![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
merhaba arkadaslar umarim dogru yerde aciyordurum konuyu.ben java da determinant hesabi yapan bir program yazmak istiyorum.elimde java programi var ama hicbir bilgim yok.oncelikle nasil kurmam gerekiyor?? denedim ama beceremedim.klasorun icinde jdk1.5.0_01 jre1.5.0_01 ve jre1.5.0_06 diye uc tane dosya var.bunlarin icindede birseyler var ama hic bi fikrim yok ...umarim yardimci olursunuz..simdiden cok tesekkur ederim..
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
jdk olanı kur, onun içerisinde jre'de var. sonra netbeans indirip kur. http://download.netbeans.org/netbeans/6.1/final/ o programı yazmak için, javaSE yazan(25MB) yeterli olur. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Alıntı:
| |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
linux mu kullanıyorsunuz ? windows için, .exe uzantılı olması lazım. eğer windows kullanıyorsanız, http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp 'JDK 6 Update 6 with NetBeans 6.1' yazan kısımdan netbeans'i jdk ile birlikte indirebiliyorsunuz. netbeans'i indirdiyseniz 'JDK 6 Update 6' yazan işinizi görür. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Alıntı:
public static double det(double[][] m){ int dim=m.length; double det=1; double[][] mat=new double[dim][dim]; for(int i=0;i<dim;i++){ for(int j=0;j<dim;j++){ mat[i][j]=m[i][j]; } } for(int i=0;i<dim;i++){ if(mat[i][i]==0){ for(int j=i;j<dim;j++){ if(mat[j][i]!=0){ double[] temp=mat[j]; mat[j]=mat[i]; mat[i]=temp; det*=-1; break; } else if(j==dim-1) { return 0; } } } double X=mat[i][i]; for(int j=0;j<dim;j++){ mat[i][j]/=X; } det*=X; for(int j=i+1;j<dim;j++){ double Y=mat[j][i]; for(int u=0;u<dim;u++){ mat[j][u]-=Y*mat[i][u]; } } } return det; } | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
hocam sizin çalıştırdığınız programı nerden temin edebilirim.bendekiyle pek beceremedim hata diyor ama pek anlamadığım için çıkamadım işin içinden.netbeans dıye bıseyden yazdım ben bunu acıkcası nasıl calıstırılır onu dahı bılmıyorum.bırde nasıl yapmam gerektıgını ızah edersenız cok sevınırım | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2005
|
Hocam ben sizin kodunuzu çalıştırdım, siz zaten yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz ![]() Şimdi iki dosyamız var. Birincisi, Matris.java: Kod: public class Matris {
public static double det(double[][] m){
int dim = m.length;
double det=1;
double[][] mat = new double[dim][dim];
for(int i=0; i<dim; i++){
for(int j=0; j<dim; j++){
mat[i][j] = m[i][j];
}
}
for(int i=0; i<dim; i++){
if(mat[i][i] == 0){
for(int j=i; j<dim; j++){
if(mat[j][i] != 0){
double[] temp=mat[j];
mat[j] = mat[i];
mat[i] = temp;
det *= -1;
break;
}
else if(j == dim-1) {
return 0;
}
}
}
double X = mat[i][i];
for(int j=0; j<dim; j++){
mat[i][j] /= X;
}
det *= X;
for(int j=i+1;j<dim;j++){
double Y = mat[j][i];
for(int u=0; u<dim; u++){
mat[j][u] -= Y*mat[i][u];
}
}
}
return det;
} //end of det
}//end of class
Kod: public class Determinant {
public static void main(String[] args) {
double[][] myMatris = new double[2][2];
myMatris[0][0] = 3;
myMatris[0][1] = 4;
myMatris[1][0] = 2;
myMatris[1][1] = 5;
System.out.println(Matris.det(myMatris));
}
}
|
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Alıntı:
| |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2005
|
rica ederim, hocam ![]() Öncelikle, dosyaları tek tek derlemeye gerek yok. İkisini birlikte derleyip, sonra çalıştırabiliriz. Yeri gelmişken, bu tarz küçük programlar için kullanışlı, hızlı bir editör var, jcreator. http://www.jcreator.com/download.htm adresinde mevcut.. Kullanıcıdan input almaya gelince, Determinant.java'ya kullanıcıdan input alma kısmı eklenebilir. "method içine global değişken yazmak???" konusunda buna benzer bir şey yapılmış, ona bi bakın isterseniz.. Takıldığınız bir yer olursa, seve seve yardımcı olmaya çalışırım. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |