![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Herkese selamlar. Ben şuan okulda veri tabanı dersi görüyorum ve bunu öğrenmek için linux yüklü bilgisayarıma mysql kurup bunun üstünde öğrenebilirmiyim acaba? Veri tabanı hakkında çok fazla bilgim yok, okuldaki hocamızda çok ilgisiz ne sorsak gidin internetten araştırın diyor. Ben sql öğrenmek istiyorum lütfen biri bana yol gösterebilirmi?
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Özgür Yazılım Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: Selçuk Üniversitesi
|
Evde hangi Linux dağıtımını kullanıyorsunuz? -- Kullandığınız dağıtımın paket yöneticisinden mysql 'i yükleyebilirsiniz. Mysql kullanmak için linux kullanmaya gerek olmadığını biliyor musunuz? -- Windows işletim sisteminde de Mysql 'i çalıştırabilirsiniz.
__________________ Ülkesinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
evet biliyorum. pardus ve ubuntu kullanmaktayım. Uzun zamandır linux kullanmaktaym ve windowsa ihtiyacım yok. ozaman ben mysql kurup çalışmalarıma başlıyorum. bana sql önerebileceğiniz kaynak varmıdır acaba? Benim amacım ufak çaplı örneklerimi yapıp veri tabanını öğrenmek!!
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Özgür Yazılım Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: Selçuk Üniversitesi
|
Pardus'a PİSİ aracılığıyla Mysqlserver ve Mysqlclient paketlerini yükledikten sonra birde Apache, mod_php ve phpmyadmin paketlerini yükleyerek işinize yaryacak her şeyi hazır hale getirebilirsiniz. phpmyadmin tüm sql sorgularınızı çalıştırabileceğiniz, php iple yazılmış bir Mysql yönetim arayüzüdür. SQL öğrenmek için http://www.w3schools.com/sql/sql_select.asp adresindeki örnekleri yapabilirsiniz. Başlamadan önce şurayı okumak faydalı olabilir. http://www.belgeler.org/hpm/html-php...prg-mysql.html Arayarak Türkçe kaynaklara ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Ayrıca hocanızın bilgili olmadığı ve öğrenmeye üşendiği için böyle cevap verdiğini düşünüyorum. Zannediyorum hiç bir şey öğretmeden maaşını sadece ayın 15'i geldiğinde maaşı hak ettiğini düşünen insanlardan birisi.
__________________ Ülkesinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Alıntı:
Yardımlarınız için çok teşekür ederim. Öğretmen öğretmezse ben kendim öğrenirim. Çalışmalara başlıyorum. Tekrar teşekür ederim...
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |