![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008 Yer: Manisa/Merkez
|
Selamlar... İş yerimde Windows 2000 server çalışıyor...Üzerinde Oracle kurulu kullandığımız bir program var..Windows 2000 server üzerinde gerekli VPN ayarları ok..Evde de XP Pro kurulu makinamda yeni bağlantı yap dan VPN kurdum..Bağlantı gerçekleşiyor..Ancak ağ komşularımdan serverı göremiyorum ipconfig yaptığımda VPN bağlantıda alt ağ maskesinin otomatik olarak 255.255.255.255 atandığını gördüm.Oysaki iş yerimdeki local ağ içerisinde makinalarda alt ağ maskesi 255.255.0.0 sorun sanırım burdan kaynaklı..Bunu sizce nasıl çözebilirim ?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
Bu arada İşyerimizde deki serverda bir DNS söz konusu değil bir workgroup oluşturdum..Ancak şimdi bir şube açılışı söz konusu şuanda bunu test ediorum evimden bağlanmaya çalışıyorum..Evimdeki PC mde gerekli workgroup ayarlarını yaptım..Serverdaki VPN servis ayarları tamam..Zaten VPN bağlantısı sorunsuz oluyor ancak AĞ komşularına girdiğimde sadece kendimi görüyorum bunuda alt ağ maskesine atanan 255.255.255.255 değerine bağladım...
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| RedGhost Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: /etc/YOZGAT
|
siteme bak istersen vpn var incele bakalim neler göreceksin.
__________________ ----- Bilgi İşlemciler İçin ------- ----- www.bimbilgi.com ------- ----- Paylamak Sanattır.-------- |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Ayrıntılı video ve mükemmel anlatım için çok teşekkürler..Bunları ileriki günlerde çok iyi değerlendiricem..Tamamen DNS yapı üzerinde konumlanmış bir eğitim ancak süper bir çalışma onu söyliyebilirim fakat ben DNS olmayan tamamen workgroup olan bir ağdaki server a VPN kullanarak bağlanmak istedim İşyerimde bir ağ var 30 PC lik..Ağda bir adet lokal server (Windows 2000 Pro.) ve o serverda Oracle var.Localdeki userlar oracle ile çalışan bir uygulama kullanıyorlar... Bir şube açılıcak.O şubedeki PC/PC leri VPN ile bağlamak istiyorum Serverdaki ayarları yaptım...Eve geldim.Evdeki PC mdeki VPN i kurdum (ağ bağlantıları>Yeni bir bağlantı>...>Sanal Ağ oluştur) VPN bağlanıyor..Ancak ve ancak ağ komşularımda ben serverı göremiyorum doğal olarak serverdaki oracle dizinine mount olamıyorum |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Domain yani DNS kurulu olmayan makinada VPN oluşturamıyoruz diye birşeyler okudum..Yani workgroup olan atıyorum bir ağım var Ağda DNS yok sadece XYZ isimli bir Workgroup var o zaman bu ağa VPN ile bağlanamıyormuyum |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
Valla ben bunu okudum ancak..Bende DNS olmamasına rağmen server a VPN ile bağlanıyorum Hatta yan binada bir yerden interenete girip VPN ile tanımladığım kullanıcım ile server a bağlandım sonra büroya geldim serverda RRSA daki client lara baktığımda kendimin bağlı olduğunu gördüm..Tekrar Lap top un başına geçtim ancak nafile Ağ Komşularında kimsecikleri göremiyorum | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Alıntı:
Başa geri dönüyorum.. Sorun bu sanırım...VPN bağlantıda Alt Ağ maskesi 255.255.0.0 olucağına 255.255.255.255 gibi bir değer alıyor bunu nasıl çözücem | |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Alıntı:
| |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Kabuk.
|
Eğer sunucuya bağlantın varsa ve erişmek istediğin dizin sunucu üzerindeyse konsola geçip Kod: net use z: \\sunucu_ip_adresi\erisilmek_istenen_dizin DipNot: Konsola geçmek için başlat menüsüne tıkla ( Start ) -> Çalıştır ( Run ) sekmesine tıkla -> Açılan textbox alanına "cmd" yaz. ( Tırnaklar hariç ) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |