Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Domain / Web Hosting

LinkBack Seçenekler
Eski 22/05/2008, 12:53   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan Domain Düşmesi

Arkadaşlar daha önce benzer başlıklar açılmış ama tam olarak aradığımı bulamadım.benim ilgilendiğim bir domain var düşmesinede az kalmış ama ben bundan önce başkasına ait bir domaini almak gibi bir çaba içine girmediğim için prosedürüde bilmiyorum.
Şimdi
1 Domain in tescil süresi bitiminden kaç gün sonra düşer.
2 Düştüğünü nasıl ve ne şekilde anlaşılır.
4 Düştüğünde tüm domain satan firmalarda boş mu görünür.Eğer öyle değilse ben nasıl ve kimden bu domaini alabilirm.
2 Domain in düşmesi ile parka çeilmesi kaç gün alır
3 Domain in eski sahibi domain parkta iken almak isterse önceliği olurmu.
4 Son olarak domain in peşinde olan rakiplerim olduğundan eminim ne yapmalıda bu domaini almalı.(not:Godaddy ile hiç çalışmadım buradan teklif usulu alın gibi bir tavsiyesi olacak arkadaş tam olarak aşamaları anlatırsa sevinirim açıkcası godaddy de rakamında tavan yapmassını istyemiyorum.)

Şimdiden göstereceğiniz ilgi ve vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.
hlmgnz hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/05/2008, 11:43   #2 (permalink)
Üye

Hepinize çok teşekkür ediyorum
Eski 23/05/2008, 12:13   #3 (permalink)
che
Üye

che Adlı Üyenin Profil Grafiği

Artık eskisi gibi domanin düştüğünde malesef boş kalmıyor.Domaini kaydeden firma fason bir şirket ile bu domanine el koyuyor ve reklam için kullanıyor.
Benim iki domaninim malesef bu yöntemle meşgul ediliyor ve tam 4 yıldır durum değişmedi. Yani bazı domaninler daha önceden arama motorlarından ve içerikten dolayı çok aranmışsa bilki o domanin hiç boşta kalmayacak.
Eski 23/05/2008, 13:26   #4 (permalink)
İptal Durumu

Alan adının kaydını yapan sizseniz kayıt eden yere göre değişkenlik gösterir ama aynı yerden kaydetmek isterseniz sizin alan adınızı kaydettiğiniz üyelik bu konuda öncelik hakkına sahiptir.

Yani registrar alan adı düşse bile pending konumunda bekletiyor...
roksan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/05/2008, 12:41   #5 (permalink)
www.cevirimici.net

PiYoNASP Adlı Üyenin Profil Grafiği

bu godaddy de 18.99 mu ne ön kayıt olayı. peki buna başvurunca domain alınmazsada mı 18.99 veriliyor?
PiYoNASP hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/05/2008, 20:30   #6 (permalink)
İptal Durumu

Senin yapmak istediğin olay backorder yani isim düşmeden ismi almak için para yatırmak.Bu iş için kurulmuş 2 firma var www.pool.com ve www.snapnames.com eğer paraya kıyarım dersen bu ikisine parayı yatır .En az 60$ sanırım domaini senden daha yüksek para yatıran yoksa kesin kap .Ama bu domain zaten kimsenin işine yarayan olmaz dersen o zaman düşmesini bekle şansına kapan olmazsa sen alırsın.
nehuse hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27/05/2008, 12:30   #7 (permalink)
Üye

Alıntı:
nehuse, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Senin yapmak istediğin olay backorder yani isim düşmeden ismi almak için para yatırmak.Bu iş için kurulmuş 2 firma var www.pool.com ve www.snapnames.com eğer paraya kıyarım dersen bu ikisine parayı yatır .En az 60$ sanırım domaini senden daha yüksek para yatıran yoksa kesin kap .Ama bu domain zaten kimsenin işine yarayan olmaz dersen o zaman düşmesini bekle şansına kapan olmazsa sen alırsın.
Domain in boşa düşeceğini sanmıyorum ben sorularımı prosedürü öğrenmek amaçlı sordum
Domain takipçileri olduğunu biliyorum ama şuanki sahibininde tekrar regerter edeceğinide sanmıyorum yani bu işten para kazanan birileri alacak o kesin sizin önerdiğiniz firmaların çalışma sistemleri nedir ben şu domaini almak istiyorum diyorum para yatırıp bekliyormuyum gibi nasıl oluyor biliyorsanız anlatırsanız sevinirim
Eski 28/05/2008, 00:41   #8 (permalink)
Üye

Domain süre bitiminden ortalama olarak 3 ay sonra domain düşer. Domain 3 aylık bu süre içersinde kayıt firmasında kalır ve park edilmiş şekilde bekletilir. Eğer bu süre içersinde domain'in eski sahibi isterse, domaini tekrar alabilir. Domain kayıt firmasına göre bu ücret normalde biraz daha fazla olabiliyor.
netportxus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28/05/2008, 12:39   #9 (permalink)
Deli Olmak Akıl İster

Eretna Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

Alıntı:
hlmgnz, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Arkadaşlar daha önce benzer başlıklar açılmış ama tam olarak aradığımı bulamadım.benim ilgilendiğim bir domain var düşmesinede az kalmış ama ben bundan önce başkasına ait bir domaini almak gibi bir çaba içine girmediğim için prosedürüde bilmiyorum.
Şimdi
1 Domain in tescil süresi bitiminden kaç gün sonra düşer.
2 Düştüğünü nasıl ve ne şekilde anlaşılır.
4 Düştüğünde tüm domain satan firmalarda boş mu görünür.Eğer öyle değilse ben nasıl ve kimden bu domaini alabilirm.
2 Domain in düşmesi ile parka çeilmesi kaç gün alır
3 Domain in eski sahibi domain parkta iken almak isterse önceliği olurmu.
4 Son olarak domain in peşinde olan rakiplerim olduğundan eminim ne yapmalıda bu domaini almalı.(not:Godaddy ile hiç çalışmadım buradan teklif usulu alın gibi bir tavsiyesi olacak arkadaş tam olarak aşamaları anlatırsa sevinirim açıkcası godaddy de rakamında tavan yapmassını istyemiyorum.)

Şimdiden göstereceğiniz ilgi ve vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.
1-) domain bitiş tarihinden sonra 70 günün sonunda silinir ve tekrar almak içn hazır duruma gelir.
2-) domaini whois sitelerinden takip ederek anlayabilirsiniz. ben domaintools.com dan takip ediyorum.
3-) domain düştüğünde herkez tarafından gözlemlenebilir.
4-) domain düştüğü gün parka çekilebilir ama 70 günün sonunda ilk alıcıya teslim edilir.
5-) domain eski sahibi 70 gün içerisinde yani domain kaydı silinmeden cezalı ücretini ödeyerek alma hakkında sahiptir.
6-) domaini almak için back order sistemi uygulamalısın. (en iyisi snapnames.com )
bu sistemde açık artırma işlemi geçerlidir. eğer teklif veren sadece sen ise 59 $ domainin düşer düşmez sahibi olabilirsin. aksi akdirde açık artırmaya katılır ve verebileeğin maksimum fiyata kadar fiyat yükseltimi yaparsın.
sonucunda ise ihale kimde kaldıysa domain onun olur.

umarım tüm sorularına açıklayıcı cevap vermişimdir.
Kolay gelsin
Yokluğunda Ne Gidebildim Ne De Kaldım.
###############################
Eretna hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28/05/2008, 13:23   #10 (permalink)
Üye

Alıntı:
Eretna, mesajından alıntı: Mesajı Gör
1-) domain bitiş tarihinden sonra 70 günün sonunda silinir ve tekrar almak içn hazır duruma gelir.
2-) domaini whois sitelerinden takip ederek anlayabilirsiniz. ben domaintools.com dan takip ediyorum.
3-) domain düştüğünde herkez tarafından gözlemlenebilir.
4-) domain düştüğü gün parka çekilebilir ama 70 günün sonunda ilk alıcıya teslim edilir.
5-) domain eski sahibi 70 gün içerisinde yani domain kaydı silinmeden cezalı ücretini ödeyerek alma hakkında sahiptir.
6-) domaini almak için back order sistemi uygulamalısın. (en iyisi snapnames.com )
bu sistemde açık artırma işlemi geçerlidir. eğer teklif veren sadece sen ise 59 $ domainin düşer düşmez sahibi olabilirsin. aksi akdirde açık artırmaya katılır ve verebileeğin maksimum fiyata kadar fiyat yükseltimi yaparsın.
sonucunda ise ihale kimde kaldıysa domain onun olur.

umarım tüm sorularına açıklayıcı cevap vermişimdir.
Kolay gelsin
Çok teşekkür ediyorum gayet açıklayıcı ve net oldu .
Son olarak domain düşmeden snapnames e ben şu domani almak istiyorum desem ki olurmu bilmiyorum onlar benim için takip edip başka bir firma almadan bu işlemi gerçekleştirirlermi bunun için benden öncelikli bir para talebinde bulunurlarmı eğer öyleyse domaini ben alamazsam verdiğim para yanarmı vs yani sistem nasıl işliyor bu firmada.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık