi Rewrite Filter'ı önerebilirim. www.baylar.com sitesi Win2003 Server > IIS6 üzerinde bu modülü kullanıyor. Ayarlarını yaptıktan sonra gayet düzgün ve sorunsuz çalışıyor. Her ne kadar Apache modülü olan mod_rewrite'ın birebir kopyası değilse de bence para vermeden önce bunu bir dene. Kurulumu konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
__________________ tuncay.kinali.net |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
ilk programı kurdum sonra sizinkini denemek için sildim suucu uçtu tekrar format attırıuyorum bitince ilk bu Ionics Isapi Rewrite Filter'ı kuracam bakalım buda sunucuya aynı seyi yapacakmı Bi dünya iş çıkarttı başıma
|
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Ionics'in setup vs. özelliği yok. Bir DLL ve bir INI dosyası o kadar. Biraz ingilizcen varsa neyi nereye ekleyeceğin zaten readme dosyasında yazıyor. Sadece debug versiyonunu indirme yeter. 1.2.14b benim kullandığım...
| | |
| | #8 (permalink) |
|
selam şimdi ben IsapiRewrite4.dll yi isapi olarak tanıttım readmide oldugu isimle kaydedip aply dedim şimdi site htl dosyalarında boş sayfa verdi ama hiç bir ini dosyası atmadım iniler nasıl kullnılacak htacces yerine inimi atmamız gerekecek dizinlere
|
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Serverda kullanmak için her site için DLL dosyasını ayrıca ISAPI süzgeci olarak tanıtmalısın. INI dosyasına gelince, DLL dosyanın adı neyse INI dosyanın da adının o olması şart. IsapiRewrite4.dll kullanıyorsan IsapiRewrite4.ini dosyası oluşturmak zorundasın yani. Bu süzgecin .htaccess'i bu ini dosyası oluyor. Birebir mod_rewrite'ın kopyası olmadığından bazı kısıtlamaları mevcut. Sitesinde bunları gösteren bir sayfa olacaktı. Ama genel olarak RewriteCond ve RewriteRule'larda bir sorun yaşamazsın. Benim kullandığım ini dosyasını aşağıya yazdım. Gerekirse yardım alabilirsin: Kod: RewriteFilterPriority HIGH #RewriteLog c:\inetpub\vhosts\alibaylar.com\httpdocs\rewrite\iirfLog.out #RewriteLogLevel 3 #RewriteRule ^(.*?)$ /baylarpromosyon/index.php?$1 R,L RewriteRule ^/promosyon_sonuc$ /baylarpromosyon/sonuc.php [L] RewriteRule ^/promosyon_(.*?)_(.*?)_(.*?)_(.*?)_(.*?)_(.*) /baylarpromosyon/$1.php?$2=$3&$4=$5 [L] RewriteRule ^/promosyon_(.*?)_(.*?)_(.*?)_(.*) /baylarpromosyon/$1.php?$2=$3 [L] RewriteRule ^/lazer_baski_uygulanabilen_urunlerimiz_s_(.*?).html /baylarlazer/baski.php?s=$1 [L] RewriteRule ^/promosyon_msn* /baylarpromosyon/msn.php [L] RewriteRule ^/promosyon_destek_u_(.*?)$ /baylarpromosyon/destek.php?u=$1 [L] RewriteRule ^/promosyon_resimindir_r_(.*?)$ /baylarpromosyon/resimindir.php?r=$1 [L] RewriteRule ^/promosyon_harita2_(.*?)$ /baylarpromosyon/harita2.php?$1 [L] RewriteRule ^/promosyon_harita_(.*?)$ /baylarpromosyon/harita.php?$1 [L] RewriteRule ^/promosyon_(.*?)$ /baylarpromosyon/$1.php [L] RewriteRule ^/promosyon$ /baylarpromosyon/index.php [L] RewriteRule ^\/$ /baylarpromosyon/index.php #ana index kullanılmaya başlandığında burası kaldırılacak RewriteRule ^/lazer$ /baylarlazer/index.php [L] RewriteRule ^/lazer_baski_(.*?)$ /baylarlazer/baski.php?$1 [L] RewriteRule ^/lazer_urunlerimiz_(.*?)_(.*?)_(.*)$ /baylarlazer/urunlerimiz.php?$1=$2 [L]
| | |
| | #10 (permalink) |
|
RewriteEngine On RewriteRule ^tr/(.*)/(.*).html$ kelime.php?id=$1&kelime=$2 [L,NC] RewriteRule ^(.*).html$ $1.php [L,NC] çalışan htaccesim bu şekilde sadece 3 . satır istediğim gibi çalışıyor 2.satır çalışmıyor RewriteRule ^tr/(.*)/(.*).html$ kelime.php?id=$1&kelime=$2 [L,NC] nasıl değiştirilmeli |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |