![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
Microsoft Office 2003'ün bileşeni olan Microsoft Visual Basic for Applications 6.3 yazılımını kullanarak,select case ile 4 işlem yapan,tek bir text box lı bir hesap makinası yapmayı denedim ancak yaptığım işlemlerim sonucunu doğru olarak textbox a aktarmayı başaramadım.Hata yaptığımı düşündüğüm kısmı da buraya kopyalıyorum.Yardımcı olabilir misiniz? Private Sub cmdResult_Click() sonuc = Val(txtEkran.Text) Select Case islem Case "+" txtEkran.Text = sonuc + Val(txtEkran.Text) Case "-" txtEkran.Text = sonuc - Val(txtEkran.Text) Case "*" txtEkran.Text = sonuc * Val(txtEkran.Text) Case "/" txtEkran.Text = sonuc / Val(txtEkran.Text) Case Else End Select txtEkran.Text = Val(txtEkran.Text) End Sub Not:öncesindede hata olabilme ihtimali ile kodun tamamını da buraya kopyaladım.Şimdiden teşekkürler... Kod: Dim islem As String Private Sub cmd0_Click() txtEkran.Text = "0" End Sub Private Sub cmd1_Click() txtEkran.Text = "1" End Sub Private Sub cmd2_Click() txtEkran.Text = "2" End Sub Private Sub cmd3_Click() txtEkran.Text = "3" End Sub Private Sub cmd4_Click() txtEkran.Text = "4" End Sub Private Sub cmd5_Click() txtEkran.Text = "5" End Sub Private Sub cmd6_Click() txtEkran.Text = "6" End Sub Private Sub cmd7_Click() txtEkran.Text = "7" End Sub Private Sub cmd8_Click() txtEkran.Text = "8" End Sub Private Sub cmd9_Click() txtEkran.Text = "9" End Sub Private Sub cmdAdd_Click() islem = "+" End Sub Private Sub cmdDiv_Click() islem = "/" End Sub Private Sub cmdMul_Click() islem = "*" End Sub Private Sub cmdSub_Click() islem = "-" End Sub Private Sub cmdResult_Click() sonuc = Val(txtEkran.Text) Select Case islem Case "+" txtEkran.Text = sonuc + Val(txtEkran.Text) Case "-" txtEkran.Text = sonuc - Val(txtEkran.Text) Case "*" txtEkran.Text = sonuc * Val(txtEkran.Text) Case "/" txtEkran.Text = sonuc / Val(txtEkran.Text) Case Else End Select txtEkran.Text = Val(txtEkran.Text) End Sub |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Güzel Günler Göreceğiz Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: İstanbul
|
Şimdi ilk olarak sayıların olduğu butonlara yazdığın kodla çift haneli sayılarda işlem yapamazsın. ikincisi işlem butonuna tıkladığın zaman ( + - / * ) textboxtaki değeri ve işlem türünü değişkenlere aktarman lazım. üçüncüsüde eşittire bastığın zaman değişkendeki değer ile textboxta değeri toplaman gerekiyor. işlem yapacağın butonlara mesela toplama için + butonuna basınca butonun clicklenmesi olayına Kod: Dim ilkdeger As Integer
Dim islem As String
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
ilkdeger = Me.TextBox1.Text
islem = Me.Button1.Text
End Sub
= butonuna tıklayıncada Kod:
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
Me.TextBox1.Text = Val(Me.TextBox1.Text) + Val(ilkdeger)
End Sub
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| Güzel Günler Göreceğiz Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: İstanbul
| Kod: Dim islem As String Dim ilkdeger as integer Private Sub cmd0_Click() txtEkran.Text = "0" End Sub Private Sub cmd1_Click() txtEkran.Text = "1" End Sub Private Sub cmd2_Click() txtEkran.Text = "2" End Sub Private Sub cmd3_Click() txtEkran.Text = "3" End Sub Private Sub cmd4_Click() txtEkran.Text = "4" End Sub Private Sub cmd5_Click() txtEkran.Text = "5" End Sub Private Sub cmd6_Click() txtEkran.Text = "6" End Sub Private Sub cmd7_Click() txtEkran.Text = "7" End Sub Private Sub cmd8_Click() txtEkran.Text = "8" End Sub Private Sub cmd9_Click() txtEkran.Text = "9" End Sub Private Sub cmdAdd_Click() islem = "+" ilkdeger=txtEkran.Text End Sub Private Sub cmdDiv_Click() islem = "/" ilkdeger=txtEkran.Text End Sub Private Sub cmdMul_Click() islem = "*" ilkdeger=txtEkran.Text End Sub Private Sub cmdSub_Click() islem = "-" ilkdeger=txtEkran.Text End Sub Private Sub cmdResult_Click() sonuc = Val(txtEkran.Text) Select Case islem Case "+" txtEkran.Text = ilkdeger + Val(txtEkran.Text) Case "-" txtEkran.Text = ilkdeger - Val(txtEkran.Text) Case "*" txtEkran.Text = ilkdeger * Val(txtEkran.Text) Case "/" txtEkran.Text = ilkdeger / Val(txtEkran.Text) Case Else End Select End Sub |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |