![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
|
merhabalar tekrar, delphi de en çok merak ettiğim konulardan biriside processbar kullanımı. bununla ilgili forumun arama aparatını kullanarak baktım ama pek aydınlatıcı bişey yoktu. 20.000 adet kayıdım var bunları mysql'den access'a aktarıyorum. burdakii bekleme süresi aşşağı yukarı 2 dk kadar oluyor bu süreçte bir processbar koyup verilerin kopyalama durumunu grafik olarak göstermek istiyorum.. bir yol çizmek gerekirse, neresinden başlamalıyım hocalarım.
__________________ |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
Biraz karışık ve cxProgressbar kullanmışım, ama aynı şey... PHP Kodu:
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: DELPHI LAND
|
Hocam bende AutoCreate formları oluştururken yani Program açılırken aşaıdaki şekilde kullanıyorum Alıntı:
Umarım YArarlı Olur İyi çalışmalar .
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/pascal-delphi-delphinet/announcement-soru-sormadan-once.html Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp | |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
arkadaşlar bu konu hakkında; kod değilde daha çok nasıl bir mantık kurmalıyım onu merak ediyorum. mesela bir kayıdın kopyalanma süresini hesaplayıp, toplam kayıt sayısını bu süreyle progressbarın uzunluguna eşitleyip yapmak aklıma geliyor. bunu yapan arkadaslarım nasıl bir mantık kurdular acaba... kısaca anlatabilirmiyiz
__________________ |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Haklısın balık yemeyi değil tutmayı öğrenmek istiyorsun. Ama kod okumayı ve kendi mantığını çıkarmayıda öğrenmelisin. Bu yüzden yine kod örneği veriyorum. Sen yorum yap, biz arkandan geliriz. PHP Kodu:
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: DELPHI LAND
| Alıntı:
![]() .
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/announcement.php?f=27&a=55 Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp | |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Oran orantı işi yani.. Şöyleki : T = Toplam Uzunluk G = Geçerli Konum P = Progressbar'da bulunulması gereken posizyon %100 = Sabit progressbar yüzdesel değeri P = (Gx100) Div T Hemen örnek yapalım.... T = 150 G = 20 P = (20x100) Div 150 = 13.3 Olur. Yani toplam işlemin %13 lük kısmı gerçekleşmiş olur...
| | |
| | #8 (permalink) |
|
merhaba hocam, yollagınız progressbar kodu çok sade, eminim çokta kolaydır. ben anladıgım satırları karşılarına yazdım. anlamadıgım ve kullanımını bilmediğim çok komut var ama fazla bir fatura çıkarıp sizinde başınızı agrıtmak istemedim. istediklerimi satıların karşılarına yazdım teşşekkürler.... Kod: function SplitFile(FileName : TFileName; SizeofFiles : Integer; ProgressBar : TProgressBar) : Boolean;
var
i : Word;
fs, sStream: TFileStream; // file stream nedir?
SplitFileName: String;
begin
ProgressBar.Position := 0; // progressbarın konumunu sıfıra getir
fs := TFileStream.Create(FileName, fmOpenRead or fmShareDenyWrite); // burdaki oluşturma komutunu anlamadım
try // hata denetimi
for i := 1 to Trunc(fs.Size / SizeofFiles) + 1 do // birden dosya boyutu kadar bir döngü, lütfen yanlışımı düzeltin
begin
SplitFileName := ChangeFileExt(FileName, '.'+ FormatFloat('000', i)); //bu satırdan bir şey anlamadım :(
sStream := TFileStream.Create(SplitFileName, fmCreate or fmShareExclusive); // bu satırdan da :(
try
if fs.Size - fs.Position < SizeofFiles then // fs nin boyutundan fs nin pozisyonunu cıkarıp EĞER dosya boyutundan küçükse;
SizeofFiles := fs.Size - fs.Position; // dosya boyutu = dosya boyutu-dosya pzoisyonuna eşitle
sStream.CopyFrom(fs, SizeofFiles); // kopyalama işlemi yapılıyor ama nasıl bir kopyalama?
ProgressBar.Position := Round((fs.Position / fs.Size) * 100); // progressbarın pozisyonununu eşitlenmesi
finally
sStream.Free;
end;
end;
finally
fs.Free;
end;
end;
__________________ |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
son 2 cevabı yeni gördüm arkadaşlar oldukça basit bir anlatım.. mantıgı da aslında baya kolay ama. komut bilgimin az oluşundan dolayı sanırım biraz sıkıntı yaşadım. toplam uzunluğu toplam toplam dosya boyutu ile eşitlemişsinizz... şimdii şöyle yapcm... 1. bütün dosyaların boyutlarını toplayacagım... 2. aktif olan kayıta kadar alınmış dosya toplamını 100 ile çarpıp; 3. toplam dosyalar boyutuna böleceğim 4. ve progressbar konumuna eşitleyceğim evet yaa... süper ![]() ama benimkiler bir dosya değil ki bir kayıt
__________________ |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Ha toplam dosya ha toplam kayıt sayısı ne farkeder ?
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |