Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > SEO Forum

LinkBack Seçenekler
Eski 07/05/2008, 09:37   #1 (permalink)
The one

exedat Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İzmir
Uyarı Seo ipuçlari V.1

Arkadaşlar uzun zamandır ceviz.net e takılamıyorum.Tasarımdan sonra seo ve internetten para kazanma yollarına kendimi kaptırdım.Bu yüzden daha çok yabancı forumlarda vakit geçirdim.Tekrar burdayım.Elimden geldiğince bilgi paylaşımında bulunucam.Aşağıdaki yazdıklarımı birebir denedim ve netice aldığım bazı ipuçlarıdır.İnşallah yararını görürsünüz.

*link değişimini abartmadan özellikle siteniz yeniyse haftada 2-3 backlink alın ve pr5,pr6 sitelerden olsun.en önemli kural aynı içerikte alınan backlinklerdir sohbet siteniz varsa gidipte film sitesinden backlink alırsanız işe yaramaz.

*Sitenizi sürekli güncel tutun.en kötü 3-4 günde bir yazı girin.Spiderların siteniz üzerindeki aktivitesini kaybetmemesi gerekiyor.

*pop-up , iframe açmayın sıralamanızı kesinlikle düşürür.

*Alan adınızı uzatabileceğiniz maksimum seviyede uzatın mesela 5 yıllık.bu şekilde google sitenizi ciddiye aldığınızı anlar ve sıralamanızı yükseltir.

*çok fazla link çıkışlı sitelerden backlink almayın.link çıkışı 20 yi geçmesin pagerank değeri link çıkışı olan sitelere dağıtılıyor nekadar az link çıkışı siteden link alırsanız okdar sıralamada yükselirsiniz.

*sitenizde gereksiz resim ve bu gibi sayfanın açılma hızını etkileyecek faktörleri minimize edin.gerekirse kaldırın.

*siteniz türkçeyse türkiyeden host alın ingilizce içerik varsa amerikadan.google ip location lara bakarak sıralamayı google.com ve google.com.tr de değiştiriyor.

*backlink aldığınızda ip adreslerini inceleyin.aynı kişiden 2-3 farklı siteden link almış ve ip leri aynıysa sadece aldığınız 1 link sıralamanızı etkiler.Diğerleri boşadır.

*Özellikle içerik içinde link alımı yapın blogpostlar gibi ucuz,daha verimli ve etkili olcaktır.

*Sitenizi w3c standartlarında yapın.gereksiz css kodlar kullanmayın.

*İçeriği kategorize edin bu google spiderların kolayına gelceği için daha verimli arama sonuçları elde edilecektir.ve özellikle tag sistemini sitenize entegre edin.

*Ücretsiz tema,program vs... dağıtımı yapın fakat sizin eseriniz olsun.bu sayede diğer sitelerde siteniz kendi reklamını yapmış hem sıralamada hemde ziyaretçi çekme açısından etkili bir yöntemdir.

*KOPYA İÇERİKTEN UZAK DURUN.İÇERİĞİNİZ ORJİNAL OLSUN GEREKLİ MÜKAFATI GOOGLEDAN EMİN OLUN ALICAKSINIZ.HEP ÜRETMEYİ DÜŞÜNÜN ÇALMAYI DEĞİL!!!
exedat hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/05/2008, 00:12   #2 (permalink)
Üye

osman arslan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Güzel bir paylaşım olmuş. Hararetle devamını bekliyorum..
Eski 10/06/2008, 20:37   #3 (permalink)
Üye

Güzel makale. şu maddeyi daha önce duymamıştım.
*Alan adınızı uzatabileceğiniz maksimum seviyede uzatın mesela 5 yıllık.bu şekilde google sitenizi ciddiye aldığınızı anlar ve sıralamanızı yükseltir.
caliph hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık