![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
arkadaşlar en basitinden bir class çağırma örneği olan aşağıdaki uygulamayı çalıştırınca hata alıyorum. Kod:
class metotornegi6
{
// sayinin karesi dinamik metotu
public double kare(double x)
{
return x*x;
}
}
Kod:
import java.applet.Applet; // java applet sinifini cagir
import java.awt.*; // java pencere kullanma sinifini cagir
import metotornegi6; // metotornegi6 sinifini çagir
public class metotornegi7 extends Applet
{
double sayi=5; // Gercek degisken sayi
metotornegi6 x=new metotornegi6();
public void paint(Graphics g)
{
g.drawString(sayi+"nin karesi = "+ x.kare(sayi),25,50);
}
}
§ÏD:\Zeynel Belgeler\java\Java projeler\kitap denemeleri\metotornegi7.java '.' expectedÏϧÏimport metotornegi6; // metotornegi6 sinifini çagir ÏÏ§Ï ^ ϼ§ÏD:\Zeynel Belgeler\java\Java projeler\kitap denemeleri\metotornegi7.java ';' expectedÏϧÏimport metotornegi6; // metotornegi6 sinifini çagir ÏÏ§Ï ^ ÏϧÏ2 errors import metotornegi6; yı import metotornegi6.*; olarak da değiştirdim. o zmn da bu hatayı alıyorum ÏD:\Zeynel Belgeler\java\Java projeler\kitap denemeleri\metotornegi7.java package metotornegi6 does not existÏϧÏimport metotornegi6.*; // metotornegi6 sinifini çagir ÏϧÏ^ ÏϧÏ1 error yardım edebilirmisiniz acaba.Aradım taradım doğru dürüst açık bi cvp bulamadım ![]() Bu arada java c de kurulu projelerim ise d de saklı. Acaba bunla bir alakası olabilirmi? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
Metotornegi6 hangi pakete ait ise, bu paketten import yapmak durumundasınız. import bir.paket.adi.Metotornegi6; gibi. eğer hiçbirine ait değil ise, varsayılan pakete aittir. (yani Metotornegi6 sınıfının başında package sözcüğü yoktur.) varsayılan paket içerisindeki bir sınıfa sadece varsayılan paket içerisinden ulaşabilirsiniz. bu durumda da import etmenize gerek yoktur. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
paketler dosya sisteminde nasıl yeralır : import bir.paket.adi.Sinif; bu ifade, classpath üzerinde, bir/paket/adi klasörü içerisinde Sinif.class dosyasını arar. appletler, awt, swing, jsp tarzı şeylerden önce javanın temellerini pekiştirmekte fayda var. yoksa böyle hız kesilmeleri/moral bozuklukları garanti.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
üstad javanın içinde aplet awt vs vs dosyalarının yanına bi tane deneme adında bi dosya açıp içine deneme paketinden olan metotornegi6 yı koydum ama yine hata veriyor. Yapmamı istediğin bumuydu? Daha açık söyliyebilirmisin? ![]() Şunu şunu yap olur tarzında bi cevap bekliorumda |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
şimdi başardım üstadım Ben C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_04 bu adrese kaydediyordum class ı meğersem derleyicinin içindeki extensions ın içinde classes dosyasının içine kaydetmememiz gerekiyormuş.Jgrasp derleyicisinin içine girip extensions/classes klasörünün içine bi tane deneme adında dosya açıp deneme paketinden olan metotornegi6 yı koyunca hata vermeden çalıştırmayı başardım.Birde sormak istiyorum acaba doğru birşey mi yaptım yoksa aslında başka bi yere mi kopyalamalıydım .Neden javanın değilde derleyicinin içinde kaydedince çalışıyor? Şahsen bana C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_04 bu adreste çalışması daha mantıklı olurdu gibi geldi
|
| | |
| | #7 (permalink) |
|
çalışabilir/çalışamaz diyemem, ama ikisi de büyük yanlış olur. java/javac komutlarını verdiğiniz yer classpath'a dahildir. (classpath'ı değiştirmişseniz, '.' ile çalıştığınız klasörü ekleyin). yani, projenizin olduğu klasörü kullanın. şurada XP için resimli anlatımı varmış: http://faculty.ed.umuc.edu/~arnoldyl...Classpath.html |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |