![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
Merhaba arkadaslar, gcj ile java projesini compile etmek istiyorum, JVM ye ihtiyac kalmasın diye. Ama kafama takılan bir kac husus var. -projede kullandıgım .jar dosyalarını nasıl compile edeceğim? -Bununla compile edersem ne kadar guvenli yani doğru bir compile yapar? bu konuda tecrubeniz varmı. şimdiden teşekkür ederim. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
| http://gcc.gnu.org/java/compile.html jar dosyası doğrudan gösterilebiliyormuş. o zaman şunun çalışması lazım: gcj --static --main=Deneme -o deneme.exe Paket.jar burada Main, manifestodaki main class. ubuntu, java varsayılanı olarak bununla geliyor, açıkça düzeltmezsek eclipse'in bu versiyonunu yüklüyor. onunla ilgili şikayetleri araştırabilirsiniz. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
acaba illede linuxmı olması gerekiyor? GCJ builderi eclipse ye ekledim. calıştırdığım zaman bir makefile dosyası olusturuyor, bunun içinde cygwini kurdum ama makefiledaki classpathleri bulamıyor. Sizin yazmıs oldugunuz yolu denedim, cok basit bir swt idi. Sadece helloWorld yazdırmayı denedim. "org/eclipse/swt/graphics/Color.class:0: internal compiler error: Segmentation fault" hatası veriyor oysaki .jar dosyasını eclipseden aldım, ve orda calısıyordu. sizin bu konuda bir tecrubeniz varmı? |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
GCJ builder'i denemedim, onun konfigurasyonu ile ilgili bir problem olabilir. makefile dosyasını bir bakalım, belki birşeyler çıkar. swt, native kod bağlantılar içerdiği için işi karıştırıyor, gui içermeyen bir kod ile deneseniz. onun çalıştığını gördükten sonra, swt'ye yoğunlaşmak daha doğru olur. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Consol da çalışan bir iki denemem oldu onlarda sorun cıkmadı. asıl ben swing kullanmak istiyorum ama onu desteklemedigini swt yi destekledigini okugum icin swt yi deniyordum. Benim bunu kullanmaktaki amacım, yazdığım programı wince 5.0 kurulu olan bir embedded systemde calıstırmak için. ama bunun için parasız yada dusuk ucretli bir jvm bulamadım. Bulduğum en ucuzu 25 dolar civarında o da istediğim özellikleri içermiyor. SWT ile yaptığım örnegi ekte gönderiyorum. tekrardan ilginiz için teşekkür ederim. |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
makefile dosyasındaki classpath tanımında hata var. cygwin ';' değil ':' bekliyor (linux tarzı), ayrıca " kullanımı problemli ( "--classpath ..." şeklinde idi) şöyle yaptım: CP=--classpath=swt.jar:./src (swt.jar dosyasını klasöre ben ekledim, makefile da hiç bundan bahsedilmiyor.) yani şu komut derliyor : gcj --classpath=swt.jar -c src/test.java gcj -fjni -c swt.jar ( swt.o yu ürettim ). gcj --shared --main=test -o test.exe test.o swt.o ( test.exe oluşacak ) a.exe çalışınca UnsatisfiedLinkError hatası veriyor. klasöre swt'nin dll dosyalarını koymuştum neden böyle oldu anlamadım. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
swt.o yu bir turlu olusturamadım. gcj -fjni -c swt.jar bu komutta hep hata veriyor. swt deki classlarda hata veriyor. ilkin org.eclipse.swt.win32_2.1.3 vardı bende, daha sonra swt-3.2-carbon-macosx bunu indirdim hata verdigi class lar değişti ama compile yapmadı yine. siz hangisini kullandınız? |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
eclipse plugins içerisinde bulunan : org.eclipse.swt.win32.win32.x86_3.3.3.v3349.jar dosyasını swt.jar olarak adlandırmıştım. gcj versiyonu (gcj -v): 3.4.4 şimdi tekrar denedim problemsiz swt.o yu veriyor. ne tür hatalar aldınız ? |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
eclipse deki org.eclipse.swt.win32_2.1.3/ws/win32 dizinin icindeki swt.jarı kullanıyordum. o zaman Kod: SWT_AWT.java: In class `org.eclipse.swt.internal.awt.win32.SWT_AWT$2': SWT_AWT.java: In method `org.eclipse.swt.internal.awt.win32.SWT_AWT$2.handleEven t(org.eclipse.swt.widgets.Event)': SWT_AWT.java:81: error: cannot find file for class sun.awt.windows.WEmbeddedFram e SWT_AWT.java:81: confused by earlier errors, bailing out |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |