![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: istanbul/aksaray
|
öncelikle mrb sanal pc ye linux suse 10 kurtum kurulum 2.5 saat sürdü nie anlamadım onu geçtim tamam da sistem açıldı neyse. başlat menüsünde hata var diye bir uyarı mesajı geldi menünün altta iki seçenek var ikisindede sil yazıyor başka seçenek yok bende sildim başlat menüsünde hani tıklıyorsun açılıyor ya yukarı onların hepsi gitti resim dede bakarsanız. neyapmam lazım bunu geri getirmek için. birde bu normalde demi böyle 2.5 saat sürüyor yüklemek yoksa ben bir hata fln mı yaptım yardımcı olursanız sevinirim. saolun şimdiden. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| CevizKolik :) Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: Searching...
|
Normalde 2.5 saat sürmüyor ben az once tekrar kurdum ubuntuyu 20 dk sürdü Şöyle bir problem var sanal pc gercek pcin kadar hızlı olmaz, misal bilgisayarından sanal pc için 128 mb ram ayırmışsan 2.5 saat normal gözüküyor Ancak asıl sorunun cevabını bilemiyorum
__________________ Bir tutkudur, Ceviz... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| CevizKolik :) Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: Searching...
|
Kursana bilgisayarına Eğer format atmak istemiyorsan format atmadan disk bölmenin yolları var.Sanal pcde windows kullanırsın . Çok güzel linux bende yeniyim, yavaş yavaş öğreniyorum. Not: masaüstü resmini çok beğendim acaba wallpaper olarak sizde varsa paylaşırmısınız?
__________________ Bir tutkudur, Ceviz... |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2008 Yer: karşıyaka/izmir
|
sana ilk başta linuxa nasıl alıştığımı anlatayım uygulaması ve kullanması çok kolay ![]() çözüm kısaca hdd üzerine kurulum ile pardus - windows örneğin 120 Gb HDD sahibisin bunu 30-10-80(80 lik kısmı 40-40 olarak da bölebilirsin) Gb olarak bölümlendir. Bunu windows kurulumu sırasında yapabilirsin. Daha sona windowsu kur. windows kurulumu bittikten sonra pardus cd ile tekrar format atıp 10 Gblık kısma pardus yükle. Önce pardusu yüklemen grubu 2 kere yüklemeni önler nedeni windowsun bencilliği diyorum çünkü sistemdeki başka OS ları görmeden direk kendini başlatıyor. Neyse pardusu da kurduktan sona artık her şey sana kalmış. Oyunlarını ve varsa pardusta olamayan özel programlar için windowsu geri kalan her şeyin içinse pardusu kullanabilirsin. Temel kullanılan programlar konusunda pardus bence açık ara önde ama tüm linux dağıtımları gibi birçok özelleşmiş programı bulman zor (edius,autoCAD vb). İnternet alanında ise pardusun + firefoxun güvenliği tartışılmaz zaten .Bu birlikteliğin bence en güzel yanı windowsta sizi deli eden viruslerin (exe,inf gibi dosyaların) pardus üzerinden adresine eriştiğinizde korumasız ve zavallı kalmaları . Yani antivirüs programları ile saatlerce uğraşıp silemediğiniz virüsleri pardus ile silmek 1-2 dakikanızı alır. Şimdilik temel düzeyde anlatacaklarım bu kadar ama pardus konusunda sonuna kadar yardıma hazırım |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |