![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
|
Merhaba arkadaşlar, "UClisteler.ascx" adında listbox ve birkaç kontrolun daha oldugu bir user control üm var. Bu user controlü kullandıgım sayfanın load olayında veya başka bir yerde listbox a Item eklemem lazım fikri olan var mı? Teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
| Kod: <%@ Control Language="C#" ClassName="benim_kontrol"%>
<script runat="server">
public ListBox public_listbox
{
get { return benim_listbox;}
}
</script>
<asp:ListBox ID="benim_listbox" runat="server">
</asp:ListBox>
Bunu register ettiğin sayfada, bu kontrolü çağırmak için bir ID belirleyeceksin. <%@Register TagPrefix="kontrol" TagName="benim_kontrol" Src="benim_kontrol.ascx"%> ... ... bla bla bla <kontrol:benim_kontrol ID="benim_k" runat="server"/> Kod arka planında, bu kontrolün içindeki listbox a public property yardımıyla ulaşabilirsin. benim_k.public_listbox. (özellikler listelenir) Bir alternatif olarak FindControl kullanılabilir. Ama bu yöntemi tavsiye ederim. Böylece senin yazdığın .ascx alelade bir UserControl olmaktan çıkıp, senin belirlediğin özellikleri taşıyan bir sınıf oluyor. Sayfaya dahil edilmesiyle birlikte o sınıf tipinden bir üye oluşturulup sayfaya dahil ediliyor. Dene. Kolay gelsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
|
<asp:ListBox ID="benim_listbox" runat="server"> </asp:ListBox> bunu page e ekleyemem ki. user controle ekledigim listbox ı kullanmam lazım. script blogunu aşagıdaki gibi yazdım. Buna da; Cannot implicitly convert type 'System.Web.UI.Control' to 'System.Web.UI.WebControls.ListBox'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?) hatası aldım. <scriptrunat="server"> publicListBox public_listbox { get { return UserControlListe.FindControl("listBox"); } } </script> |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |