![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Sakarya
|
bir süredir python la uğraşıyorum.. bir türlü başaramadığım birşey var.. python'da şu şekilde çalışamazmıyız, dreamweaver gibi, bi proje başlatayım, sağ tarafta(sol da olur farketmez ) projemdeki dosyalar sıralansın, tek tuşla üzerinde çalıştığım dosyayı görüntüleyeyim..pythonwin falan denedim ama tatmin olmadım, gerçi o bu işe yarıyo mu onu bile bilmiyorum.. çeşitli text-editor leri denedim, fakat .py formatlı dosyaları tek tıkla çalıştırmayı bir türlü başaramadım.. her seferinde dosyalarımı python25 klasörünün içine açıyorum sonra command dan python.exe deneme.py gibi çalıştırıyorum dosyalarımı.. işkence gibi yani tek tıkla çalışır hale nasıl getirebilirim py formatlı dosyalarımı?internetten bazı programlar indiriyorum .py formatlı, hiçbiri çalışmıyor, windows altında .py formatında çalıştırabilmek için programın sahip olması gereken kodlar mı var? /usr/bin/python falan gibi(yanlış yazdım herhalde bunu?! -linux ta bu biliyorum )
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
|
Eclipse (+Pydev) kullandınız mı hiç ? Proje oluşturun (python 2.4, python 2.5, jython 2.1 destekli proje oluşturuyor). Tüm py, pyw dosyalarını proje klasörüne atın..Eclipse içinden direk çalıştırın. Dinamik hata yakalama ve otomatik kod tamamlama, daha ne olsun. http://forum.ceviz.net/eclipsede-pyt...de-t52873.html
__________________ Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Said Nursi) Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Sakarya
|
bu arada çok güzel text editor ler var, notepad++ herkes biliyordur zaten, ama isteklerimi karşılamıyor o e texteditor diye bi program buldum, cygwin ile beraber geliyo yok windows için bash konsolu falan bilmem ne bi şey anlamadım zaten de sağlıklı çalışmıyor "run script" özelliği.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Ben arayüz için Qt Designer ve kod yazmak için Eclipse IDE kullanıyorum. Bu ikisi bana yetiyor fazlasıyla. Dinamik hata yakalama ve otomatik kod tamamlama önemlidir benim için... Eclipse deki kısımların yerlerini keyfinize göre değiştirebiliyorsunuz zaten. Solda beğenmediysen sağa çek ortaya çek aşağı çek. Hiç istemiyorsan o kısmı kapat vs. Tam ekranda kod yazacaksan kod yazdığın kısımın üstünde çalıştığın dosya adı yazıyor ona çift tıkla tam ekran moduna geç...Kodunu çalıştırmak için Ctrl + F11 yap sonra P ye 2 defa bas ve direk çalışsın. Aha da kod aklına gelmedi Ctrl + Space yap otomatik kod penceresi açılsın. (gerçi otomatik açılıyor ya neyse)
__________________ Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Said Nursi) Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
ironpython ile Eclipseyi karıştırmayın. Ironpython microsoft tarafından geliştiriliyor. Ve ironpython studio; visual studio 2008 in komponentlerini kullanıyor. Yani vs 2008 yoksa kuramazsınız demektir bu. Eclipse normalde Java için geliştirilmiştir. Pluginleri sayesinde esnektir. Eclipse içinde python, jython kullanılabiliyor. ironpython un eclipse de kullanılabileceğini zannetmiyorum. (pydev eklentisinde ona yer verilmemiş, ayrı bir eklenti yok bildiğim kadarıyla) Dediğim gibi benim tercihlerim : Qt Designer (PyQt 4 Grafik kütüphanesi) Eclipse IDE (Pydev Eklentisi) Python 2.5
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Eric4 ü fazla kullanmadım. Oradaki pyqt kodlaması 1. yola örnektir. Eric4 teki Qt araçları o yola uygun kodluyor. Şimdi Pyqt4 kodlaması iki türlüdür : 1. Yol : Program arayüz kodlarını elle yazmak. Örnek : http://www.zetcode.com/tutorials/pyqt4/ 2. Yol: Tasarımı Qt Designer ile yaparsın. Pyuic4.bat dosyası sayesinde konsoldan pyqt4 kodlamasına çevirirsin. self ile her şey birbirine bağlanır. Diğer yolda self.x_degisken = self.y_button vs. gibi kodlar yazarken 2. yolda bu x_degisken = y_button şeklinde yazılır. Çünkü self ile arayüz tamamen birbirine bağlıdır tekrar butonu arayüze bağlamak için self kullanılmaz. + Kodlama dizaynı değişir : 2. yolda; Arayüz kodları aşağıda olur, program kodları yukarıda olur. (forumda birçok pyqt4 paylaşımım bu şekilde kodlama dizaynından oluşur) 1. yol için zetcode sitesindeki örneklere bakabilirsin. + pyqt4(button vs. )parametre girişleri de farklı olur biraz. Genelde daha kısaltılmış şekilde oluyor 2. yolda. Ama kodlama tercihi sana kalmış. Elle arayüz kodlamak bana göre değil. Ama 2. yolda da eklemeyi unuttuğum bir şey varsa elle ekleyebiliyorum. Kodlara biraz aşina olmak yeterlidir.
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |