![]() | |
| | #1 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Macromedia MX'04'leri piyasaya sürdü, tabi ben de dururmuyum trialini indirdim... Benim açımdan mx'04: Öncelikle macromedia tasarımını baştan yenilemiş, yani bunu sadece dw için değil diğer mx'04'lerde de rahatça görebiliyoruz... Çoğu ikonları 3D Aqua stiline benzer yapmışlar, tabi bütün ikonlar 3d görünüm kazanmış... Macromedianın haftalardır RICH-CSS SUPPORT diye bahsettiği gibi, dw'de gerçekten css adına birşeyler değişmiş.. Mesela her zaman ki gibi css'nizi hazırlıyorsunuz (gelişmiş birçok özellik eklenmiş) ve sayfanıza çok kolay dahil ediyorsunuz... Ama bazı yazılarda sorun mu çıktı? Direk o yazıyı vs. seçiyorsunuz properties panelinden kullanılacka css'yi tıklamanız yeterli, ve css'leri sadece isimleriyle göstermiyor, ismini içindeki renk ve fontlarıyla gösteriyor... ... Tablolardaki değişim: Tablolarda ufak ama etkili bir özellik gözüme çarptı ve gerçekten hoşuma giden bir yenilik oldu ki artık frontpage kullanmıyorum (AH MACROMEDIA DAHA ÖNCE YAPSANA ŞUNU )Eskiden dw'yi fazla kullanmazdım nedeni ise fp'de tabloları kurcalamanın, oluşturmanın silmenin vs. daha kolay geldiğidir.. Fakat dw'de öyle bir özellik yapılmışki ilgili tablonun üstüne gidince ya altında yada üstünde örneğindeki gibi bir özellik çıkıyor karşımıza ve buradan tablonun ne yapılacağını seçebiliyoruz... Yani hem boyutları gösteriyor, hemde ilgili boyutun yanına gidince o sütun satır veya tablo hakkında detaylı bilgi ve işlem geliyor... Bu neye yarıyor? Boyutları direk görüyorsunuz ve hata oranı azalıyor... ......... Insert Menüsü: Insert menüsü eskisinden biraz daha değişik: -İstediğimiz tab'ı dropdown menüden seçiyoruz. -Favorites diye özelleştirilebilir bir menümüz var -Benzer menüler tek bir drop downda toplanmış Yani mesela bir image drop down menüsü var altında rollover, sliced vs. gibi birçok buton ayrıca en son neyi kullandıysak dropdown ana butonu ona dönüşüyor... KISACA görüşlerimi yazdım kullananlar varsa sizde 1-2 şey eklerseniz sevinirim..
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Bence dw'ye başlamayanlar artık bırakamayacaklar...
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında Enson 21/09/2003 14:13 tarihinde Zerzevat Adam tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: N/A
|
DW'yi çok değiştirmişler. Ama olay Ps 6 ile Ps 7 arasındaki değişime benziyor biraz. Makyaj ön planda
__________________ http://ean.btturk.net/ |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Yunus ÖZAY Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: İstanbul
|
dostum ömer dw mx tede o tablo özelliği zaten vardısen kullanmamışsın sadece
__________________ http://www.ozay.net |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Valla default olarak göremiyordum...
| | |
| | #7 (permalink) |
| Yunus ÖZAY Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: İstanbul
|
default değil zaten sanırım table a sağ tıklayınca oradaki özelliklerden biriydi.... ben kaldırdığım için kesin cevap veremiyorum iki haftadır filan mx 2004 kullanıyorum fireworks te de istediğin bir alanı crop etmeden export edebiliyorsun hemde çok kolay biçimde.... bence buda iyi bir özellik
__________________ http://www.ozay.net |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Sende askere gitme olsun bitsin
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |