![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2007 Yer: Delphi World
|
Arkadaşlar yeniden merhaba; son günlerde başka topiclerde gördüğüm Delphide C++ kodlarını derlenmesi gibi v.s bende dayanamadım ve burdaki ustalara sorayım istedim. Uzun zamandır uğraştığım bi projem var şu an belli bi aşamada ve çalışıyor. Konuyu daha iyi anlamanız için konuyu biraz teferruatlı anlatacağım umarım sıkılmazsınız. Projem delphi7 ile yapılıyor. Ancak bazı algoritmalar varki (buda burda illegallik yaratabilceğini düşündüğümden açıkça yazamıyorum) benim programımda bu algoritmalar kullanılıyor ancak bu kodlar C++ ile yazılıyor çünkü o algoların kaynağı c++ benim kullandığım algolar ise zamanında sanırım c++ dan delphi ye çevrilmişler ben o hazır algoları alıp programımın içine yerleştirdim şu an çalışıyor ve sorun yok ancak ben yeni algolar eklemek istiyorum projeme ama sıkıntı şu ki istediğim algoları c++ dan delphi ye çeviren yok ben çeviremem zaten c++ dan anlasam projeyi delphi ile değil c++ la yapardım. C++ ve delphi yi çok iyi bilen birinede gidip bunu çevir diyemiyorum çünkü çevrilcek kodlar 10binlerce kod. Zaten kimsede maddi bi karşılık almadan bu kadar kodu oturup çevirmez. Lafı fazla uzatmayayım. ve hemen sormak istediğimi sorayım. Durum böyle olunca aklıma şu fikir geldi C++ derleyici si ile o bahsettiğim algoları derleyip .dll yapsam ve delphi'den external olarak dll'yi çağırarak kullanabilirmiyim_? Eğer böyle bişey oluyorsa yani delphi c++ ile derlenmiş dll içindekileri okuyarak istediğimi yaparmı sizce_? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
Tabiki olurda C++ bilmiyorum demişsin, C++ ile derlemeyi exe değilde DLL'e nasıl ayarlayacaksın...Başkasına yaptırırsan sıkıntılar olur. Sen algoritmaları ziple buraya koy bir görelim nedir ne değildir. Olmazsa "C" bölümünden yardım isteriz. Ama algortimaları buraya koyman için ilgili kodların telif hakkı filan olmaması lazım, eminsen mesele değil, emin değilsen biz değerlendiririz...
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
sayın @cemaliozan c++ bilmiyorum ancak c++ ide sini az çok kullanmasını biliyorum (kod yazmak değil) derleyeceğim kodlar c++ olarak elimde var zaten visual c++ studio dan yeni bir dll projesi açıp o var olan kodları derlemek ve dll oluşturmak sorun çıkarsa bile c++ a hakim olan biri o sıkıntıların üstesinden gelebilir diye düşünüyorum. elmdeki c++ kodları zaten GNU kapsamında yani açık kaynak kod zaten. Ancak burda şöyle bir sıkıntı yaşanabilir program bir stok cari programı yada basit bişey değil baya kastırcak bi konu kodlar GNU kodları zaten ancak istersen bahsettiğim kodları genede size önceden bi göndereyim bakın bi eğer forum için illegallik olmucaksa bizde burda açık kaynak olarak geliştirebiliriz_? Ok derseniz bahsettiğim kodları p.m ile yollayayım size tamam derseniz bahsettiğim algoları dll yapıp benim projeme bağlamaya çalışalım ama kafamda hala şu soru var sonuçda o dll içindeki kodlar c++ kodları delphi bunları okuyabilcekmi_?
|
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Alıntı:
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... | |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Kodları incelemedim, sadece telif olayına baktım. Hepsine bakamadım ama anladığım kadarıyla free dağıtılıyor. Sen C++ ile ilgili olarak bunu o bölümün yöneticilerinden birine mesela @acehreli'ye p.m. ile gönder, o daha detaylı inceleyip sana yardımcı olabilir...
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Ali Çehreli Üyelik Tarihi: 10/2002
|
Hic Delphi bilmiyorum ama DLL'i kullanmak bana da cok mantikli geliyor. Google'da "calling C++ from Delphi" diye aratinca cok kaynak bulunuyor. Bir tanesi su: http://rvelthuis.de/articles/articles-cppobjs.html Orada bu isin iki farkli yolunu gostermisler: - "Flattening" the object - Using pure virtual classes Kolay gelsin, Ali |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu konuda 2 sorunum var 1. İngilizcem yok verdiğiniz likn İngilizce neyse sorun değil onu çevirtebilirim.. 2. sorun bahsettiğim kodları c++ ide si ile derleyip dll haline getirmek ben c++ ı hiç bilmiyorum yani kodlamasını v.s ancak c++ idesini kullanmayı az çok biliyorum yani nerden dll dosyası oluşturulur v.s işin c++ kısmında yani c++ idesi ile kodları derleyip dll yapmama yardımcı olabilirmisiniz._? |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Ali Çehreli Üyelik Tarihi: 10/2002
|
DLL olusturmayi bilen cok insan olmali. C++ forumunda kesin vardir. Ben DLL olusturmaktan da anlamadigim icin yine Google'da aradim: http://www.akdenizforum.com/visual-b...kullanmak.html Kusura bakma, Google sonucundan baska yardimim olamiyor. ![]() Ali |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |