Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > SEO Forum

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Eski 14/06/2008, 01:29   #1 (permalink)
Üye

Yukarı Açıklamalı Anlatım ile "Seo"

4 Makaleyi Tek Konuda Topladım. Makalelerimin devamınıda paylaşacağım. Umarım yararlı olabilirim..

Seo Nedir? - Seo Nasil Yapilir?

Seo Nedir?
Seo; Search Engine Optimisation kelimelerinin baş harflerinin yanyana gelmesiyle oluşmuş bir kavramdır. Türkçesi arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. (Veya Arama Motorları için Eniyileme)
Seo'nun Amacı Nedir?
Seo'nun amacı arama motorlarında üst sıralara çıkmaktır. Türkiye'de en çok kullanılan arama motoru google olduğu için google kriterlerini baz alarak seo uygulamaları yapılması yaygındır.
Arama Motorlarında Üst Sıralara Çıkmam Ne Gibi Bir Fayda Sağlar?
Arama motorlarında üst sıralarda olursanız hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz. Örneğin web siteniz var. Google'da üst sıralarda olursanız, daha çok kişi web sitenizi ziyaret edecektir. Dolayısıyla tekil hitiniz ve alexa sıralamanız artacaktır. Bu da reklam verenlerin size bol bol reklam vermesi demek. Sonuç olarak kazanan yine siz olacaksınız. Yada bir malın ticaretini yapıyorsunuz diyelim. Google'da üst sıralarda olursanız, müşterileriniz size daha kolay ulaşabilecek, müşteri sayınız, dolayısıyla geliriniz artacak demektir.
Kısaca seo için emek sarfedebilirsiniz. Ama sonunda gülen yine siz olacaksınız.
Seo ile Uğraşmak İstemiyorum Diyorsanız;
Seo hakkında üstteki kısa yazıyı okuyup, seo uygulamalarının zor olduğuna kanaat getirdiyseniz, sizin için web sitenize optmizasyon yapacak birini bulmanız gerekecek. R10 Seo Danışmanlığı bölümü size yardımcı olabilir.
Açıklamalı Seo Terimleri

Seo Nedir?Seo Nasıl Yapılır? konulu makalemde seo terimini açıklayıp kısaca anlatmıştım. Eğer optmizasyon işini tam manasıyla yapacaksanız bazı terimleri öğrenmek, sizin yararınıza olacaktır.
SEO: Arama Motorları için Eniyileme anlamına gelir. İngilizce açıklamasının baş harflerinin bir araya gelmesinden "seo" kelimesi ortaya çıkmıştır.
PR (Pagerank): Google arama motorunun web sayfalarına verdiği sayısal değer. 0-10 arasındadır. Pagerank değeri yüksek olan sitelerin daha kaliteli olduğu varsayılmakta, arama motorlarında daha yükseklerde çıkmaktadır.
PR Güncellemesi: Google pagerank faktörünü günlük olarak hesaplamaz. Yaklaşık olarak 3 ayda bir pagerank değerlerini günceller. Buna pr güncellemesi denir.
Backlink: Bir sitenin size verdiği bağlantıdır. Yani A sitesinde benim siteme verilen bir bağlantı varsa, bu benim için backlinktir.
Outlink: Backlink'in tam tersidir, yani link çıkışıdır. Ben kendi sitemden A sitesine bir bağlantı verdiğimde bu benim için outlink'tir. Aynı zamanda bu bağlantı, A sitesi için backlink manasına gelir.
Metatag: Web sayfasını arama motorlarına daha iyi tanıtmak için kullanılan kod/kodlar. Örnek; Description ve Keywords metatagları.

Sandbox: Google, arama motoru optimizasyonu uygularken abartanları veya illegal uygulamaları yapanları yasaklar/cezalandırır. Buda sandbox denir.
Google Ban
: Google, yasağın boyutunu büyütüp indexli tüm sayfalarınızı silebilir. Bu da google ban olarak adlandırılır.
Pagerank Nedir?

Seo Terimleri konulu makalemde pagerank terimini kısaca açıklamıştım. Şimdiyse detaylı olarak analatacağım.
Pagerank, daha öncede dediğim gibi google'ın web sayfalarına verdiği 0-10 arasındaki bir sayısal değerdir. Pagerank değeri yüksek olan sitelerin, google sıralamasında üstte çıkacağına inanılır. Bu, kısmen doğrudur. Fakat pagerank değeri yüksek olduğu halde, özgün içerikli web sayfasının üzerine çıkamayan sitelerde mevcut. Fakat pagerank'ın büyük bir avantaj olduğunu inkar edemem.
Pagerank'ın pek çok faydası vardır. En önemlileri, sıralamada sağladığı avantaj ve index sayısının artması.
Pagerank değeri bir kaç yolla artabilir. Bunların en önemlileri; backlink ve özgün içeriktir. Örneğin; Pagerank değeri yüksek web sayfalarından alınacak backlink'ler pagerank değerinizin artmasında etkili olacaktır. Veya insanlığın yararına hizmet eden özgün içerikli bir siteniz varsa, google sizi ödüllendirip pagerank değerinizi artırabilir.
Ayrıca Google, eğer sizin pagerank artırmaya yönelik hile yaptığınızı farkederse pagerank bomb adı verilen uygulamayı gerçekleştirip, pagerank değerinizi düşürebilir.

Google, yaklaşık 3 ayda bir tüm web sayfalarının pagerank değerlerini günceller. Buna pagerank güncellemesi denir. Zaman zaman 3 aydan kısa sürede veya uzun sürede pagerank güncellemesi yapıldığı görülmüştür. Pagerank güncellemesi sonucu oluşan değerler açıklanırken google dance adı verilen olay gerçekleşir. Yani google pagerank checker'ler sizinle oyun oynar ve sayfa değerinizi sürekli değişik gösterir. Pagerank değerinizin gerçek halini ise güncelleme sonuçları açıklandıktan sonra görebilirsiniz.

Backlink ve Outlink Nedir?

Seo Terimleri konulu makalemde backlink terimini kısaca anlatmıştım. Tekrar edecek olursak backlink bir siteden sizin sayfanıza verilen bağlantıdır. Alttaki resme bakacak olursak daha iyi anlayabiliriz. Şekilde de görüldüğü gibi A sitesi B sitesine bağlantı vermiş. Dolayısıyla B sitesi, A sitesinden backlink almış.

Aynı şekli, outlink için yorumlarsak, bu teriminde iyi anlaşılacağını zannediyorum. Outlink; sitenizden, bir başka web sitesine verdiğiniz bağlantıdır. Şekil üzerinden düşünecek olursak A sitesi Outlink vermiş, B Sitesi Backlink almış demektir.
Backlinkin veya Outlinkin faydası varmıdır?
Evet, google arama sonuçlarında sıralamayı etkileyen faktörlerden en büyük payı backlink alıyor. Kaliteli web sayfalarından alacağınız backlinkler, google sıralamalarında sizi üst sıralara çıkaracaktır. Outlink faktörünün sıralamada etkisi olduğu söyleniyor. Fakat sadece outlink ile sıralamada yükseleni görmedim. Kaliteli sitelere verdiğiniz outlinkler, diğer seo faktörleri ile birlikte iyi bir sonuç ortaya çıkarabilir.
Burada en önemli ipuçlarından biri de, eğer google'a link verirseniz, index sayınız ve google botlarının sitenizde bulunma süresi artıyor.
Yeterli Backlinki Nasıl Bulacağım?
Aradığınız backlinklere her zaman ulaşamayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda link değişimi en cazip yol gibi görünür. Yani başka "web sayfalarıyla karşılıklı linkleşme" de diyebiliriz. Link değişimini 2 yolla yapabilirsiniz. Karşılıklı link değişimi ve çapraz link değişimi. Karşılıklı link değişimi 2 web sitesinin birbirine link vermesidir. Google anlaşmalı link değişimi yapıldığını anlar ve bu backlinklere fazla önem vermez.

Çapraz link değişimi ise bir web sayfasının backlink aldığı siteye link vermemesini esas alır. Böylece google, anlaşmalı bir olay olduğunu anlayamaz. Dolayısıyla çapraz link değişimi, karşılıklı link değişiminden daha yararlıdır.

Makaleler bana aittir. İzin almadan yayımlamayınız.:
Kaynak: http://www.adtechileseoyarismasi.com

Enson 14/06/2008 10:35 tarihinde Sniper tarafından düzenlenmiştir..
caliph hatta değil  
Eski 14/06/2008, 21:55   #2 (permalink)
Üye

Neden bizim ülkemizde insanlar kaliteli işlere imza atamazlar? Neden sadece backlink kasmak uğruna sade suya tirit (ç)alıntı ya da ordan burdan toplama makaleler yayınlarlar. Neden "mış gibi yapmak" yerine gerçekten yapmayı denemezler?.... Bunalıyorum.... Bunalıyorummm.... Bunalıyorummmmmm.....
Eski 14/06/2008, 23:14   #3 (permalink)
Üye

Alıntı:
don_kishot, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Neden bizim ülkemizde insanlar kaliteli işlere imza atamazlar? Neden sadece backlink kasmak uğruna sade suya tirit (ç)alıntı ya da ordan burdan toplama makaleler yayınlarlar. Neden "mış gibi yapmak" yerine gerçekten yapmayı denemezler?.... Bunalıyorum.... Bunalıyorummm.... Bunalıyorummmmmm.....
sadece gülüyorum bu yazdığına. kendi makalelerim bunlar. bahsettiğin gibi (ç)alıntı değil
caliph hatta değil  
Eski 18/06/2008, 21:01   #4 (permalink)
Üye

Hımm) Sen bütün webmaster forumlarından kovulan (ceviz.net de dahil) 15 yaşındaki aytuugg sun, geç de olsa anladım.... Kendimi affedemiyorum, beni ancak bir şişe Villa Doluca paklar... Hayırlı SEO lar..
Eski 19/06/2008, 16:14   #5 (permalink)
Üye

Alıntı:
don_kishot, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Hımm) Sen bütün webmaster forumlarından kovulan (ceviz.net de dahil) 15 yaşındaki aytuugg sun, geç de olsa anladım.... Kendimi affedemiyorum, beni ancak bir şişe Villa Doluca paklar... Hayırlı SEO lar..
Konumu baltalamaya çalıştın, beceremedin. Şimdide yalanlar... Aytugg olduğum sonucuna nereden vardın bilemiyorum, ama yanlış bir sonuca varmışsın.
caliph hatta değil  
Eski 20/06/2008, 21:27   #6 (permalink)
Üye

Sniper Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Tartışacaksanız özel mesajı kullanın...

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz