Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 04/06/2008, 15:55   #1 (permalink)
Üye

Yer: istanbul/aksaray
Varsayılan linux hakkında bir yardım edermisiniz_?

öncelikle mrb
sanal pc ye linux suse 10 kurtum kurulum 2.5 saat sürdü nie anlamadım onu geçtim tamam da sistem açıldı neyse.
başlat menüsünde hata var diye bir uyarı mesajı geldi menünün altta iki seçenek var ikisindede sil yazıyor başka seçenek yok bende sildim başlat menüsünde hani tıklıyorsun açılıyor ya yukarı onların hepsi gitti resim dede bakarsanız. neyapmam lazım bunu geri getirmek için. birde bu normalde demi böyle 2.5 saat sürüyor yüklemek yoksa ben bir hata fln mı yaptım yardımcı olursanız sevinirim. saolun şimdiden.
hyuan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05/06/2008, 21:44   #2 (permalink)
CevizKolik :)

portalturks Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Searching...

Normalde 2.5 saat sürmüyor ben az once tekrar kurdum ubuntuyu 20 dk sürdü Şöyle bir problem var sanal pc gercek pcin kadar hızlı olmaz, misal bilgisayarından sanal pc için 128 mb ram ayırmışsan 2.5 saat normal gözüküyor
Ancak asıl sorunun cevabını bilemiyorum
Eski 06/06/2008, 15:50   #3 (permalink)
Üye

Yer: istanbul/aksaray

anladım dostum saol yani ben sanalda linuxdan vaz geçicem neyse saol yinede bilgi için
hyuan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06/06/2008, 21:53   #4 (permalink)
CevizKolik :)

portalturks Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Searching...

Kursana bilgisayarına Eğer format atmak istemiyorsan format atmadan disk bölmenin yolları var.Sanal pcde windows kullanırsın .

Çok güzel linux bende yeniyim, yavaş yavaş öğreniyorum.

Not: masaüstü resmini çok beğendim acaba wallpaper olarak sizde varsa paylaşırmısınız?
Eski 06/06/2008, 22:13   #5 (permalink)
Üye

tasy Adlı Üyenin Profil Grafiği

suse daha önce kullanmadım ama gnome olduğuna göre aşağıdaki panele sağ tıklayıp panel ekle demelisin çıkan menüden suse özel menüsü gibi birşey görürsen bunu paneline eklemelisin... Bi yap bakalım...
tasy hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/07/2008, 18:32   #6 (permalink)
Üye

Yer: karşıyaka/izmir
Ampul

sana ilk başta linuxa nasıl alıştığımı anlatayım uygulaması ve kullanması çok kolay

çözüm kısaca hdd üzerine kurulum ile pardus - windows

örneğin 120 Gb HDD sahibisin bunu 30-10-80(80 lik kısmı 40-40 olarak da bölebilirsin) Gb olarak bölümlendir. Bunu windows kurulumu sırasında yapabilirsin. Daha sona windowsu kur. windows kurulumu bittikten sonra pardus cd ile tekrar format atıp 10 Gblık kısma pardus yükle. Önce pardusu yüklemen grubu 2 kere yüklemeni önler nedeni windowsun bencilliği diyorum çünkü sistemdeki başka OS ları görmeden direk kendini başlatıyor. Neyse pardusu da kurduktan sona artık her şey sana kalmış. Oyunlarını ve varsa pardusta olamayan özel programlar için windowsu geri kalan her şeyin içinse pardusu kullanabilirsin. Temel kullanılan programlar konusunda pardus bence açık ara önde ama tüm linux dağıtımları gibi birçok özelleşmiş programı bulman zor (edius,autoCAD vb). İnternet alanında ise pardusun + firefoxun güvenliği tartışılmaz zaten .

Bu birlikteliğin bence en güzel yanı windowsta sizi deli eden viruslerin (exe,inf gibi dosyaların) pardus üzerinden adresine eriştiğinizde korumasız ve zavallı kalmaları . Yani antivirüs programları ile saatlerce uğraşıp silemediğiniz virüsleri pardus ile silmek 1-2 dakikanızı alır.

Şimdilik temel düzeyde anlatacaklarım bu kadar ama pardus konusunda sonuna kadar yardıma hazırım
caranthir hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/07/2008, 19:03   #7 (permalink)
Varlığa izin veren boşluk

anov Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

OpenSuse nin VMWare için hazır imajları var onları kullanabilirsin.

İkinci bölümde şu an opensuse kurulu ama bir türlü internete bağlanamadım bende.
Kolay gelsin.
anov hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı