![]() | |
| | #1 (permalink) |
| such & ceza Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: Bursa - Osmangazi to İzmir - Görece
|
DrawPanel adında yazdığım bir sınıfa JPanel'i extends ettim. ve DrawPanel tipinde oluşturduğum bir panele çaşitli şekiller çizdiriyorum. fakat çizdirdiğim şekiller panelde ancak formun boyutu ile oynarsam gözüküyor. anladığım kadarıyla panel kendini refresh edemiyor. ben formun boyutunu sabit yapmak istiyorum. dolayısıyla çizdirdiğim şekillerin hemen görünmesi gerek. bu sorunu nasıl düzeltebileceğim hakkında bilgisi olan var mı???
__________________ EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene !!! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
DrawPanel sinifindan türettiginiz nesneyle update yapmak istediginiz yerlerde asagidaki metodlari cagirirsaniz istediginiz gerceklesmesi lazim: Kod: DrawPanel panel = new DrawPanel(); ................ panel.invalidate(); panel.repaint(); Ise yararsa lütfen bildirin. Kolay gelsin! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2006
|
Herkese Merhaba, Main'de herhalde şunu yapıyorsundur. Kod: public static void main(String[]args) {
new DrawPanel();
}
Kod: public static void main(String[]args) {
javax.swing.SwingUtilities.invokeLater(new Runnable() {
public void run() {
new DrawPanel();
}
});
}
İyi çalışmalar |
| | |
| | #6 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Merhaba, tosta isimli arkadasin dedigi belki bir cözüm getirebilir. Ama genel olarak benim yukarida verdigim metodlari her update icin (özellikle JPanel icin, ki bu metodlari her JComponent desteklemiyor) uygulamak lazim. Benim de public static void main(String[]args) { javax.swing.SwingUtilities.invokeLater(new Runnable() { public void run() { new DrawPanel(); } }); } seklinde calistirdigim Swing uygulamalari oldu. Tam olarak DrawFrame extends Canvas seklindeydi. Ama yine de arkadastaki gibi update problemleri yasadim. Sonra extends Canvas yerine JPanel kullanip Canvas'i private eleman olarak tanimlayip Jpanel'e add metoduyla ekledim. Bundan sonra her update icin JPanel'in invalidate() ve repaint() metodlarini cagirdigimda sorun cözülmüstü. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |