![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
|
üyelik sistemi ve haber girişleri dahil olacak bir sistem programlıyorum asp.net'te, mssql 'a çok uzağım , access ile nereye kadar gidebilirim, şişerse ne yapmalıyım. Access kötüdür demektense nasıl performans sağlarım onları bana anlatırmısınız?
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
Access kötü değildir, sadece belirli bir boyuta ulaştıktan yani şiştikten sonra çok fazla sorun çıkarabilir. Kesin çıkarır denilemez... Neden ? Çünkü bu içerik olarak nasıl bir sistem tasarlayacağına bağlı. Access kullanmam gereken yerlerde ilişkili tabloları aynı access (MDB) veri tabanında toplayarak sistemi birden fazla access veri tabanına yayabilirsin. Örneğin üye ve üyelikle ilgili işlemleri bir access veri tabanında, haber, haber yorum, haber puan gibi tabloları ayrı bir access veri tabanında toplayarak yükü hafifletmiş olursun. Bu sitenin üyelik sistemi hariç tüm yapısı bahsettiğim bu mantık üzerine kurulu ve access veri tabanları kullanılarak oluşturuldu...
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
| Alıntı:
Üyelik sistemi MySQL veri tabanıyla çalışıyor. Yani sitede hem access hemde mysql veri tabanları kullanılıyor. Üyelik için kullandığım sistemin gerekleri dolayısıyla üye kayıtlarından daha fazla veriyle çalışması gerekiyor.
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... | |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
Siteniz yavaş çalışıyor bu access yüzünden olabilirmi? Mssql Kullanmanızda fayda var..Çok küçük projeler için tabiki sorun teşkil etmeyecektir..Kolay gelsin.. Alıntı:
Bağlantı sayısı arterken yavaşlamıyormu siteniz..? | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2007
|
Access İle Gayet Güzel Çalışılabilinir ... Ben 4 sene oldu daha hala sorun çıkarmadı. üye sayısı az olabilir belki ama hepsi faliyetteki üyeler her gün her üye en az 10 işlem yapmakta bu sitede ama ginede bir sorun yaşamadım ben ... yaşarsanda artık yapacak bişe yok bütün veri tabanını sql çevirip sqlden devam edersin...eğer sıkıntı çekerim diyosan bana pm at ben sana yardım ederim
Enson 28/05/2008 17:43 tarihinde Sniper tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: yeni üyelerin link vermesi yasaktır |
| | |
| | #7 (permalink) |
| empty Üyelik Tarihi: 04/2007
|
aynı anda işlem yapan ziyaretçi sayısı 30a yaklaşmadığı sürece ve kayıt sayın milyona yaklaşmadığı sürece pek bir sorun olmaz bence, access o kadar da küçümsenemez (SQL Server'ın yanında ne kadar küçük kalsa da)
__________________ artık yok.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |