![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
Öncelikle merhaba Arkadaşlar java dersim için ödevim war ve ben b türlü çözemedim size direkt hocanın bize vermiş olduğu soruyu paste etmek istiyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkur ederim.. SOru şöyle diyor: Sizden istenen en az iki tane client bağlantısı kurulabilmek üzere, server client etkileşimli bir application kurup (socket programming) her client’ın kendine ait threadler üzerinden server’la iletişim kurmasını sağlamanızdır. Client’ınız için JFrame veya JApplet’ten birini uygun bir design’la, gelen mesajları görüntüleyecek şekilde yaratmanız gerekir. Client ve server için birer class yazmanız istenmektedir (örneğin, 2 client kullanmak için 2 class yazmak yerine, yazılı olan 1 class üzerinden nesne yaratmanız beklenmektedir). Server’ınız belli periyotlarla her client’ına özel bir mesaj atmalıdır. Örnek çalışma şekli: A ve B client’ımız olduğunu varsayalım. Server’ın bunlara belli periyotlarda (örneğin 5 saniye) şöyle bir mesaj atması gerekir: “Şu anda A client’ını pingliyorum…” “Şu anda B client’ını pingliyorum…” Amaç tüm client’lara bağlanabildiğinizi ve bağlantının kopmadığını görmektir |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
echo server örneği: http://www.cs.princeton.edu/introcs/...rver.java.html client'ın gönderdiği metni, client'a geri gönderiyor. siz client'ı okumadan, sadece sabit bir mesaj göndereceksiniz. bu işi peryodik olarak yapmak için Timer kullanımı gerekiyor: http://exampledepot.com/egs/java.uti...uleRepeat.html bence önce bu server'i yazın, kolay gelsin. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Arkadaşın konuyu çözmekle bir alakası yok ki, ben soruyu yazıyorum siz de bana kodu yazın diyor resmen...
__________________ tuncay.kinali.net |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Sniper bana ordaki cümlemde senin belrttiğin şeyi ima ettiğim b cümle gösterirmsin kusura bakma da cidden iptal olmuşsun yani beni tanımadan sadece itham ediorsun sence saglıklımı bu durum ayrıca mr1yh1 arkadasım tesekuur ederım simdi bakıorum sadece ben socket programming hakkında fazla bilgi sahibi deilim jawa yı yeni ögreniorum da ondan diorum yyazılmıs code warsa bana fikir werir die neyse thanx |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
@gggkkknnn C++ bölümünde açtığın topic ile herkesin kalbini kazandın, belki o yüzündendir ... ![]() okul/ders/sınav mantığı içinde programlama çok sıkıcı birşey haline getirilmiş olabilir. ama buradakilerin çoğu programlamayı seviyor, ve senin bölümünün büyük bir fırsat olduğunu düşünüyor. tepkileri bir de böyle değerlendir bence. |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Anlaşılan kendimi yanlış ifade ettim ama suan üzerimde yogun bi baskı var ve bu sadece okulla alakalı değil belki ondandır diye kendimede pay çıkartıyorum..Neyse böyle şeylerle konudan uzaklaşmayalım sniper arkadaşım özel mesajını da aldım daha dikkatli olurum Türkçe kullanımında sağolun herşey için ben buldum zaten aradığımı.Bu arada hazır okul ders hakkında konu açılmışken okulda kimseye bişey öğretmiyorlar kişi kendini geliştirmesi ile bağlı olarak konusunda uzmanlaşır ve inanın bunun için alınan kurs seminer vb. seyler enaz bi üni diploması kadar işe yaramaktadır.Piyasayı en az siz de benim kadar bilirsiniz duvardaki diplomayı kimse takmaz önemli olan neyi bildiğindir.Neyse bunlar sadece benim gözlemlerim tabikide aksi düşünce olacaktır ama niyetim polemik değil iyi günler.
|
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2006 Yer: Antalya
| Alıntı:
Google java socket programin diye arat istemedigin kadar kütüphane bulursun.. Apache nin yazdıgı güzel kütüphaneler var. onları incele... http://commons.apache.org/ Bak birde şurda güzel bir örnek var. gayet basit güzel bişey... http://www.javaworld.com/javaworld/j...2-sockets.html Yok Ben illa Türkçe Kaynak istrerim diye tutturursan buradada gayet güzel anlatmışlar. http://www.godoro.com/Divisions/Ehil...ogramming.html (Not: (Cpp bölümünden.. ) dikkat et bu kafayla gidersen askere uzun dönem gideceksin... )
__________________ Kamil | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |