![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Selamlar... dinamit.gen.tr adresinde aşağıdaki linke tıkladım ve yazıyı okudum http://www.microsoft.com/technet/tre...vg/Miglamp.asp YAzının konusu php,apache,linux,mysql dörtlüsünden oluşmuş sistemi windows alternatifleriyle değişerek windows a taşımak. Ama yazı genelinde php ve mysql'in avantajlarından dolayı microsoft sadece apache yi IIS ,linux u windows ile değiştirmeyi öneriyor. ![]() GEnede php'yi dokundurmadan edememişler,neymiş xml desteği zayıfmış falan mış,filanmış ![]() SAnki ASP'nin built in bir xml desteği mi var ? Yahu sistemdeki Microsoft.XMLDOM objesini kullanmak ise sorun o PHP ile de yapılır : PHP Kodu: Neyse konu bu, microsoft genede bi şeyleri kabul etmiş...
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Bıraz alakasız olucak ama fırsatını bulmusken soylemeden edemıyecegım.. Yanı butun bunlar bızım ıcın ne ıfade edıyorkı.. PHP ısterse yeryuzundekı en hızlı server sıde api olsun.. Isterse PHP yeryuzunun tek hakımı halıne gelsın bız yınede PHPed ı acıp ıkı satır kod yazıcakmıyızkı ?? Bız bunlarla ılgılenmıyoruzkı.. Varsa yoksa zıyaretcı defterı, uye takıbı sayfa sayacı.. Solda menuler ortada haberler sagda ufanlanmıs bılgıler.. Mıdem bulandı benım hep aynı tur sıtelerı hep aynı tur forumları hep aynı tur yapıları gormekten.. Yanı sızlerde sıkılmadınızmı PHP-Nuke ve turevlerınden? Hıcbırınızın yaratıcı bır fıkrı harcıycak emegı ugrasıcak vaktı yanı yokmu baska bır altenatıfı? Acaba PHP gelıstıcılerı bu kadar emegı bosunamı sarfettı oturup bır icerik yonetımı apisi yazsaydılar dahamı ıyıdı? Yanı nedır bu kolaycılık delılıgı. Anlıyamıyorum cıdden.. Yaratıcı dururken yaratılana tapıyoruz gıbı.. Yanı gelısmıs olmaları kullanıslı olmaları guvenlı olmaları benı hıc ılgılendırmıyorkı.. Ben farklı alternatıfler ıstıyorum... Basıt olsunlar guvensız olsunlar kullanıssız olsunlar ama farklı olsunlar.. Yoksa Microsoft urunlerıne karsı bız kullanıcıları o kusmuk tasarımlardan o tek duzelıkten kurtaracak alternatıfler sunan acık yazılım gelenegının bı parcası PHP, en az o urunler kadar sıradan ve bırbırını tekrar eden meyveler vermeye devam edecek... Not: Çuvaldızı kendıme batırmam gerekırse bende o bahsettıgım gelenegın bı parcası degılım.. Mesela hic linux kurmadım ama en azından bana aıt olmayan hıcbıseyı de kullanmadım.. Soylemek ıstedıgım bırbırının kopyası urunler ıcerıgı golgelıyor.. Icınde bulundugumuz sıte dahı bunun bır ornegı.. Artık bunları bı kenara bırakarak bıze has bıseyler yapmalıyız.. Degısık alternatıfler yaratmalıyız.. Yoksa turumuzun devamı zor gıbı.. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Yahu haftalardır bizde değişik bi şeyler ortaya çıkarmamız gerekiyor diye çok konuştuk, yazdık,çizdik ama olmadı... Senin bi fikrin var mı ? Varsa emin ol arkandan gelecek bi kaç kişi biliyorum...
| | |
| | #5 (permalink) |
| Yönetim Danışmanı Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: /tmp/loop
|
@HunTer simdi sole bir dusun ,benim ilgi alanım fotografcilik yada herhangi birşey ben sitenin tasarımıyla ugrasacagım zamanda daha yararlı kendi alanımla ilgili şeyler le ugrassam nasıl olur?bu portal yazılımlarını cıkış noktasıda bu zanneedersm
__________________ ` ` |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Benim Hunter'dan birazda anladığım değişik bi proje ortaya çıkarma fikri galiba, di mi ? Sanırım illaki sitenin kendi kullandığı yazılım olmasına gerek yok,php ile sıradışı bi proje çıkarma fikri galiba... Öyle mi ?
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Evet kesınlıle bu! Asp sıtelerınde gordugum ılgınc, sırdası seyler.. Konseptın ıcerıgın gereksınımıne gore sekıllendıgı sıteler.. Ornegın bekar kadınlar kulubu yada ınternet otostopcusu.. Hadı bunu bosverın sıradan konuları dahı ılgınc kılabılecek seyler Ornegın bır fotografcılık sıtesınde ana sayfada haber gormeyı kım ısterkı! o sıteden beklenılen degısık kategorıler altında resımlere en hızlı sekılde ulasmak, kendı fotograflarını sıte arsıvıne ekleyebılmek unlu fotografcıların sanal galerılerınde gezebılmek ve fotograf teknıklerı hakkında detaylı bılgıye sahıp olmaktır.. Mesela neden kımsenın aklına bu tarz bı sıtede sanal galerıde gezerken onlıne kısılere eszamanlı sohbet ımkanı saglamak gelmıyor? Yanı gercekte oldugu gıbı sıtede de ben bı fotografın basındayken benımle aynı anda o fotografa bakan bırıyle onlıne olarak sohbet edebılmek ıstıyorum! Yada bunuda bosverın ben o sıteye gırdıgımde gercekten bı fotograf sıtesının ıcınde oldugumu hıssetmek ıstıyorum.. Benı anlıyormusunuz? Ozgun tasarımlar ıstıyorum.. Iyı yada kotu olması farketmez ozgun ve benzersız olmaları yeterlı.. Tıpkı bız ınsanlar gıbı.. Yanı bızı dıger canlı turlerınden ayıran en onemlı ozellıgımız ozgunlugumuz dıılmı? Alıskanlıklarımızla zaaflarımızla ıyı yada kotu huylarımızla bızler essız yaratıklar dıılmıyız? Oyleyse bu essızlıgımızı neden sıtelerımızde yansıtmıyoruzkı.. Yoksa nıyetımız ınternı hayvanat bahcesıne cevırmekmı?? Bılıyorum belkıde dısardan cok konusan ama hıcbır ıcraatı olmayan bırı gıbı gorunuyorum.. Haklısınız cunku sunabılecegım hıc bır ıcraatım yok.. Ama en azından olması gereken hakkında bı fıkrım var.. Buda bıseydır.. Yınede kafanızı sısırıyosam ozur dılerım.. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: Kuzey Kutbu
|
Estafurullah kafamız şişmedi aksine güzel fikirlerle dolmaya başladı böyle beyin jimnastigi yapa yapa sonunda değişik güzel bir şeyler çıkaracağız ortaya. Devam edelim konuya...
__________________ Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler! |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Peki suna ne dersınız bu tartısmayı daha genıs bır platforma tasıyalım.. Ornegın gırıs sayfasında bu konuya degınelım.. Ornegın bır proje.. PHP Portal gıbı.. Ve bunu oylayalım.. Degısık fıkırler ortaya atalım.. Hanı su beyın fırtınası denen seyden.. Suana kadar yapılmamıs ne varsa tespıt edıp yapmaya calısalım.. Bı ekıp kurulsun.. Mesela sızler yonetıcı olun.. Ise yarar fıkırler bır araya getırılsın.. Coderlar bu dogrultuda calıssın.. Grafıkerler gereken ımageları hazırlasın.. Kollara ayrılalım ve parca parca butunu olusturulaım.. Bılıyorum zor gıbı ama neden olmasın.. Onlıne bır yazılım evı gıbı calısabılırız yanı.. Ama emınım bu foruma katılan bı cok kısı bunu onaylıyacaktır.. Nede olsa yardımlasma sonucu dogan bır borcları var.. Kaldıkı ıspatlamamız gereken bıseyler de var.. Yanı bızler artık memnunıyetsızlıgımızı ıfade etmek yerıne oturup bıseyler yapmak zorundayız.. Bu durumda onerım eger onaylanırsa ılk etapta sadece bu konuyla ılgılı yenı bır arayuz gelıstırmek.. Ornegın projenın yapısına gore kollara ayrılmıs bır tartısma gurubu buna ek olarak ılan panosu gıbı.. Ornegın tartısma kısmında gelıstırme asamasında sorunlar ele alınıp cozumlendırılebılır yada projenın gıdısatı tartısılabılır.. Ilan panosunda ıse ıstenılen materyaller sunulup gonulluk sıstemnıne gore bıreylerden bu materyaller ıstenebılır.. Ornegın kultur sanat yazıları yada php dokumanları gıbı... Yada gelısmıs bır chat scrıptı.. Bu durumda motıvasyonu arttırmak ıcın bolume bırde gerıye dogru ısleyen bır sayac ve projenın adımlarını ıceren bır tarıhce eklenebılır.. Ayrıca basarılı ısler basarılı ısımler odullendırılebılıp onore edılebılır.. Bu sayade ekıp ıcınde tatlı bır mucadele ve daha saglam bır ekıp ruhu olusturulabılır.. Ornegın bu ıs ıcın demokratık anketler kullanılabılır.. Sanırım bu durumda uzerınde en cok durulması gereken de bu ekıp ruhu.. Bu yuzden ınsanlara sureklı bır ekıbın ıcınde olduklarını hatırlatmak acısından sureklı ırtıbat halınde olunmalı.. Ornegın tartısma grublarından maıller atılmalı ve hatta yapılması mumkunse mesenger ornegı bır aracla uylerın sureklı projenın gıdısatını ve detaylarını takıp edebılmesı saglanmalı... Ben organızasyon saglam yapılırsa bu fıkrın ısleyecegını dusunuyorum.. Neden olmasınkı zıyaretcılerı tarafından gelıstırılen bır portal yeterınce ılgı cekıcı.. Ve hemen hemen herkes bu konuda az da olsa bıseyler yapmak ıster.. Hem bu belkıde acık kaynak gelenegıne atacagımız ılk adım olabılır... Ikıncı adımda arkaya alınan bu ruzgar ıyı degerlendırılırse neler olabılır bı dusunun.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |