Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 15/05/2008, 01:54   #1 (permalink)
Runtime Error

chesterx Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Lüleburgaz
Varsayılan TTnet WiFi Sorusu

Evimde ttnet wifi çekiyor fakat adsl hesabı ile giriş yapılıyor sorum şurda ben wifiden bana ait olmayan adsl hesabı ile internete bağlanırsam benim yerimi tespit edebilirler mi ?

Ücretleri Çok Yüksek Yarım Saat İçin 3,5 YTL İstiyor :S
chesterx hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15/05/2008, 13:35   #2 (permalink)
Varlığa izin veren boşluk

anov Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Bu HIRSIZLIK olmaz mı?
Komşunun elektrik hattından kendine gizlice hat çekmek gibi olmaz mı?

Kendini rahat hissedecek misin?
Bir daha düşün.

Teknik konuda bir bilgim yok (tespit edilip edilemeyeceğine dair) ama bu tip bir düşünceyi garip karşıladığım için yazdım mesajı.
anov hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15/05/2008, 16:20   #3 (permalink)
İptal Durumu

Kullandığınız bilgilerin sahibinin (abonenin) bu konudan haberi varsa yasal bir sorun yok, sonuçta kullanma iznini veren abonenin kendisiyse kendisi kullanmış gibi kabullenir ama tam tersi haberi yoksa o zaman yasal sorun oluşur, ücret bağlantı sağlanılan kullanıcı bilgilerinin bağlı olduğu aboneye tahakkuk ettirildiği zaman konunun soruşturulmasını isteyebilir, bu durumda sizin başınız ağrır.

Böyle bir durumda yerim tespit edilebilir mi diye birşeyi sormak yerine yaptığım / yapacağım şey etik mi diye düşünmenizi öneririm, sorunuzun cevabına gelecek olursak cevabı kısmen evet, wifiler tam olarak tevcihli anten kullanmadıklarından bağlantı sağlanılan yeri tam olarak tespit edebilmeleri mümkün değildir ancak sinyalin gönderilebileceği en uzak mesafe bilinen birşeydir, buradan yola çıkarak bağlantının sağlandığı anda birtakım elektronik tespit cihazlarıyla yeriniz ortalama olarak tespit edilebilir.

Tespitin başka yollarıda var ancak bunları burada belirtmek suça teşvik olabileceğinden yazmıyorum.
roksan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15/05/2008, 21:38   #4 (permalink)
Runtime Error

Alıntı:
roxane, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Kullandığınız bilgilerin sahibinin (abonenin) bu konudan haberi varsa yasal bir sorun yok, sonuçta kullanma iznini veren abonenin kendisiyse kendisi kullanmış gibi kabullenir ama tam tersi haberi yoksa o zaman yasal sorun oluşur, ücret bağlantı sağlanılan kullanıcı bilgilerinin bağlı olduğu aboneye tahakkuk ettirildiği zaman konunun soruşturulmasını isteyebilir, bu durumda sizin başınız ağrır.

Böyle bir durumda yerim tespit edilebilir mi diye birşeyi sormak yerine yaptığım / yapacağım şey etik mi diye düşünmenizi öneririm, sorunuzun cevabına gelecek olursak cevabı kısmen evet, wifiler tam olarak tevcihli anten kullanmadıklarından bağlantı sağlanılan yeri tam olarak tespit edebilmeleri mümkün değildir ancak sinyalin gönderilebileceği en uzak mesafe bilinen birşeydir, buradan yola çıkarak bağlantının sağlandığı anda birtakım elektronik tespit cihazlarıyla yeriniz ortalama olarak tespit edilebilir.

Tespitin başka yollarıda var ancak bunları burada belirtmek suça teşvik olabileceğinden yazmıyorum.
ya kendi adıma adsl hesabım olmadığı için çalıştığım dükkanın adsl hesabını kastetmiştim evet bir nevi hırsızlık ama ücretleri gerçekten çok yüksek yarım saat için 3.5 ytl istiyorlar insan ister istemez günaha girmek istiyor
Eski 15/05/2008, 22:08   #5 (permalink)
Üye

Monarch Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
chesterx, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Evimde ttnet wifi çekiyor fakat adsl hesabı ile giriş yapılıyor sorum şurda ben wifiden bana ait olmayan adsl hesabı ile internete bağlanırsam benim yerimi tespit edebilirler mi ?

Ücretleri Çok Yüksek Yarım Saat İçin 3,5 YTL İstiyor :S

gsm şebekesini kullanmıyorsun ki, cep telefonunun wireless özelliğini kullanıyorsun...

paranoyaklığa gerek yok kardeşim, beleş interneti buldun mu sömüreceksin
Eski 16/05/2008, 08:03   #6 (permalink)
Runtime Error

Alıntı:
gsm şebekesini kullanmıyorsun ki, cep telefonunun wireless özelliğini kullanıyorsun...
cep telefonu değil normal pc kullanıyorum
Eski 16/05/2008, 12:24   #7 (permalink)
İptal Durumu

Alıntı:
chesterx, mesajından alıntı: Mesajı Gör
ya kendi adıma adsl hesabım olmadığı için çalıştığım dükkanın adsl hesabını kastetmiştim evet bir nevi hırsızlık ama ücretleri gerçekten çok yüksek yarım saat için 3.5 ytl istiyorlar insan ister istemez günaha girmek istiyor
Sizin cebinizdeki parayla şirketinizin parası aynı öneme sahip değilse diyecek birşey yok zaten...

(Konu kilitlense...)
roksan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı