![]() | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
| http://wiki.pardus-linux.org/index.p...T_Denemeleri-1 Bu adresten 1-2-3 diye dersleri takip edersen Türkçe karakterlerin gözükmesi için unicode yerleştirilmesi gösteriliyor... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
|
Türkçe karakterin gözükmesiyle ilgili sorunum yok ki. Benim sorunum lineEdit e Türkçe karakter yazınca onu yazdıramamak . Yoksa lineEdite yazılan Türkçe karakterleri vs. Mesaj kutusunda gösterebiliyorum. Ordan başka yere aktarıyorum fakat print ile mesela yazdırmaya kalkışınca hata alıyorum.. kelime = ui.lineEdit.text() print kelime Mesela böyle yapınca türkçe karakterlerde şöyle bir hata veriyor : UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character u'\xfc' in position 0: ordinal not in range(128) |
| | |
| | #4 (permalink) |
| self.life.start() Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: /home/Raiden
|
türkçe karakterleri replace etmeyi dene muaillim istersen ? veya hut ui.lineEdit.setText(u'Türkçe Karakterler öçşğüı') şeklinde deneyebilirsin istersen. u latin harf dışında bir karakter girileceğini belirtiyor yanlış hatırlamıyorsam. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Replace olayıyla kabul ettirmek iyi fikir olabilir fakat lineEdit e girilen karakterlerden sorun çıkaran Türkçe karakter hangisi onu da bulabilirmiyiz. Replace edilen karakterleri bulabilirmiyiz... Mesela "değil" yazdığımızı varsayalım lineEdit'e...replace ile "degil" olacak. Bunun gibi bir yolunu bulup değişen karakter hangisi mesela ğ.. bunu bir değişkene aktarmalıyım..Bu yollada bir çözüm bulabilirim. Ama değişen karakteri bulamazsam re.search gibi olaylarda illa o Türkçe karakter lazım oluyor ve işler ters gidebiliyor. (http://wiki.python.org/moin/UnicodeEncodeError) Mesela "ş" harfi girince şu hatayı veriyor : UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character u'\u015f' in position 0: ordinal not in range(128) u'\u015f' bunu encode ederek hangi harf olduğunu bulabiliyoruz : print u'\u015f'.encode("iso-8859-9") ya da print u'\u015f'.encode("cp1254") |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Tamamdır olayı çok basit bir şekilde hallettim ![]() C:\Python25\Lib klasöründen site.py dosyasında şu düzeltmeyi yapınca sorun kökten halledildi : Kod: if encoding != "ascii":
# On Non-Unicode builds this will raise an AttributeError...
sys.setdefaultencoding(encoding) # Needs Python Unicode build !
Kod: if encoding != "ascii":
# On Non-Unicode builds this will raise an AttributeError...
sys.setdefaultencoding(encoding) # Needs Python Unicode build !
if encoding == "ascii":
sys.setdefaultencoding("utf-8")
|
| | |
| | #10 (permalink) |
|
py2exe ile exe ye çevirmek istediğiniz uygulamalarda; import site ile site modülünü eklemeniz gerekiyor. Yoksa aynı sorun devam eder. Blginize.
__________________ Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Said Nursi) Java Tutorial:http://java.sun.com/docs/books/tutor.../download.html |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |