![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
Merhaba arkadaşlar şuanda Rational SA V7 ortamında web proesi geliştiriyorum. JSF teknolojisine çok yabancı olduğum için çok zorlanıyorum bu konuda yararlanabileceğim dökümanlar biliyorsanız paylaşırsanız sevinrim. Sorun : hx:datatable a bir setteki verileri atmak istiyorum. Yani bir tane sınıfım var bunun mesela bir isim alt alanı bir de detay bilgilerini tutan set ya da array içinde saklanan verileri var. Bu sınıfın türünden verileri datatable da listeletmek istiyorum. Bunun için iç içe datatable kullandım ilk datatable da ilk column da ismi listeletiyorum, ik,nci konuma da detay bilgilerini listelemek için ikinci bir data table koydum bu data table in value değerine array in içinde tutulan bir alt alanı verdiğin zaman hata alıyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
merhaba arkadaşlar, size yine bir sorum olacak. Organization chart ı kullanıcıya oluşturmak istiyorum, arayüzün kolay ve kullanışlı olması çok önemli. Bunun için önerebileceğimiz bir kaynak, ya da örnek kod, proje var mı paylaşırsanız çok sevinirim, acilen. İyi çalışmalar.
|
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
Merhaba Arkadaslar. Ben almanyadanim. Yazilarim türkceye biraz uzak olabilir. Kusura bakmayin. @mcelik Ratinal ve IBM´in Java Server Faces Widget Library adindaki Komponent-Library´sini kullaniyorsun degilmi? Datatable Java Server Faces alaninda biraz komplex bir komponent. Uyman gereken bir sinif yapisi var. Sinifin da bazi methodlar olmasi lazim. Core JavaServer Faces (David Geary-Cay Horstmann)" kitabını bende cok öneririm. JSF de AJAX icin en kolay Library AJAX4JSF. Istersen sadece AJAX4JSF archivini kullanabilirsin. Jada Richfaces Library kullanirsan AJAX4JSF icinde bulunuyor.. @Herkes Herkese JSP yerine Facelets´i kullanmalarini tavsi ederim. Selamlar |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2007
|
Merhaba, verilen tavsiyeleri yerinde buluyorum.Bir harici bir nokta, "jsp yerine facelet kullanmak" tabirine takıldım. En kisa haliyle eklemek istediğim ; "Facelet teknolojisi bir templating mekanizmasidir.ASP.Net'deki masterpage olayi gibi..."
__________________ Aklına ve yeteneğine çok güvenme evlat! Sırrın ardından niceleri gitti de hepsi öldüler. Ölmeden önce ölmenin sırrına erenlere selamım. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2008
|
Merhaba, Facelets´in sundugu templating mekanizmalari gercekten süper.. Ama Facelets bir templating mekanizmasindanda fazla.. Facelets kullanan artik JSP yi kenara birakabilir. JSP´ler bildigimiz gibi bir request gelince ilk önce Servlet´e tranforme ediliyor.. Facelets yaklasik 20% performans artisi sunuyor JSPye göre. Dikkat edilmesi gereken konu ise Facelets JSP gibi HTML-Kodu degilde XHTML-Kodu üretiyor.. Bu bazen design problemlerine yol acabilyor.. sadece eklemek istedim. saygilarimla |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2007
| Alıntı:
jsp ler servlet'e transforme ediliyor.Evet. faceletler xml formatinda yazilir ve valid olmasi icin xhtml/xml kurallarini saglamis olmali... ok. Bunda da bir sorun yok. Kafama takılan son nokta ise jsplerin calisma prensibine karsin,faceletler başka birşeye transforme olmadan calismasi veya daha performansli olmasi... Faceletler hakkindaki bilgilerim cok yeni sayilmaz. O yüzden dikkat ederek yazmaya calisiyorum...İddiayi mantik yuruterek bir noktaya tasimak istiyorum. Faceletler xml formatindadir dedik...bu xml dosyalari ASP.Net deki masterpage yapisi gibi birbirinin içine gömülür olabilmesi için 1-Önce xml'ler parse edilerek birbirinin içine gömülüyordu. 2-Bu halde bile olusan xml yine bir servlet olmasa bile başka bir class'a dönüştürülmeli.Cünkü salt text jvm'de calistirilmaz... Tahminime göre bu xml'in bir servleti veya bunun eğer tamamen farkli ise muadili olan bir Facelet classi olacak diye dusunuyorum. Kaldi ki bu classin yine bir servlet olacagina dair kanaatim cok kuvvetli. Bir transformasyon kacinilmaz gözüküyor.
__________________ Aklına ve yeteneğine çok güvenme evlat! Sırrın ardından niceleri gitti de hepsi öldüler. Ölmeden önce ölmenin sırrına erenlere selamım. | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |