![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
Ultima Online diye bir oyun var, bilen var mı bilmiyorum, ama Windows da çalışan bir oyun. Bazı kişiler oyunlarda oluşan multi client uygulamasını engellemek için connector diye bir program kodluyorlar. Tabiki yapanlar parayla yapıyor ve kapalı kod olduğundan bug olma ihtimalide yüksek oluyor. KOdlamayı ise c/c++ gibi dillerle yapıyorlar. Ben de Python ile böyle bir uygulama yapmak istiyorum, ama işime yarayacak bir kaç modül vs lazım... Bir arayüz hazırlayacağım ve bu arayüzden oyunun exe dosyasını seçip içinde saklayabileceği başka bir exe dosyası oluşturulmasını sağlayacağım. Bu exe dosyası çalıştırıldığında bir arayüzün açılmasını ve "Başlat" "Kapat" gibi şekilllerin çıkmasını ve eğer gerekli seçim yapılırsa içindeki exe dosyasını çalıştırmasını sağlayacak. İşte bunu yapabilecek bir modül vs var mı? Hakkında bilgi olacak şekilde... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2008
|
yani kısaca python uygulamasının içine .exe mi gömmek istiyorsun http://forums.devshed.com/python-pro...exe-91836.html bu adreste .py to .exe var eger araştırırsan bu dönüştürme scriptinde böyle bişey oldugunu duymuştum |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
Bir nevi kendi derleyicimi yapmak gibi aslında. Nasıl py dosyasını exe ye dönüştürüyoruz? İşte bunun gibi bir şey. Dosyaları bir yere atacam. Yol belirtecem ve o exe yi benim hazırladığım kodun içinde saklıyacak ve ona tıklayınca(online oyunlardaki launcher gibi) bir ön menü çıkacak...
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
bak python da kısaca bunu yapmak nasıl bilmiyorum ve ya hiç düşünmedim ancak py2to exe nin mantıgı anladığım kadarı ile tüm python scriptini bir arşive alıyor sonra o arşivi tempe çıkartıp içindeki yorumlayıcalar ile .py yi calıstırıyor.. senin bu düşündüğün programın boyutu 7 mb gececeğinden başka bir dilde dene derim bence. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
| Programın betik halindeki boyutu ile exe halindeki boyutu arasında uçurum olması normal bir şey, bunu artık kabullenmelisiniz(yoksa, python ile sırf boyut yüzünden aranız açılır). Fakat hız açısından betik hali ve exe hali arasında hiç bir fark yok. Yani boyut için dil değiştirmesine gerek yok !
__________________ Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Said Nursi) Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Ultima Online da clientler ayrı ayrı yazılmıyo eski bi server sahibi olarak söyliyeyim mesala alıyoruz client 2.0.3 ü açıyoruz bi programla (adını unuttum uo öldü be bilader ) orda arka son resmi herşey değişiyo sonra alıyoruz o clienti hex editörle açıyoruz o username password ayzan yeri kullanıcı adı şifre diye değiştiriyoruz. bide .mul dosyaları hazırlıyoruz böylece server açılıyo (bu kullanıcı için olan kısmı server scriptlerini saymıyorum) world of uo senin dediğin gibi bişi yapmıştı ama o bi exe yaptı çalıştır diyince clientleri açılıyodu. ama zaten runuo servarlarında engellenemiyo multi client bizde bol bol bod kasabiliyoruz |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |