![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
proje arkadaşı arıyorum ! ![]() öncelikle internet teknolojileriyle kariyer elde etme amacım yok ama aklıma düşen bazı basit fikirleri yetersiz bilgi birikimin yüzünden ben yapamam diyorum sonra biri benim yerime birileri yapıyor zaten ve ben öylece olaylara karşısınmda ağzı bir karış açılmış öylece baka kalıyorum ! emin olduğum bir şey varsa bu durumu sadece ben değil bir çok insan yaşıyor ! bilgisi olan kendini bir şey sanıyor fikirini söylesen bile şununla yapılır bununla edilir diyerek kestirip atıyor ! çünkü adam 10 yılını vermiş bu işlere ! yoldan geçen birinin basit fikri onun sistemli düşüne yapısına ve verdiği emeğe ters düşer diye ! eski türk filmlerindeki gururlu (kibirli) salak gençi oynadığı için saadeti saçları beyazladığında ! nayır nalan bunlar gerçek olamaz , bir inat uğrunamı hayatımın en güzel ve verimli günlerini boşu boşuna harcadık her 2kimizde der gibi ! ama nalan ben seni sevdim fakat çocuğumu O' büyüttü artık onun eşiyim dergibi ! tabi burada nalan haklı yani neyse arkadaşlar.sene oldu 2008 ciddi projeler uğretebiliriz ama işte güven meselesi ! sorunu var adama söylersin ya ilgilenmez yada projeyi alır kendi adına kayıtlar nasul aşacağız bu ve bu gibi sorunları işte bunu tartışalım diyorum ! her şeyden önce : )
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Kurdoğlu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
ortalıkta proje diye dolaşan bir sürü abur cubur işten çok daha ciddi ve başarı getirecek güzel fikirlerim vardı benim de. üstelik yapacak teknik altyapım da vardı. şaka değil gerçekten 10 yıl değil daha fazla yıl verdim bu işlere. yine de yapıp çıkamadım. neden? çünkü tek başımaydım. kodlamada yardım edecek başkalarına ihtiyacım vardı. yani? yanisi şu: bir fikir + bir tecrübe + bir yetenek bunlar bir araya gelse olay tamam düşüncesini unutun. bir zengine sormuşlar, "bu kadar parayı nasıl kazandın?" diye. başlamış anlatmaya: 10 kuruşum vardı, gittim pazardan bir elma aldım, parlattım parlattım 20 kuruşa sattım. gittim iki elma aldım, parlattım parlattım 40 kuruşa sattım. gittim dört elma aldım, parlattım parlattım... derken teyzem öldü büyük bir miras kaldı. aynı hesap, internette büyük proje babalarının, "bu projeyi nasıl bugüne getirdiniz?" sorusuna cevaplarını okuyun. hepsinin bir yerinde, "sonra bilmemkim şu kadar milyon dolar yatırım yaptı..." diye küçük bir ayrıntı var. hayata geçirmeye kalkışınca hiçbir fikir kafada durduğu gibi durmuyor. bir tek adama maaş verip çalıştırmak, dönüşü olup olmayacağı kesin olmayan böyle bir riske girmek bile ciddi sermaye gerektiriyor. ayrıca türkiye'de günübirlik programcılar, hazır script uyarlayıcılar, bir haftada iş bitiren eliçabuklar çok; uzun soluklu, karmaşık ve büyük bir programlama işine hevesli hiç kimse yok. para verip yardımcı tutmak istesen bile, ciddi işi gören arkasına bakmadan kaçıyor. bu da başka bir problem.
__________________ Kısmetindir gezdiren yer yer seni, Arşa çıksan âkıbet: yer yer seni. Ânın içün, ânın adı yer oldu, Önce besler, sonra kendi yer seni. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
ben kimseye bir şey vaadetmiyorum bu proje sayesinde hedef alexa da ilk 100e giremek ve her gün (en aşağı) adsense den 10$ kazanmak amacım ! hanlarım yatları katlarım hamamlarım olsun veya olmasın ama en kötü günümde bile internetten 10$ kazanayım diyorum ! proje hazır. klasörde bekliyor. proje aktif olduğunda internettin kuralları bir hayli değişecek ! dahası bu projeyi herkeze sunmak istiyorum ! paranın gerçek hayatta nasıl zorluklarla kazanıldığını biliyorum ! peki nemi istiyorum ! gerçek hayata sosyal adilhane bir şekilde paylaşım yok ! en azından internette ortamında bir adilhane birşeylerin olmasını istiyorum herkezin reklam pastasında eşit ve adil bir şekilde hak ettiği dilimi yemesini istiyorum ! dahası gün gelecek google reklam verenlere değilde direk ziyaretçiler (olası müşteriler) için bir eklenti ile tıklama başına para değilde satın alınacak üründe indirim yapılmasını sağlayan bir protokol oluşturacak ! bu dediğim 10 yıl içinde gerçek olacak ! onun için benim öngörümü şu an için açıklamıyorum ama ilerde burada tüm detayları ve ayrıntılarıyla açıklayacağım ! şu dönem okulun son günleri sınav stres üğraşıyoruz zaten okulum yaz tatiline girince buraya yazdıklarım ! ile internet anlayışınız temelli değişecek !' ![]() ama işin asıl komiği bu proje okadar basit bir şeyki hergün internet kullanırken olmasını istediğiniz ama türlü ifade edemediğiniz bir tanımlama öyleki ! bu proje hayata geçtiği zaman eşe dosta tanıdığa yaw hep böyle bir şey yapmak istiyordum diyeceğiniz bir şey ! yazı bekleyin " Zenginliği İstediğimize, Bilgiyi İsteyene Veririz ! " |
| | |
| | #5 (permalink) |
| empty Üyelik Tarihi: 04/2007
|
Sermaye olmadan Türkiye'de büyük bir web projesi yapmak imkansız gibi,bunun yanında projeyi tek kişi olarak gerçekleştirmek büyük sabır ve emek istiyor(içinde olduğum durumdan biliyorum). @mustafa arkdaşımızın dediklerine katılıyorum.. Bu konu hakkında geçenlerde bir makale yazmıştım : http://www.ugurcelenk.com/post/2008/...unmustum!.aspx
__________________ artık yok.. |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
soru şu : sadece kalem ve sadece düz cetvelle bir 8gen çizebilirmisiniz !? cevabınız evet ise okumaya devam edin ! bu projenin maliyeti nedir : proje toplantısına gelirken toplu taşımada harcadığınız gidiş geliş yol parası ve + toplantı yapılan kafedeki içtiğiniz çayın kahvenin parası çay paranız yoksa biz ısmarlarız ![]() programcı arkadaştan istedikğimiz şeyler : "Diff" "Regex" ve tek bir adrese otomatik olarak belli zamanlarla mail gönderimi yapabilen sunucu ayarı ve optimizasyonu yapabilecek seviyede bilgisi ve alt yapısı olan arkadaşlar özellikle lazım ! ama bunları bilmiyorum bende öğrenmek istiyorum derseniz kafeler kamuya açık alanlarıdır ve kapıları herkeze açıktır. ortaya sunulacak proje fikirini belki beyenir belki beyenmez belki proje fikrindeki hataları eleştirebilir. veya fikir anlamıyla daha iyi bir proje sunabilirsiniz ! sunulacak fikir olur veya olmaz ama asıl olan gerçekten güzel fikirleri olan insanların düşüncelerini hayata geçirebilecekleri bir başlangıç ve -0- noktasının olması Google ceolarının bir çoğu pragramlamayı bile bilemeyen ama bir toplantıda bu uygulamayı benim kızım çok kullanıyor şurada söyle bir sorun yaşadığını söylüyor diyen akademik kariyeri olan çalışana ceo deniyor aslında ama sonuç olarak asıl müşterinin son kullanıcıların oluşturduğunu bilen insanlar sayesinde iyi kötü bir gelişmeler oluyor. ama malesef ülkemizde "cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur" misali programcı olmuş bir çok insan nasıl bir kibirdirki o diğerlerinde üstün olduğunu düşünürde ; kimse benden daha iyisini düşünemez gibi bir tavırla önüne sunulan teklifi geri çeviri şu an burada bir teklif var ! bu proje erveya geç hayata geçicek !gerekiyorsa bunun için programlamayı bile öğreneceğim ! ama sırf kibirli insanlar yüzünden bu proje bu kadar zaman kaybetti diye tüm kaynak kodunu 1 yıl sonra herkeze açıcağım ! işte ozaman her internet sitesi olan bile en kötü günde bile 10$ kazanacak ![]() hala bana inanmayanlarınız olduğunu biliyorum ama sizin benden daha akıllık olduğunuz düşünerekten proje için gerekenleri sıralıyorum ! eğer doğru düşünürseniz ! ne demek istediğimiz dahası neler yapılabileceğini ve ortaya çıkabilecek sorunları nasıl düzeltilebileceğini göre bilirsiniz şimdi herşeyi sıralıyorum ![]() alexa ilk 100 e girebilen güncel haber siteleri ![]() http://updatescanner.mozdev.org/tr/help.html ( diff) http://pipes.yahoo.com (regex) http://blogspot.com ( mail@mail.com) https://www.google.com/adsense ( proje destekçimiz ![]() işte projeyi aranızdan 1000 kişiden 1inin kafasında bir ampul yanacak sonra neyse bulmacayı çözen ve nedediğimi anlayan zaten buraya cevap yazma ![]() doğrudan benimle iletişime geçmeye çalışacaktır ! |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
soru şu : sadece kalem ve sadece düz cetvelle bir 8gen çizebilirmisiniz !? cevabınız evet ise okumaya devam edin ! bu projenin maliyeti nedir : proje toplantısına gelirken toplu taşımada harcadığınız gidiş geliş yol parası ve + toplantı yapılan kafedeki içtiğiniz çayın kahvenin parası çay paranız yoksa biz ısmarlarız ![]() programcı arkadaştan istedikğimiz şeyler : "Diff" "Regex" ve tek bir adrese otomatik olarak belli zamanlarla mail gönderimi yapabilen sunucu ayarı ve optimizasyonu yapabilecek seviyede bilgisi ve alt yapısı olan arkadaşlar özellikle lazım ! ama bunları bilmiyorum bende öğrenmek istiyorum derseniz kafeler kamuya açık alanlarıdır ve kapıları herkeze açıktır. ortaya sunulacak proje fikirini belki beyenir belki beyenmez belki proje fikrindeki hataları eleştirebilir. veya fikir anlamıyla daha iyi bir proje sunabilirsiniz ! sunulacak fikir olur veya olmaz ama asıl olan gerçekten güzel fikirleri olan insanların düşüncelerini hayata geçirebilecekleri bir başlangıç ve -0- noktasının olması Google ceolarının bir çoğu pragramlamayı bile bilemeyen ama bir toplantıda bu uygulamayı benim kızım çok kullanıyor şurada söyle bir sorun yaşadığını söylüyor diyen akademik kariyeri olan çalışana ceo deniyor aslında ama sonuç olarak asıl müşterinin son kullanıcıların oluşturduğunu bilen insanlar sayesinde iyi kötü bir gelişmeler oluyor. ama malesef ülkemizde "cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur" misali programcı olmuş bir çok insan nasıl bir kibirdirki o diğerlerinde üstün olduğunu düşünürde ; kimse benden daha iyisini düşünemez gibi bir tavırla önüne sunulan teklifi geri çeviri şu an burada bir teklif var ! bu proje erveya geç hayata geçicek !gerekiyorsa bunun için programlamayı bile öğreneceğim ! ama sırf kibirli insanlar yüzünden bu proje bu kadar zaman kaybetti diye tüm kaynak kodunu 1 yıl sonra herkeze açıcağım ! işte ozaman her internet sitesi olan bile en kötü günde bile 10$ kazanacak ![]() hala bana inanmayanlarınız olduğunu biliyorum ama sizin benden daha akıllı olduğunuz düşünerekten proje için gerekenleri sıralıyorum ! eğer doğru düşünürseniz ! ne demek istediğimiz dahası neler yapılabileceğini ve ortaya çıkabilecek sorunları nasıl düzeltilebileceğini göre bilirsiniz şimdi herşeyi sıralıyorum ![]() alexa ilk 100 e girebilen güncel haber siteleri ![]() http://updatescanner.mozdev.org/tr/help.html ( diff) http://pipes.yahoo.com/pipes (regex) http://blogspot.com ( mail@mail.com) https://www.google.com/adsense ( proje destekçimiz ![]() işte projeyi aranızdan 1000 kişiden 1inin kafasında bir ampul yanacak sonra neyse bulmacayı çözen ve nedediğimi anlayan zaten buraya cevap yazmaz ![]() doğrudan benimle iletişime geçmeye çalışacaktır ! |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Anladığım kadarıyla yeni bir internet servisi yazmak istiyorsun. Bu servis tek merkezden kişilerin ilgilendiği konularda (ve ilgilendiği sitelerde) değişimleri takip edip, eğer kişinin ilgilendiği türden değişiklikler olursa onu haberdar edecek. Mail yoluyla. Bir nevi medya takip hadisesinin internet versiyonu. Eğer fikrin bu ise fikrini beğendim. Güzel fikirmiş. 8 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla bu hizmeti veren hiç bir servis yok mu yani?
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
evet bizde en başta bunu düşünmüştük ama google bu hizmeti zaten verdiğini fark ettiğimizde bu fikri hiç olmadığı kadar geliştirirken farkında olmadan inovasyon denilen şeyi kullandığımızı öğrendik şaka gibi gelecek ama teknoloji o kadar ilerletmişizki şu an tek sorunumuz bu günün tekonolojisine adapte edebilmek ! yani en büyük sorunumuz şu anki geçmişe geri uyumluluk oluşturmakta yaşıyoruz ! şaka bir yana ! en büyük bilgisayarımız beynimiz ve o bize hayallerimiz sunuyor ! bu projeyi tam anlayabilmek için biraz bilgi felsefesi, bilgi kuramlar, bilgi teoremlerini incelemek ama en azında bilginin ne olduğu hakkında bilgiden çok kendinize ait bir fikrinizin olması çok önemli |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
özelime mesaj atan arkadaşlara öncelikle teşekürler. sözü geçen projenin teknik alt yapı anlamıyla bir scrip modülü olarak ileride internet üzerinde dağıtılabilmesi konusu hakkında bir çekincemiz yok. isteyen istediği gibi kendi sunucusuna bunu yükleyebilecek dahada basit bir ifade ile bir yerde teknolojik bir gelişme haber oluyor birbirinden habersi dünyanın her tarafındaki teknoloji meraklıları orjinal ingilizce metini alıyor ve kendi ana diline çevirirken bu çeviri hiç bir zaman 1é1 yeminli tercüman çevirisi kadar net olmaktan ziyade yazıyı çeviren kişin ; kişisel karakteristlik yazı tekniği ile yazıyı her çevirenin yazı üslübü açısında bir yorum oluşmasına sebep olmakta ! işte bu açıdan güncel bir haberin 1 gün içerisinde 1000 lerce farklı dilde 10,000lerce farklı üslüp açısından yorumlanması söz konusu ! google arama sıralama algoritması bilginin orjinalliğine göre bir sıralama yapan bir alagoritma olduğu herkezce ortada ! http://en.wikipedia.org/wiki/Regex ile kelime oyunları yaparsanız ! ama google sunucunuzu kelime tarlası olduğu şekilden yorumlar ise banlanırsınız ama siz var olan bir yazı içerisinde orjinal kaynak fikirini sadeleştirebilir. ve özetleyebilirseniz o zamanlar işler değişir. biz burada otomatik olarka kopyala yapıştır gibi bir şeyden kesinlikle bahsetmiyoruz. ! kelime tarlası üğreten sistemlerin tam tersine kelimenin köklerine doğru öznesel kök tanımlamalarıyle bir nevi dilbilgisinin geriye doğru (ters) bir evrimini öngörüyoruz ! çünkü basit olan özne dir. gelecekte bilgi erişimini kolaylaştıracak olanda özne olacaktır.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |