![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2008
| Selam arkadaşlar; DropDownList ten seçilen atıyorum x öğesi ile Default.aspx?ID= gibi nasıl değer gönderirim. Ben şu şekilde yapıyorum Response.Redirect("default.aspx?id=" + DropDownList1.SelectedValue); oluyor ama benim istediğim yöntem Redirect tarzında değil.Teşekkürler |
| | |
| | #2 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
istedigin ne anlamadim
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #4 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
zaten ayni sitede response.redirect olayini tavsiye etmem cunku birkac extra adim ekliyor (browsere dosya tasindi su adrese git deniyor, sonra browserdan yeni istek geliyor falan) Server.Transfer(url,true) olabilir mi istedigin
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
mahmut.dmc : Zaten istediğin değer sana SelectedValue ile geliyor, neden aynı sayfaya redirect ile illa QueryString ile almaya çalışıyorsun ki? Ayrıca, yapmak istediğin iş için SqlDataSource veya AccessDataSource ile kolayca yapabilirsin Kod: <asp:Dropdownlist ID="dropdownIl" runat="server" AutoPostBack="true" DataSourceID="sqlIl" DataValueField="id" DataTextField="il_adi"/> <asp:SqlDataSource ID="sqlIl" runat="server" ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:web_configdeki_connection_string_adi %>" SelectCommand="Select id, il_adi From tabloIller"/> <asp:Dropdownlist ID="dropdownIlce" runat="server" DataSourceID="sqlIlce" DataValueField="id" DataTextField="ilce_adi"/> <asp:SqlDataSource ID="sqlIlce" runat="server" ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:web_configdeki_connection_string_adi%>" SelectCommand="Select id,ilce_adi From tabloIlceler Where il_id=@il"> <SelectParameters> <asp:ControlParameter name="il" ControlID="dropdownIl" PropertyName="SelectedValue" DefaultValue="0"/> </SelectParameters> </asp:SqlDataSource>
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks Enson 24/04/2008 11:21 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: "Ayrıca" kelimesi cümle içinde iki defa kullanılmış. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
| Alıntı:
Gördüğün gibi yönlendirmenin çilesi bir türlü bitmiyor :-) En iyisi yönlendirme, direkt SelectedValue kullan.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |