![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
Merhaba Oracle formsla bir form oluşturuyorum ama bu formu veritabanına baglamayımı beceremiyorum anlamadım bir yardım ederseniz sevinirim. Veritabanında: Ad, Soyad, Adres ve Telefon var. Oracle Formda yaptıgım formada bunları koydum ama bir kisinin adını yazdıgımda adres ve telefonunun gelmesini istiyorum eğer eşlesiyorsa ..bu nasıl mümkün olur? |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
linkler icin teşekkür ederim.. bir kac döküman okudum ve 2. linke bakmıstım zaten problem aslında formsdaki exceute calıstırınca bos alanları kendisi otomatik doldurabiliyor.. ama ben bu bilgilerden bir tanesini yazıp calıstırmak istersem o zaman calısmıyor.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
|
ben normalde databasimdeki verilerden oracle Reports kullanarak raporlar olusturdum ve bu raporları formsta arayuz tasarlayarak kullanıcının sadece bir bilgisini girerek digerlerini cekmesini saglamayı istiyordum.. Ekte reportta olusturdugum .rdf dosyasını ve görünüşlerini yolluyorum. bunlardan bir arayüz yapıp hesap_no ve aylar diye 2 alan iceren bir form oluşturdugumu düsünün bu reportsdan bu alanlara göre bilgileri nasıl cekecegim. |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
sanırım gecenki biraz karısık oldu soruyu söyle degistirecek olursak.. Elimizde bir tablo var kolonları ; HESAP_NO 102, 103, 108 vb. AY 01, 02, 03 vb. TUTAR 1,000; 2,500 vb. Report’ta bir rapor yaptık, bu kolonları raporlayan. Biz raporda parametre kullanmak istiyoruz. Örneğin bu raporu 02 – 03 ayları için çalıştırmak istiyoruz. Bu parametrleri de FORMS’ta yapılacak bir önyüzden girmek istiyoruz. Forms’ta yazılan bir ekrandan ilk ve son değerleri LIST BOX turu bir LOV’a girdiğimizde bu değerleri FORMS’tan REPORT’a taşıyarak parametreik raporlama yapmak istioruz. Bu konuda formsla ilgili yardımı olabilecek bir arkadas varmı? |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
aslında sebep su ki ikisindede yeniyim parameterde de nasıl yapılacagını bilmiyorum. diyelim reportsun parameteriyle yapacagım o nasıl olacak diye bir soruyla devam edecegim o zamanda yani icinden cıkılamaz bir döngüdeyim desem yeridir. hani bir örnek bulabilsem olayın mantıgını anlasam.. Normalde istedigim ekte ara yüzünü yaptıgım formstaki gibi 2 tane değere göre reports icinde sorgu yapabilmek. Tarih ve Hesap nosuna göre.. İster formla olsun ister reportsla problem degil en azından simdilik. Parametre formunu kullansam reportstan nasıl cagıracagım ki bu istedigim 2 degeri.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |