![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
| arkadaşlar ben masaüstü yazılımcılığına geçiş yapmak istiyorum kendi programlarımı yazmak istiyorum php ve mysql alanında yeterince iyiyim ve ileri düzey sistemler yazabiliyorum acaba sizde nesne yönelimli programlama dilleri arasında kaynak ve sorunu yaşamayacagım ve programlama noktasında en verimli ve esnek dil hangisidir? şu ana kadar yaptıgım arastırmalarda hep delphi ye yönlendirdiler eger delphiye başlayacaksam nerden başlamalıyım delphi kodlamak için ne tür programlara ihtiyacım var? delphini derleyici ve yorumlayıcı programını nasıl bulurum? |
| |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: DELPHI LAND
|
Hoşgeldiniz, Aşağıdaki bölümü okuyunuz lütfen http://forum.ceviz.net/nereden-basla...t=delphi+kitap İyi çalışmalar
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/pascal-delphi-delphinet/announcement-soru-sormadan-once.html Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp |
| |
| | #4 (permalink) |
|
Tekrar Merhaba, Aslında sorunuzun cevabı orada gayet net bir biçimde anlatılmıştı. Başlamak için elinizde Delphinin ençok tercih edilen D7 serisinin olması tüm işleriniz için yeterlidir. Ayrıca bir kaynak -ki bundan yeterince var - kitap olmalı. Nereden başlayacagım sorusunun cevabı burada yatıyor Kitabın özsözünden başlayacaksınız.. .
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/announcement.php?f=27&a=55 Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp |
| |
| | #5 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
| sen sağlam bir öğrenciysen delphiyle uğraşan sağlam bir programcıda bulursun. aramaya devam et. Lakin sorduğun dilin adını bile yanlış yazdığına bakılırsa pekte sağlam bir öğrenci değilsin...
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| |
| | #6 (permalink) |
| Ryu Üyelik Tarihi: 02/2003
|
Ücretsiz Turbo Delphi Explorer ile başlayabilirsiniz.
__________________ Bu suya yazılan bir yazıdır... |
| |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
arkadaslar beni bu şekilde aşağılamanız hoş değil belki cumlede harf hatası yapmış olabilirim ancak bunu bahane göstererek beni incitmeniz hoşunuzamı gidiyor? elbetteki kitap ve kaynakları arastırıyorum sağlamlıktan bahsederken bu işin ustadlarınan bahsediyorum siz bana sağlam öğrenci diyorsunuz bunun öğrenciliğimle alakası nedir anlayamadım sizler bu işe başlarken kimseye birşey sormadınızmı? arastırmadınızmı? bende burada ve farklı forumlarda sorumu sorarak arastırıyorum daha bunun adına kaynak arastırmak denmezse ne denilebilir? birilerini direk hedef alarak kötülemediğim gibi kimseyide aşağılamadım ancak yaptıgınız kendinizde doğruda olsa bir işe ilk aıdm atacak kişilere karşı biraz ümit var olmalısınız her neyse soruyu bilinçsiz ve acemice sordugum ve dilin adını yanlış yazdıgım için hepinizden özür dilerim hepinizin yolu açık olsun bu yol bana göre değil demekki |
| |
| | #8 (permalink) |
|
Sevgili @Ogrenci19, Alıntı: Kimsenin size tavır takındıgı yada aşağılama gibi bir düşüncesi yoktu. Sizin bu mesajınızda aşağılama yok mu ? Tekrar okurmusunuz lütfen Size ben cevap vermiştim. Ve buda bana verilmiş olan bi cevaptı.... Ama ben ne yaptım yine size yine yardımcı olmak için sakince cevap verdim Elbette bu tavrınızı Cemali Hocam görünce oda hoş karşılamadı. Tavrınıza karşılık verdi Belki siz ard niyet göstermemiş olabilirsiniz ama cümlelerinizdeki sertlik hemen göze çarpıyor. Bu formunun amacı bilgi paylaşımı ve yardımlaşma olduguna göre ne olursa olsun bizler yinede yardımlarımızı kimseden esirgemeyiz. Yeterki forum kurallarına uyalım
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/announcement.php?f=27&a=55 Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp |
| |
| | #9 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
Sevgili Öğrenci ve diğer Öğrenciler : Biliyorum özellikle bilişim bölümünde okumak neredeyse tıp'ta okumak kadar zor. Ancak takdir edersinizki önünüzde çok yıllar var. Bu yılları iyi değerlendirmek gerekiyor. Öğrencilik döneminde özellikle hocalar tarafından hazırlanması istenen uygulamalar problem çıkarıyor değil mi ? Doğal olarak sizlerde bu ve benzeri forumlardan yardım almaya çalışıyorsunuz... Ne yazıkki hepiniz farklı çevre ve ortamlarda yetişmeniz dolayısıyla bazen ihtiyaç sahibi olduğunuzu unutup, özellikle mimik, beden dili vs. olmayan bu sanal alemde karşınızdakilerin nasıl algılayacağına aldırmadan soru cümleleri kuruyorsunuz. Elbette karşınızdaki kişinin yaşını, eğitimini, tecrübesini, bilgi düzeyini bilemiyorsunuz. İçimizde öyle değerli insanlar varki sizin düşünmeden kurduğunuz basit bir cümleyle o insanlar sizden uzaklaşıyor. Sorunuza cevap vermek veya yardımcı olmak bir tarafa birde terbiyesizlik ile itham ediliyorsunuz. Bu durumu dikkate alarak soru sormanız menfatiniz icabı değil midir ? Eğer evet mantıklı olan bu diyorsanız lütfen buna uygun cümleler kurun. Gerek Delphi bölümünde gerekse diğer forum bölümlerinde birbirinden kıymetli, bilgili, yaşını başını almış, memleket sevdalısı ÇOK SAĞLAM yazılımcılar, yardımcılar, yöneticiler ve forum üyeleri var... Bu foruma giren birinin yapması gereken ilk iş, tıpkı yeni bir çevreye gireninkiyle aynıdır. Yani önce ortamı tanımak, ısınmak, ne var ne yok anlamak... Lütfen yangından mal kaçırırcasına düşünmeden soru cümleleri kurup menfatinize olan durumları aleyhinize çevirmeyin... Bu işlere nereden başlayacağınızı bilmek istiyorsanız önce karşınızdakilere gereken saygıyı göstermeyi öğrenmekle başlayın...
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |