Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Web Tasarım

LinkBack Seçenekler
Eski 23/09/2003, 16:37   #1 (permalink)
katodivaihe

Psychaos Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: istanbul
Varsayılan JS: onUnload() Sorunsalı

merhaba,
şöyle birşey yapmak istiyorum ama halen yapamadım..

şimdi sayfamın bir yönetim kısmı var.. ben buraya giriş yapınca başkası benim kullanıcı adımla giremiyor (bunun için db de bir field kullandım) herneyse.. adam "çıkış" butonuna basınca sorun yok ama adam direk sayfayı kapatırsa haliyle o db deki field e işlem olmayacağı için adam birdaha girmeye çalışırsa kullanıcı adınız kullanılıyor diyor.

bende şöyle bişi yaptım adam direk çıkış yaparsa onUnload() komutu ile bir ateşleme yapıyorum ve sayfa kapanınca bir popup açıp adamı logout yapıyorum.. ama gel görki adam sayfayı kapatmadan sadece sayfayı refresh etse bile o popup açılıyor..

şimdi istediğim şöyle birşey sadece sayfayı direk kapatınca popup açılmasını istiyorum.. böyle birşey için elinizde kod var mı ya da nasıl yapabileceğim hakkında bir fikir.

Şimdiden teşekkürler.
Eski 23/09/2003, 17:11   #2 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Selamlar.. En basta bana kalırsa kullandıgın bu yontem pek saglıklı degıl.. Cunku daha once bende denemıs ve ıstedıgım sonucu alamamıstım.. Yanı bazı durumlarda zıyaretcı herseye ragmen onlıne kalabılıyor yada mekanızma calısmıyabılıyordu...

Bu yuzden ne kullandıgını bılmıyorum ama eger PHP kullanıyosan forumdakı PHP bolumune bı goz atmanı tavsıye ederım.. Bu sorunla ılgılı daha degısık cozumler bulabılırsın..

Ornegın sunun gıbı... http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=3175 (sayfaya 2.kez girisi engellemek)
HunTER hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/09/2003, 18:18   #3 (permalink)
İptal Durumu

PsyX Adlı Üyenin Profil Grafiği

Mesela refreshden başka direk bağlantıyı keserekte bu sorunu yaratabiliriz..HunTER amcanında dediği gibi hiç sağlıklı değil + işini zorlaştırmaktan öte değil..
PsyX hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/09/2003, 19:59   #4 (permalink)
katodivaihe

selam
@HunTER & @Horkun ilk önce cevaplarınız için teşekkür ederim.

@HunTER verdiğin linke baktım fakat benim sorunum o değil ben zaten kullanıcının girişini engelliyorum.. benim sorunum çıkış olayı.. yani şöyle mesela adam giriş yaptı fakat çıkış butonuna basmadan direk sayfayı kapattı.. işte bu durumda adamın giriş yaparken veritabanında doldurduğu bir alanı temizlemem gerek.. bende popup açtırıyordum sayfayı kapatırken.. ama sonradan gördüm ki sayfa refresh edilince bile o popup açılıyor ve adam çıkış yapmış oluyor.

olay bundan ibaret. (ASP ile yapıyorum). Sonra global.asa ile denedim. (popupsız) fakat gene yapamadım.. uyuz oldum gitti.

umarım sorunumu anlatabildim.

dipnot: bu sadece bir kullanıcı için değil.. mesela ben giriş yaptığımda bir başkası beniim kullanıcı adımla sayfaya girmek isterse engelleme yapılıyor.
Eski 24/09/2003, 16:44   #5 (permalink)
Monster is Live

fixman Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Yemez.

Neden "Session" nesnesini kullanmıyorsunuz?..

--> db'de field... veritabanında alan...
Eski 24/09/2003, 18:04   #6 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Alıntı:
@HunTER verdiğin linke baktım fakat benim sorunum o değil ben zaten kullanıcının girişini engelliyorum.. benim sorunum çıkış olayı.. yani şöyle mesela adam giriş yaptı fakat çıkış butonuna basmadan direk sayfayı kapattı.. işte bu durumda adamın giriş yaparken veritabanında doldurduğu bir alanı temizlemem gerek.. bende popup açtırıyordum sayfayı kapatırken.. ama sonradan gördüm ki sayfa refresh edilince bile o popup açılıyor ve adam çıkış yapmış oluyor.
Iste bende bundan bahsedıyorum zaten.. Bak ASP'de nasıl yapılıyor bılmıyorum ama bız bu sorunu PHP'de soyle cozuyoruz..

Once her zıyaretcıye onu tanımlayan benzersız degerler verıyoruz.. (Ornegın benım degerım "as16", senın degerın "as43" gıbı..)

Ardından bu degerı verıtabanında bı tabloya degerın verıldıgı an ıle bırlıkte kaydedıyoruz..

Kod:
no | deger | istekanı
---|-------+---------
1  | as16  | 10
---|-------+----------
2  | as23  | 15
Buraya kadar hersey tamam oldugunda artık elımızdekı bu tanımlayıcı degere baglı olarak zıyaretcılerının hareketlerını takıp etmeye baslıyoruz..

Ornegın as16 zıyaretcısı sayfayı yenılerse tabloda bu degerı bulup, deger anını, suankı an ıle degıstırıyoruz.. Boylece zıyaretcı herzaman sıstemde gorunuyor..

Yok eger zıyaretcı dakıkalarca hareket etmıyorsa bu zıyaretcıyı offline farzedıyoruz... Pekı bunu nasıl anlıyoruz? Tabıkı bı sql sorgusu ıle..

Yanı sqlden bıze anı suankı andan ornegın en az 600sn daha kucuk tum degerlerı vermesını ıstıyoruz.. Elde ettıgımız bu degerler ıse halıyle sıtede 600sn boyunca haraket etmeyen dolayısıyla bızım offline saydıgımız uyelere aıt oluyor..

Hepsı bu.. Tabı bu ASP de nasıl uygulanır bılmıyorum ama emınım bı yolu vardır.. Kolay gelsın...
HunTER hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25/09/2003, 13:58   #7 (permalink)
katodivaihe

oke sağol dediğin şekilde deneyim
Eski 25/09/2003, 17:35   #8 (permalink)
katodivaihe

yaw olmadı şunun bana php kodlarını verirsen sevinirim.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık