![]() | |
| | #1 (permalink) |
| boş bilişimci Üyelik Tarihi: 09/2003 Yer: İstanbul
|
Merhaba, Şimdi basit olarak bir arrayimde bir rakamsal değer ve bu rakamsal değerin çektiğim veride kaç adet bulunduğu var. Görselleştirecek olursam $array[$i][0] = DEĞER; $array[$i][1] = KAÇ ADET BULUNDUĞU; Ancak bu değerlerden distribution graph çizmem gerekiyor. Dolayısıyla eksenlere unique olarak dizinin alt elemanlarını yazmam gerekiyor. Ondan öte şöyle bir problem çıkıyor ortaya. Değerleri ve kaç adet bulunduğunu aralarındaki ilişkiyi bozmadan değerlere göre küçükten büyüğe sıralamam gerekiyor. Ondan sonra da eksenlere yazarken bu array'in alt elemanlarından (1.eleman) yeni bir dizi oluşturmam ve unique almam gerekiyor. Bu kısımlarda sorun yok. Ancak ilk kısımda dediğim ilişkiyi bozmadan sıralama olayında takıldım. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla, Enson 19/05/2008 04:03 tarihinde asinanyavuz tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: yazım hatası, 0. eleman değil 1. eleman şeklinde düzeltildi. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
hash kullanmamak için bir neden yoksa: Kod: %kareler = ('3' => 9,
'2' => 4,
'6' => 36,
'5' => 25,
'1' => 1);
print " ********* orijinal (belirsiz sirali) *******\n" ;
foreach $key (keys %kareler){
print "$key => $kareler{$key} \n";
}
print " ********* sirali *************************** \n " ;
foreach $key (sort keys %kareler){
}
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
hash ile array pratikte aynı şeyler. tek sınırlama, hash'ın eleman sayısının çift sayı olması. (key ve value çiftleri olacağı için) ve elemanlarının sırasını(çiftlerin) belirleyemiyor olmamız. yani hash'ı sıralı tutmak imkansız. yukarıdaki kodun devamı olarak: Kod: print " \n********* hash'dan arraya *************************** \n " ;
@arr = %kareler;
foreach $elem (@arr){
print "$elem, ";
}
print " \n********* arraydan hash'a *************************** \n " ;
%yeni_hash = @arr;
foreach $key (keys %yeni_hash){
}
yeni bir array oluşturulabilir Kod: print " \n ********* sirali array *************************** \n " ;
foreach $key (sort keys %kareler){
push (@array, ($key, $kareler{$key}));
}
foreach $elem (@array){
print "$elem, ";
}
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |