Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 09/05/2008, 01:42   #1 (permalink)
Üye

Yer: Manisa/Merkez
Varsayılan VPN Sorunu :(

Selamlar...

İş yerimde Windows 2000 server çalışıyor...Üzerinde Oracle kurulu kullandığımız bir program var..Windows 2000 server üzerinde gerekli VPN ayarları ok..Evde de XP Pro kurulu makinamda yeni bağlantı yap dan VPN kurdum..Bağlantı gerçekleşiyor..Ancak ağ komşularımdan serverı göremiyorum ipconfig yaptığımda VPN bağlantıda alt ağ maskesinin otomatik olarak 255.255.255.255 atandığını gördüm.Oysaki iş yerimdeki local ağ içerisinde makinalarda alt ağ maskesi 255.255.0.0 sorun sanırım burdan kaynaklı..Bunu sizce nasıl çözebilirim ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
%Cagatay% hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/05/2008, 01:49   #2 (permalink)
Üye

Bu arada İşyerimizde deki serverda bir DNS söz konusu değil bir workgroup oluşturdum..Ancak şimdi bir şube açılışı söz konusu şuanda bunu test ediorum evimden bağlanmaya çalışıyorum..Evimdeki PC mde gerekli workgroup ayarlarını yaptım..Serverdaki VPN servis ayarları tamam..Zaten VPN bağlantısı sorunsuz oluyor ancak AĞ komşularına girdiğimde sadece kendimi görüyorum bunuda alt ağ maskesine atanan 255.255.255.255 değerine bağladım...
Eski 09/05/2008, 01:49   #3 (permalink)
RedGhost

Black_Boyss Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /etc/YOZGAT

siteme bak istersen vpn var incele bakalim neler göreceksin.
Black_Boyss hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/05/2008, 01:57   #4 (permalink)
Üye

kontrol edicem teşekkürler...
Eski 09/05/2008, 02:26   #5 (permalink)
Üye

Ayrıntılı video ve mükemmel anlatım için çok teşekkürler..Bunları ileriki günlerde çok iyi değerlendiricem..Tamamen DNS yapı üzerinde konumlanmış bir eğitim ancak süper bir çalışma onu söyliyebilirim fakat ben DNS olmayan tamamen workgroup olan bir ağdaki server a VPN kullanarak bağlanmak istedim

İşyerimde bir ağ var 30 PC lik..Ağda bir adet lokal server (Windows 2000 Pro.) ve o serverda Oracle var.Localdeki userlar oracle ile çalışan bir uygulama kullanıyorlar...

Bir şube açılıcak.O şubedeki PC/PC leri VPN ile bağlamak istiyorum
Serverdaki ayarları yaptım...Eve geldim.Evdeki PC mdeki VPN i kurdum (ağ bağlantıları>Yeni bir bağlantı>...>Sanal Ağ oluştur) VPN bağlanıyor..Ancak ve ancak ağ komşularımda ben serverı göremiyorum doğal olarak serverdaki oracle dizinine mount olamıyorum
Eski 09/05/2008, 09:59   #6 (permalink)
Üye

Domain yani DNS kurulu olmayan makinada VPN oluşturamıyoruz diye birşeyler okudum..

Yani workgroup olan atıyorum bir ağım var Ağda DNS yok sadece XYZ isimli bir Workgroup var o zaman bu ağa VPN ile bağlanamıyormuyum
Eski 09/05/2008, 12:48   #7 (permalink)
Üye

Alıntı:
%Cagatay%, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Domain yani DNS kurulu olmayan makinada VPN oluşturamıyoruz diye birşeyler okudum..

Yani workgroup olan atıyorum bir ağım var Ağda DNS yok sadece XYZ isimli bir Workgroup var o zaman bu ağa VPN ile bağlanamıyormuyum

Valla ben bunu okudum ancak..Bende DNS olmamasına rağmen server a VPN ile bağlanıyorum Hatta yan binada bir yerden interenete girip VPN ile tanımladığım kullanıcım ile server a bağlandım sonra büroya geldim serverda RRSA daki client lara baktığımda kendimin bağlı olduğunu gördüm..Tekrar Lap top un başına geçtim ancak nafile Ağ Komşularında kimsecikleri göremiyorum
Eski 09/05/2008, 16:32   #8 (permalink)
Üye

Alıntı:
Selamlar...

İş yerimde Windows 2000 server çalışıyor...Üzerinde Oracle kurulu kullandığımız bir program var..Windows 2000 server üzerinde gerekli VPN ayarları ok..Evde de XP Pro kurulu makinamda yeni bağlantı yap dan VPN kurdum..Bağlantı gerçekleşiyor..Ancak ağ komşularımdan serverı göremiyorum ipconfig yaptığımda VPN bağlantıda alt ağ maskesinin otomatik olarak 255.255.255.255 atandığını gördüm.Oysaki iş yerimdeki local ağ içerisinde makinalarda alt ağ maskesi 255.255.0.0 sorun sanırım burdan kaynaklı..Bunu sizce nasıl çözebilirim ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Başa geri dönüyorum.. Sorun bu sanırım...VPN bağlantıda Alt Ağ maskesi 255.255.0.0 olucağına 255.255.255.255 gibi bir değer alıyor bunu nasıl çözücem
Eski 13/05/2008, 00:47   #9 (permalink)
Üye

Alıntı:
Başa geri dönüyorum.. Sorun bu sanırım...VPN bağlantıda Alt Ağ maskesi 255.255.0.0 olucağına 255.255.255.255 gibi bir değer alıyor bunu nasıl çözücem
Arkadaşlar sorunu çözmem için az bir vaktim var ve ben hala anlamış değilim RRAS çalışıyor hatta evden server daki masaüstüne bağlanıp kendimi bağlı olan kullanıcı olarak görüyorum ancak neden Ağ komşularımda kendimden başka kimse yok oysa server ımı orda görmem lazım
Eski 13/05/2008, 01:07   #10 (permalink)
Üye

x1bx00x0a Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Kabuk.

Eğer sunucuya bağlantın varsa ve erişmek istediğin dizin sunucu üzerindeyse

konsola geçip
Kod:
net use z: \\sunucu_ip_adresi\erisilmek_istenen_dizin
Şeklinde ilgili dizine erişim sağlayabilirsin.

DipNot: Konsola geçmek için başlat menüsüne tıkla ( Start ) -> Çalıştır ( Run ) sekmesine tıkla -> Açılan textbox alanına "cmd" yaz. ( Tırnaklar hariç )
x1bx00x0a hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık