![]() | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Netbeans'ın internet sitesini ve komünitelerini takip etmenizi öneririm, faydalı oluyorlar... (Birde Netbeans'ın kullanımıyla ilgili döküman mı istiyorsunuz, yoksa webde çalışacak olan bir uygulamanın geliştirilmesi için mi döküman istiyorsunuz yoksa masaüstü uygulama geliştirirken yardımcı olabilecek döküman mı arıyorsunuz ? |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
Merhabe Arkadaslar, sizlere neden Netbeans´i kullandiginizi sormak istiyorum. Bide Netbeans ile kac yildir calisitiginiz ögrenmek isterim. Bana göre Netbeans´i kullanmak, insanin kendi kendine eziyet etmesi ile ayni. Netbeans programlama dalinda cok bilgisi olmayan kisilere tabiiki kolay programlama alani sunuyor. Ama bunun sayesinde insanin gelismesini büyük ölcüde engelliyor.. Saygilarimla |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2006
| Alıntı:
Bence IDE ler kisilerin aliskanligina ilk bastaki kullanimlarindaki hosnutluklar yada hosnutsuluklara gore degistigini dusunuyorum. Bi sure sonra bir IDE alistiktan sonra digerine gecmek kullanicilar tarafindan daha zor oldugunu kanaatindeyim bilmem siz nedersiniz... Bu arada Link veya dokuman vermeyide unutmayalim lutfen. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Web projeleri geliştirmek için birçok seçenek mevcut, Servlet, JSP, JSF, Struts, Spring gibi çatılar mevcut ve bunlardan birisini temel alarak yazılım geliştirmeyi istemek her bir seçeneğe göre farklı farklı bilgiler gerektirir çünkü hemen hemen hiçbir çatı birbiriyle benzerlik göstermiyordur, tabi Java'yı temelden bilen birisi için çatı seçimi zor olmayacaktır... Siz önce seçiminizi belirtirseniz ona göre dökümanlar sunulabilir... Fakat ben Netbeans tercihinizin yanlış bir tercih olduğunu düşünüyorum, çünkü Netbeans'te kodlara müdahale imkanı çok azdır, kendi yapısıyla projeyi ortak yürütür, sadece onun verdiği imkanlarla hareket etmenizi sağlar fakat diğer IDE'lerden olan mesela Eclipse böyle değildir, kodlara ve dizin yapıları tamamiyle kontrol imkanı sunar. Eğer Java biliyorsanız IDE tercihinde sorun yaşanmaz fakat Java bilmiyorsanız Netbeans son derece yanlış bir seçimdir. Eğer acil olarak yapmanız gereken birşeyler varsa o zaman Netbeans yardımcı olabilir ancak bu durumda da Netbeans'i öğrenmeniz gerekir... |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
|
Netbeans'in sitesindeki dökümanlar yeterli bence ( http://www.netbeans.org/kb/ )
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |