![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
Merhabalar Ilantibi diye bir hücrem var içinde İş Arayanlar ve Eleman Arayanlar var.. SELECT * FROM ilanlar WHERE Ilantipi=İş Arayanlar diye yazıyorum fakat hata veriyor.. Türkçe karakter kullanımı ve Hatalı yazımdan dolayı galiba.. hata vermeden nasıl sadece İş arayanları Listeleyebilirim..
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
ilantipi alanın tipini değiştir. Mesala SmallInt, Boolean filan yap. İş Arayana özel bir değer eleman arayana özel bir değer ve SELECT * FROM ilanlar WHERE Ilantipi=1 gibi bir sorgu kullan...
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Deli Olmak Akıl İster Üyelik Tarihi: 09/2007 Yer: Ankara
|
ilan tiplerini numeric value şeklinde belirle. yok illaki yazı olacak dersen türkçe karakter ve boşluk kullanamadan yap. yani : SELECT * FROM ilanlar WHERE Ilantipi='is_arayanlar'
__________________ ################################ Kestiğin Ümitlerden Yelkenlerde Yaptım Ama... Yokluğunda Ne Gidebildim Ne De Kaldım. ############################### |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Alıntı:
is_arayanlar değilde İş Arayanlar şeklinde.. Yardımlarınız için teşekkürler.. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Farklı bir sorunum daha var yardımcı olusanız çok makbule geçer.. SqlCommand ilanelemangs = new SqlCommand("Select * From ilanekle where ID=@ID ", baglanti); ilanelemangs.Parameters.AddWithValue("@ID", Convert.ToInt32(Request.QueryString["ID"])); Ana Sayfadan yada iş ilanları sayfasından Yayınlanan ilanlara tıkladığımız zaman ilandetay.aspx sayfasına gidiyor ve beraberinde getirdiği ID ile gerekli ilanı detay sayfasında gösteriyor.. Fakat ben ılan listelemesinin altında işe göre iş ilanları listelemek istiyorum.Elektronik geliyorsa elektronik ilanlarını listelemek istiyorum.. başka sayfadan gelen deger sadece ID fakat detay sayfasında listelenen değerler arasında Bölüm degeri bulunuyor..O bölüm değerini nasıl alıp değerlendirebilirim.. diyelimki bölümler Bilgisayar Elektronik Grafik bölümlere ilan kaydı yaparken değer atıyorum 15 tane bölümüm var ve her bölümün bir sayısı var.. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2004 Yer: İzmir
|
ASP kullanmıyorum ancak anladığım kadarıyla cevaplamaya çalışayım; İlk sorunuzda ilantipi="İş Arayanlar" şeklinde de istediğiniz veriye ulaşabilirsiniz ancak verileriniz çoğaldığında veritabanınızı gereksiz yere şişirirsiniz. Diğer arkadaşların da önerdiği gibi ... WHERE ilantipi="1" şeklinde arama yapıp gelen sonuçları, if ilantipi == "1": print "iş arayanlar" elif ilantipi == "2": print "eleman arayanlar" şeklinde listeletebilirsiniz (Örnek kodlar python söz dizimine göre). İkinci sorunuza gelince veritabanından veri çekmek için ... WHERE ilantipi="1" ORDER BY bolum ASC kalıbını kullanabilirsiniz. Bu şekilde gelen sonuçları meslek gruplarına göre ayırabilirsiniz. İyi çalışmalar. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |