![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
|
merhabalar, dbexpress kullanarak mysql'e bağlandım. delphi 2007 yi vista üzerinden kullanyıorum. programı yazdıgım pc de herhangi bir sorun cıkmamasına karşın; yüklediğim 2. 3. bilgisayarlarda derlemiş oldugum exe dosyasını açar açmaz windows hata raporu gönder / gönderme ekranı çıkıyor. biraz irdeledim sonuç olarak: 1. mysql devre dışıyken bu hatayı veriyor. bu tezi kuvvetlendirmek için programı yazdıgım pc de mysql devre dşı bırakınca aynı hatayı verdiğini fark ettim. 2. ikinci üçüncü bilgisayarlarda mysql açık olmasına karşın bu hatayı verdiğinden mysql ile iletişiminin olmadıgı kanısına vardım. libmysql dosyasını system32 klasörüne kopyaladıgıma eminim. hatta programın kendi dizinine (saga sola her yere yüklesemde sonuç aynı) yükledim. yine görmedi. 3. phpmyadmin (mysql ile haberleşerek veritabanlarına erişir) programını ikinci bilgisayarda çalıştıgını fark ettim. ama benim programım hala hata raporu gönder / gönderme olarak bana geri dönüyordu neticede bence mysql'e baglanmıyorum tüm yapılandırmalarımın dogru olduguna eminim. bence sorun dbexpress'te... bunu nasıl aşabilirim, farklı bir görüşü olan; bu sorunla karşılaşıp halleden arkadaslarımdan yardım bekliyorum. yoksa zeoslib kullanıcam ve herşeyi silbaştan. (bu işin korkunç tarafı tabii ) |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
| Alıntı:
MySQL kulanımında ki oda 5.xx versiyonlarından önceydi tek eksik kalan yanım TRIGGER ve STORED PROCEDURE kullanamamdı. Bunlara ihtiyaç duymayan her yazılımda ZEOS ve MySQL kullanmaya devam ediyorum... Kaldı ki MySQL kullanımında DBExpress'inde başarılı olduğunu internetten bir çok yerde okudum. Ama ben yinede ZEOS bileşenlerini tercih ettim. Sanada tavsiye ederim...
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
|
evet hocam tecrübeleriniz gerçekten gösteriyorki zeos bir nimet. ilk başta baya tırstım cünkü bitirilmiş bir program söz konusu ve kodları yenileriyle değiştirmek biraz korkuttu beni. ama bu mesajınızı siz yazarken ben zaten geçiş sürecindeydim. şu anda devam ediyorum geçişe. pek bir değişiklik yapmıyorum. ilk kodlarım: clientdataset1.Active:=false; sqldataset1.Active:=false; sqldataset1.CommandText:='select * from tablo'; sqldataset1.Active:=true; sqldataset1.Open; clientdataset1.Active:=true; 2. zeosa uyarlanmış hali ohhh bee dedirtiyoorr... zquery1.sql.Clear; zquery1.sql.add('select * from tablo'); zquery1.Open; evet tek korkutugum farklılıkların olmasaydı; şöyle bir sorun başıma geldi; form1.zquery1.ApplyUpdates(-1)=0 bu komutla ilgili too many actual parameters hatası alıyorum... bunu nasıl çözerim acaba |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Database nesnesinin Autocommit özelliğini TRUE yap ve Applyupdates işlerini unut. (Database nesnesine devret) sende rahat et. (Eğer bankacılık vb. işlemler yapmıyorsan tabi, o zaman roolback ihtiyacın olur çünkü)
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Autocommit Data Post işlemlerini direkt veri tabanına yansıtıyor. applyupdates ise bir roolback için fırsat tanıyor. Yani Post işlemlerini manuel olarak veri tabanına yansıtıyorsun...Daha fazla bilgi için http://www.zeoslib.net - http://www.sourceforge.net/projects/zeoslib
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: DELPHI LAND
| Alıntı:
Projemde her zaman 3. parti bişelenlerden uzak durmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz birçok şey Delphinin kendi özelliğinde zaten var. Bbu işler için niçin zeos kullanıyorusunuz ? TQuery Kod:
query1.sql.Close;
query1.sql.Clear;
query1.sql.add('select * from tablo');
query1.Open;
Aradaki fark nedir ?
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/pascal-delphi-delphinet/announcement-soru-sormadan-once.html Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp | |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
TTable, TQuery gibi nesneler klasik DataSet bileşenleridir ve sadece lokal veri tabanlarıyla kullanılır. (Paradox, dbase gibi) ZQuery, ZReadOnlyQuery ve ZTable sadece MySql ile çalışacak şekilde ilgili MySQL DLL yordamlarını kullanmak için tasarlanmışlardır. Yani MySQL bir SQL hizmet veri tabanı olduğundan ona özgü bileşenleri kullanmak durumundasın. (dbExpress, Zeos, ... vs.)
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |