![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
Arkadaşlar öncelikle merhaba, benim sorunum; Mesela bir site var ve o sitenin tam ortasında bir bölüm var ben o bölümü frame kullanarak kendi oluşturacağım sayfaya eklemek istiyorum fakat bildiniğiniz gibi frame kullanıldığında sayfasının sol üst köşesi frame yansıyor fakat ben ortadaki bölümün frame yansımasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.Şimdiden teşekkürler... Enson 25/04/2008 09:43 tarihinde Sniper tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Özgür Yazılım Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: Selçuk Üniversitesi
|
Mesela bu sitede yukarıdaki ceviz.net logosunu ve altındaki ana menüyü (Ayarlar, yardım, üyeler ..... vs.) almadan direk sizin iletinizin bulunduğu bölümü kendi sitenize çerçeve (frame) olarak almak istiyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. Eğer diğer sitede size aitse belki bir şeyler düşünülebilir. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2008
|
sanırım buna web grabber yöntemi deniliyordu. öncelikle bu linkteki örneği incelemenizi öneririm. sayfada 2. tab altında kaynak çekilen url adresi görülebilir. http://www.biges.com/index.php?optio...276&Itemid=108 kaynak çekilecek içerik sabit ise kaynağı görüntüle komutu ile sayfanın html kodlarını alır bir editör program yardımıyla kendimize göre tablolarını ayıklar ve düzenleriz. hazırladığımız tabloyu eklemek istediğimiz bir başka sitede kullanabiliriz. tabii bu tip uygulamaları izinli ya da kaynak belirterek yapmalıyız. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Deli Olmak Akıl İster Üyelik Tarihi: 09/2007 Yer: Ankara
|
gerekli siteyi bir tablo yada div içerisinde çağırırsın ve gerekli kordinatlar vererek tablo yada div tagına istediğin kısmı gösterebilirsin. ama iframe olarak daha kolay olur.
__________________ ################################ Kestiğin Ümitlerden Yelkenlerde Yaptım Ama... Yokluğunda Ne Gidebildim Ne De Kaldım. ############################### |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Alıntı:
iframe ile çağırdığımız başka bir sayfanın koordinatlarını vererek nasıl daha aşağıda bir yerini gösterebiliriz ki?
__________________ Ülkesinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK | |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Benonun düşüncesini yanlış bulmadım. o ortaya bir fikir sunmuş ben o fikrin nasıl gerçekleştirileceğini anlamadığım için nasıl yapılacağını sordum. Bende merakla bekliyorum. Yani siz yazmışsınız ya açıklayıcı olmamış diye bende sizinle beraber o açıklamayı bekliyorum.
__________________ Ülkesinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
Zaten frame'in böyle bir özelliği yok, olsaydı bilirdim diye düşünüyorum, yalnız teknoloji çok hızlı gelişiyor. Takip etmek mümkün değil. Bende bu yöntemi öğrenmek için sabırsızlanıyorum.
__________________ Ülkesinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |